ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Μια πραγματικά αισιόδοξη είδηση.

Α΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Α΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ “ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ”.

Με την ανακοίνωση από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη του ονόματος του Νίκου Καλογερή ως “Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης” με αρμοδιότητα στους τομείς Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, συγχαίρομε τον Ν.Καλογερή για την τιμητική αυτή διάκριση και εκφράζομε την χαρά μας, που ο αντιπρόεδρος της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου αναλαμβάνει την ευθύνη για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος στην Κρήτη, που είναι και δικός μας στόχος και φροντίδα.

Είναι γνωστή η φιλοπεριβαλλοντική δράση του συναδέλφου Ν.Καλογερή από την θητεία του, επί πολλά χρόνια, στη θέση του προέδρου της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου και στα όργανα του ΤΕΕ-Τ.Δ. Κρήτης και είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί με άριστο τρόπο στα νέα του καθήκοντα ως γνώστης του αντικειμένου “χωροταξίας και περιβάλλοντος.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του και σ' ανώτερες διακρίσεις.


Για την Α΄ ΚΟΚΔ
ο Πρόεδρος
Παρασκευάς Βογιατζάκης

ΠΗΓΗ: www.kynigos.net.gr
===================================================

Αν δεν είναι αισιόδοξη είδηση αυτή, τότε ποιά είναι! Ένας "δικός μας" άνθρωπος σε θέση κλειδί. Ένα από τα λίγα παραδείγματα της Ελληνικής πολιτείας, που εμπιστεύται ένα δύσκολο πόστο σε κάποιον που, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή τον χώρο ευθύνης του και τον τρόπο που μπορεί να βοηθήσει, ώστε η πολυπόθητη προάσπιση της φύσης, της άγριας ζωής και κατ' επέκταση του ένομου κυνηγίου, να είναι ουσιαστική και όχι στα χαρτιά και στα λόγια. Συγχαρητήρια κ. Καλογερή και καλό κουράγιο. Η επιτυχία μπορεί να έρθει αργά και δύσκολα, αλλά είναι σίγουρη!

Η Ηλεία θα αποκτήσει επιτέλους δασικούς χάρτες.


Στόχος να σταματήσουν οι κάθε μορφής καταπατήσεις.

Το πρώτο βήμα για την εκπόνηση δασικών χαρτών και στην πολύπαθη από τις πυρκαγιές Ηλεία θα κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ξεκινώντας πρώτα από το βόρειο τμήμα του νομού.

Συγκεκριμένα, στα πλάνα του ΥΠΕΚΑ συμπεριλαμβάνονται οι περιοχές των προ-καποδιστριακών ΟΤΑ των Λεχαινών, της Αρετής, της Μανωλάδας και της Νέας Μανωλάδας. Η εταιρία «Κτηματολόγιο Α.Ε.» θα αναλάβει την εκπόνηση των δασικών αυτών χαρτών παράλληλα με την εκπόνηση ανάλογων χαρτών και για άλλες περιοχές της Ελλάδας. Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, η σύνταξη των δασικών χαρτών θα ακολουθεί παράλληλη πορεία με αυτήν της υλοποίησης του εθνικού κτηματολογίου, το οποίο προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2020, με τελευταίο έτος ανάθεσης μελετών κτηματογράφησης το 2016.

Οι δασικοί χάρτες θα καταρτιστούν είτε απευθείας από την «Κτηματολόγιο Α.Ε.» είτε η εταιρία θα τις αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρίες. Οι δασικοί χάρτες θα περάσουν από τη θεώρηση και έγκριση των δασικών υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος (που επίσης έχει την αρμοδιότητα ανάθεσης και σύνταξης των δασικών χαρτών).

Για να ξεκινήσει το τιτάνιο αυτό έργο το ΥΠΕΚΑ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες κατά τις οποίες αναθεωρούνται οι διαδικασίες σχετικά με την ένταξη των περιοχών στο εθνικό κτηματολόγιο, που κρίνονται εξαιρετικά χρονοβόρες. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση είναι σχεδόν έτοιμη και θα προβλέπει την ανάθεση και εκπόνηση των μελετών σε μία μόνο φάση.

Στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργηθεί μια ασφαλής χαρτογράφηση των ελληνικών δασών ώστε να σταματήσουν οι κάθε μορφής καταπατήσεις.

ΠΗΓΗ:www.newsbeast.gr

Υπάνθρωπος βασανιστής κουταβιού.


Οργισμένοι είναι οι φιλόζωοι στη Μαλαισία, μετά από ένα video που δείχνει έναν άντρα να χτυπά βίαια ένα μικρό σκυλάκι, για να το «μάθει» να στέκεται στα πίσω του πόδια!

Το 15λεπτο video εμφανίστηκε στο facebook και στο youtube, όπου ο χρήστης ανέφερε ότι το βρήκε από email που του έστειλαν.

Μέχρι τώρα, θεωρείται ότι ο άντρας είναι Μαλαισιανός ενώ μερικοί δήλωσαν ότι είναι φίλοι του και θα βοηθήσουν την αστυνομία στην έρευνά της.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ www.newsbeast.gr