ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΗΨΗ ΛΑΘΡΟΘΗΡΑ.

Σκότωσαν 4 κρι κρι στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Ένας λαθροθήρας συνελήφθη χθες το απόγευμα στο φαράγγι της Σαμαρίας, διότι κυνηγούσε, μαζί με άλλα άτομα, κρητικούς αίγαγρους. Οι λαθροκυνηγοί είχαν σκοτώσει ήδη 4 από τα άγρια ζώα.

Η ομάδα των λαθροκυνηγών εντοπίστηκε στην τοποθεσία ''Καλυβάκι'' στην καρδιά του φαραγγιού . Οι αστυνομικοί και οι δασικοί υπάλληλοι έκλεισαν τους διόδους διαφυγής τους, αλλά οι τέσσερις πέτυχαν, τελικά, να διαφύγουν.

Ωστόσο, το θέαμα που αντίκρισαν οι υπάλληλοι του δασαρχείου και οι αστυνομικοί ήταν αποκρουστικό καθώς τα τέσσερα ζώα που είχαν θανατοθεί με πυροβόλο όπλο είχαν γδαρθεί.

Τα 3 ήταν αρσενικά και το ένα θηλυκό και οι λαθροθήρες θα τα πουλούσαν στην αγορά της Κρήτης, αντί 70 ευρώ το κιλό. Οι δράστες γνώριζαν μάλιστα πως αυτή την περίοδο, λόγω αναπαραγωγής οι κρητικοί αίγαγροι έχουν μειωμένα αντανακλαστικά.

Ο κρητικός αίγαγρος αποτελεί προστατευόμενο είδος, καθώς βρίσκεται υπό εξαφάνιση. Το κυνήγι του απαγορεύεται, όπως απαγορευμένη για κυνήγι είναι και η περιοχή του φαραγγιού.


Οι Αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν βολίδες από τα όπλα των λαθροκυνηγών και το όπλο του συλληφθέντα. Η ταυτότητα πάντως των ατόμων που διέφυγαν της σύλληψης, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είναι γνωστή.


ΠΗΓΗ: http://kynhgotopos.blogspot.com