ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Διασυνοριακή συνεργασία για τους Δραμινούς.

Ο Κ.Σ. Δράμας στα πλαίσια δράσεων επιμόρφωσης των κυνηγών του έργου: "Διατήρηση της βιοποικιλότητας και ευαισθητοποίησης του κοινού στη διασυνοριακή περιοχή Δράμας – Γκότσε Ντέλτσεφ", του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013", που υλοποιεί σε συνεργασία με τον αδελφό σύλλογο κυνηγών και ψαράδων του Γκότσε Ντέλτσεφ, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Η κυνηγεσία της πέρδικας" το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στη Δράμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 31 Μαρτίου 2012
Ξενοδοχείο ΚΟΥΡΟΣ 3ο χλμ.Δράμας-Καβάλας
1η Ενότητα: Ενημερωτική Εκδήλωση
18.30-19:00 Χαιρετισμοί
19:00-19:30 Βιολογία και Διαχείριση της πεδινής πέρδικας (Perdix perdix)
Δρ. Θωμαϊδης Χρήστος, Θηραματολόγος-Ορνιθολόγος
19:30-20:00 Η διαχείριση της πετροπέρδικας (Alectoris graeca) και η σημερινή πραγματικότητα
Καραμπατζάκης Θεοφάνης, Δασολόγος – Επιστ. Συνεργάτης ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ
20:00-20:30 Τα φυσικά προσόντα του περδικόσκυλου
Μπόγιογλου Κωνσταντίνος, Εκτροφέας - Εκπαιδευτής σκύλων
Πετρόχειλος Θωμάς, Εκτροφέας - Εκπαιδευτής σκύλων
20:30-21:00 Συζήτηση

Κυριακή 1 Απριλίου 2012
Ζώνη Εκπαίδευσης Σκύλων
Πετρούσας-Προσοτσάνης-Μικρόκαμπου
2η Ενότητα: ΕΦΥΠ
07:00 -08:00 Προσέλευση διαγωνιζομένων
08:00 -12:00 Εξέταση Φυσικών προσόντων (ΕΦΥΠ) κυνηγετικών σκύλων σε άγριο θήραμα (πεδινή πέρδικα)
Κριτές: Θεοχάρης Νικόλαος - Καλφόπουλος Χρήστος - Πετρόχειλος Θωμάς

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 6944148446

Λέσβος: Γέμισαν δηλητήρια τους δρόμους της Βαρειάς.

Σε επίδειξη απανθρωπιάς φαίνεται να επιδίδονται ορισμένοι κάτοικοι της Λέσβου αφού μετά το Μανταμάδο, εικόνες ντροπής σημειώνονται όπως μας ενημερώνει το lesvosnews και στην Βαρειά.


Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις των φιλόζωων της Λέσβου αλλά και των κατοίκων της περιοχής της Βαρειάς στη Μυτιλήνη όπου σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής στο LesvosNews.gr κάποιος ή κάποιοι ασυνείδητοι σκόρπισαν το θάνατο σε πολλά ζώα ρίχνοντας φόλες στην ευρύτερη περιοχή.

Οι φιλόζωοι έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετή ώρα μία εκστρατεία για να σώσουν τα δηλητηριασμένα ζώα από το θάνατο ενώ ενημερώνουν τους κατοίκους της περιοχής που έχουν ζώα να τα προσέχουν και να τα μαζέψουν αν τα έχουν έξω στους δρόμους.

ΠΗΓΗ: http://www.adespoto.gr

Κυκλαδίτικοι ντουμπλέδες.

Του Νίκου Βασάλου http://kaliakouda.blogspot.com


Το Σαββατοκύριακο που πέρασε άφησε, στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον, μια και μόνο εντύπωση: Είμαστε καλπολάγνοι!

Εκστασιαζόμαστε με την ιδέα και μόνο, ότι οι κάλπες στήνονται, δήθεν, για μας. Αισθανόμαστε σιγουριά ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε, να απαντήσουμε. Ότι η γνώμη μας μετράει και ότι αυτή η γνώμη, κάνει κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους. Αμ δε!

Είμαστε τόσο πολύ προβλέψιμοι και γαντζωμένοι στις παλιές συνήθειές μας, όσο αμαρτωλές και λάθος κι αν είναι αυτές, που η ρήση «παλιό γαϊδούρι νέα στράτα δεν μαθαίνει» είναι κομμένη και ραμμένη για την περίπτωσή μας. Άσε που δεν υπάρχει πλέον αντικείμενο για την στατιστική υπηρεσία, αφού τα ίδια και τα ίδια κάνουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ζητώ συγνώμη από τα αγαπητά και υπομονετικά τετράποδα, αλλά η παροιμιώδης υπομονή τους πλέον έχει περάσει στην δεύτερη θέση. Την πρωτιά έχουμε εμείς πια και, απ’ ότι φαίνεται, δεν μας την παίρνει κανείς!

Κυνηγετικά δεν αλλάζει κάτι, αφού αυτός ο «έρωτας» με τις κάλπες, μας συνοδεύει και εκεί. Οι γενικές συνελεύσεις των συλλόγων μας, είναι προ των πυλών και οι παρουσίες, αιτία της απουσίας του μαγικού κουτιού, αναμένεται να είναι πέρα του δέοντος λιγοστές. Τι να πω, το γένος μάλλον προκαλεί και η κάλπη είναι θηλυκού γένους και μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που της αποδίδουν, ως προίκα, το αρχαιότερο επάγγελμα.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι γενικές συνελεύσεις των οργανώσεων, που τα μέλη τους έχουν «ιερό» καθήκον να βγάλουν τα μάτια των συναδέλφων τους, βάζοντας σε κίνδυνο παράλληλα την ομαλή λειτουργία του ίδιου του συλλόγου τους, αφήνοντας κενά στο τείχος προστασίας της κυνηγετικής δραστηριότητας που όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, αγαπάμε και προασπιζόμαστε. Αυτά συμβαίνουν όταν κάποιοι επιμελώς και για δικό τους συμφέρον, μπερδεύουν τα πράγματα και προσπαθούν να παντρέψουν το σωστό με το λάθος, τον νόμο με την ανομία, τους νόμους του κράτους με αυτούς της ζούγκλας.

Ξερώ, σίγουρα, ότι οι ομοσπονδίες έχουν πλέον αφυπνιστεί και τα σόναρ τους, ακούν και πιάνουν τα σήματα όλων αυτών των καπηλευτών του έννομου κυνηγίου. Ελπίζω και εύχομαι, έστω και την τελευταία στιγμή, να απλώσουν το χέρι τους και να σταματήσουν το κακό. Γιατί η αποστροφή και ο διχασμός των μελών, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς. Η Ελληνική φυλή άλλωστε, έχει πολλά δεινά να επιδείξει από τέτοιου είδους αλληλοσπαραγμούς.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου ΚΥΝΗΓΙ στις 21/3/2012.