ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Νέο τεύχος Τύπος ΚΥΝΗΓΙ.

Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αυτήν την Τετάρτη 17/7/2013 και κάθε Τετάρτη με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Σε επιφυλακή το Δοξάτο.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δοξάτου σε συνεργασία με τον Δήμο Δοξάτου, την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, την Πυροσβεστική & Δασική Υπηρεσία και ως επίσημα ενταγμένο μέλος στο μητρώο εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη, επιθυμεί να ξεκινήσει πρόγραμμα περιφρούρησης - πυρασφάλειας του Πευκόδασους Αναψυχής Κυργίων Δράμας.

Όσοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δοξάτου και κυρίως των Τοπικών Διαμερισμάτων Κυργίων, Πηγαδίων και Αγοράς Δράμας επιθυμούν να δηλώσουν εθελοντικά συμμετοχή, να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογό μας στα τηλέφωνα.
 Κυνηγετικός Σύλλογος Δοξάτου : 2521066008
Χατζηπροδρόμου Ιπποκράτης - Πρόεδρος :  6972638143,
Μουλιστάνος Ηλίας - Γεν. Γραμματέας :  6945080645, 
Σπύρογλου Ευάγγελος - Κοσμήτορας : 6972723527,
ή στο mail του Κυνηγετικού Συλλόγου Δοξάτου  ksdoxatoy@gmail.com  

Η δήλωση ενδιαφέροντος είναι πολύ απλή. Δηλώνεται, ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο και ο Σύλλογος θα επικοινωνήσει μαζί σας για την περαιτέρω συννενόηση. 
Η κίνηση αυτή της Δασοπροστασίας του Συλλόγου μας, σκοπό έχει την φύλαξη της περιοχής του Δάσους των Κυργίων για την περίοδο από 20/07/2013 έως και 20/08/2013. Οι ενδιαφερόμενοι που θα δηλωθούν ως εθελοντές θα οριστούν σε ζευγάρια και σε προγράμμα για συγκεκριμένη ημέρα να προσφέρει το κάθε ζευγάρι τις υπηρεσίες του. Η ώρες που θα γίνεται ο έλεγχος έχει οριστεί να είναι από τις 11:00 ώς τις 18:00 που είναι και οι "κρίσιμες" ώρες.

Να πούμε ότι η συγκεκριμένη λίστα θα κοινοποιηθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας, στο Δασαρχείο Δράμας και στο Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου προς ενημέρωσή τους.  Η λίστα θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 19/07/2013 για να σταλεί προς ενημέρωση στις παραπάνω υπηρεσίες.
Σε μία περίοδος κρίσιμη για τα δάση όλης της χώρας μας, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος - ως κατ' εξοχήν κρίσιμοι μήνες για πυρκαγιά - και σε συνδιασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και του ισχυρούς ανέμους που επικρατούν κυρίως στα ορεινά, ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών. Μετά τον καθαρισμό από σκουπίδια του συγκεκριμένου Δάσους που πραγματοποιήσαμε χθες Κυριακή 14/07/2013 ας σταθούμε "δίπλα" του για να το προστατέψουμε από τυχόν πυρκαγιά γιατί το Δάσος είναι ζωή και οφείλουμε να το διατηρήσουμε ακέραιο και να το παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Κ.Σ. Δοξάτου
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ