ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Δεν ήΚΣΕρες...δεν ρώταγες;

Αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Τσιρώνης
Από την φωτογραφία του νέου Υπουργού ΠΕΚΑ λείπει μόνο το μεσαίο, σηκωμένο δάχτυλο. Κατά τα άλλα, το υφάκι τύπου: "ε ρε και να δεις τι σου ετοιμάζω" το έχει.

Εμείς από την πλευρά μας σπεύσαμε να γεμίσουμε τις τζαμαρίες των συλλόγων με αντισυριζικά μανιφέστα. Βάλαμε τα πιστά σκυλιά μας να γαβγίζουν κατά του εν δυνάμει εχθρού και τώρα ήρθε η ώρα να θερίσουμε τους καρπούς των κόπων μας.

Άντε να σας δω τώρα βρε αλάνια της ΚΣΕ πόσα κότσια έχετε.


Νέο τεύχος Τύπος ΚΥΝΗΓΙ.


Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί την Τετάρτη 28/1/2015 και κάθε Τετάρτη με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Νέα από την ΣΤ' ΚΟΜΑΘ.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175551 34 - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΤΗΛ. 2310 477128 – 477129, 6973 808934, FAX 2310 473863 – 475301
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σεμινάριο των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων
της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης

Με επιτυχία διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη σεμινάριο εκπαίδευσης για τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης. Το σεμινάριο έγινε στην Αίθουσα παρουσιάσεων του ξενόγλωσσου εκδοτικού οίκου ExpressPublishing στην Καλαμαριά, προς τον οποίο η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ εκφράζει θερμές ευχαριστίες.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε για άλλη μία φορά διεξαγωγή εξετάσεων (Τεστ γνώσεων στη Νομοθεσία περί θήρας) και συζήτηση για διάφορα περιστατικά και τον ορθό νομικό χειρισμό παρουσία της Νομικής Συμβούλου της Ομοσπονδίας.
Με ιδιαίτερη χαρά η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ εγκαινίασε την συνεργασία με το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Η Αστυνόμος Β, κ. Σ. Κουσίδου ενημέρωσε για τη δράση της νεοσύστατης αυτής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και για τις δυνατότητες κοινής δράσης για την αντιμετώπιση ευρύτερων περιβαλλοντικών παραβάσεων.
Άλλες παρουσιάσεις έγιναν από ειδικευμένους Δασολόγους – Θηραματολόγους για διάφορα θέματα με έμφαση στους κανονισμούς για τη θήρα στους ελληνικούς υγρότοπους, καθώς και από ειδικό Επικοινωνιολόγο για θέματα θηροφυλακής και επικοινωνίας. Παράλληλα υπήρξαν παρουσιάσεις που σχετίζονται διοικητικά θέματα και άλλα λειτουργικά ζητήματα της θηροφυλακής.
Υπενθυμίζεται ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης υλοποιεί κάθε χρόνο τουλάχιστον τρία σεμινάρια εκπαίδευσης θηροφυλάκων, ενώ σε μηνιαία σχεδόν βάση πραγματοποιεί συναντήσεις των έξι Συντονιστών Θηροφυλακής.