ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Τουφέκισαν σκυλί στις Λογγάδες Ιωαννίνων.


Τα σκάγια από το κυνηγετικό όπλο αγνώστου δέχτηκε ένας αδέσποτος σκύλος στις Λογγάδες Ιωαννίνων.
Το άτυχο τετράποδο δέχτηκε 4 πυροβολισμούς και μάλιστα σε μικρή απόσταση από την κεντρική πλατεία του χωριού.

Το μένος του δράστη, παρότι το ζώο ψυχορραγούσε, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς άφησε το κυνηγητικό όπλο και με ένα ξύλο άρχισε να το χτυπά στο κεφάλι.

Έντρομοι οι κάτοικοι βγήκαν να δουν τι συμβαίνει, αλλά αυτό δεν πτόησε τον δράστη ο οποίος διέφυγε ανενόχλητος.

Υποθέτουμε κανείς δεν κινήθηκε εναντίον του, κανείς δεν κάλεσε την αστυνομία.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr
===================================================

Το άρθρο είναι μια πρωτογενή είδηση του adespoto.gr. Στην τελευταία παράγραφο σχολιάζεται η, πιθανή, μη δίωξη του δράστη. Σε κανένα σημείο όμως δεν αναφέρεται η εξίσου ευθύνη του δεσπότη του αδέσποτου, που το άφησε στο έλεος του Θεού, ή, η πεισματική αδυναμία της πολιτείας στην ανεύρεση λύσης απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελληνικής επικράτειας.

Τα ποινικά δικαστήρια αναγνωρίζουν το ελαφρυντικό του «εν βρασμώ ψυχής» ακόμα και για ανθρωποκτονία. Ασχολήθηκε άραγε ο αρθρογράφος με τα αίτια που οδήγησαν τον, κατακριτέο, δράστη σε αυτή την ακραία πράξη; Η ζημιά που μπορεί να είχε προκαλέσει το άτυχο αδέσποτο, που σε καμία περίπτωση δεν έχει ευθύνη, δεν ενδιαφέρει κανέναν; Πάλι καλά που στην είδηση, δεν ενεπλάκη και ο όρος «κυνηγός»!

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πάρω το μέρος του δράστη, απλά επισημαίνω την ευκολία με την οποία διάφορα site και οι οικ(Ω)λόγοι – ζωόφιλοι διαχειριστές τους, διαμορφώνουν την κοινή γνώμη εναντίων του κυνηγίου. Το newsbeast.gr επεκτάθηκε λίγο παραπάνω και έβαλε φωτογραφία με κάποιον που πυροβολεί με καραμπίνα. Είναι καιρός να καταλάβουν ΟΛΟΙ, πως όσοι είναι κάτοχοι ενός κυνηγετικού όπλου, σε καμία περίπτωση, δεν σημαίνει ότι είναι και κυνηγοί.

Οι Οργανώσεις μας κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, την στιγμή που μέρα την μέρα το κυνήγι σαν δραστηριότητα, χάνει έδαφος. Σίγουρα η σωστή απάντηση δεν είναι να μην επισκεπτόμαστε τέτοια site, αλλά να διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτά που γράφουν!