ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση από την ΚΟΜΑΘ.



ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175
551 34  - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.  2310  477128477129,  6973 808934, FAX  2310 473863 475301

17 Ιουνίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
H Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ) ενημερώθηκε από τον Αρκτούρο για θανάτωση αρκούδας σε περιοχή της Ημαθίας. 

Δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τέτοια περιστατικά και ευλεπιστούμε ότι, εφόσον αποδειχθεί ως αληθής η καταγγελία,  οι αρμόδιες αρχές, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, θα επιτύχουν την τιμωρία του κάθε εμπλεκόμενου με την υπόθεση.

Πέραν δε της καταδίκης τέτοιων περιστατικών, ενημερώνουμε ότι με τη λειτουργία της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων, εργαζόμαστε συστηματικά στην εξάλειψη της παραβατικής συμπεριφοράς απέναντι στην προστασία της άγριας πανίδας.

Πω πω βροντή, πω πω αστραπή!

Κύριοι,
Σας στέλνω αυτή την επιστολή μου, την οποία έχω στείλει στον Κυνηγετικό Σύλλογο Άνδρου και ακόμα δεν έχω πάρει καμιά απάντηση και, από της προφορικές πληροφορίες που έχω, ούτε πρόκειται να πάρω. Σας παρακαλώ λοιπόν εάν θέλετε να δημοσιεύσετε την συνημμένη επιστολή για να ενημερωθούν οι κυνηγοί και να περιμένουν και αυτοί, όπως και εγώ, να μάθουν τι θα γίνει με τά 8.000€
 
ΠΡΟΣ ΤΟ
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΔΡΟΥ
ΕΝΤΑΥΘΑ

Κοινοποίηση:
1) Γενική Διεύθυνση Δασών Νομού Κυκλάδων
Υπ όψιν κυρίας Κώνσταντου
2) Δ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος

Άνδρος 30 Μαΐου 2011

Κύριε Πρόεδρε,
Από το αρχείο του Συλλόγου μας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου, και ότι τον υπηρέτησα σαν ταμίας (λόγω της τραπεζικής μου ιδιότητας και εμπειρίας) επί μια εξαετία περίπου, και μάλιστα χωρίς καμιά απολύτως ταμιακή διαφορά σύμφωνα πάντα με τις εκθέσεις του υπαλλήλου του Υπουργείου Γεωργίας ο οποίος επισκέπτονταν το γραφείο του Συλλόγου μας και έκανε λεπτομερή έλεγχο σε όλα τα παραστατικά καθώς επίσης στα εντάλματα εισπράξεων και πληρωμών, στο βιβλίο ταμείου, καθώς επίσης και σε όλα τα υπόλοιπα βιβλία του Συλλόγου.

Κατ αρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω για την άψογη συμπεριφορά σας απέναντι μου στην Γενική Συνέλευση, στις 8.5.11 και επειδή εσείς σαν Απερχόμενος και Νύν Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Άνδρου, είστε ο Πλέον αρμόδιος και κατάλληλος, σας παρακαλώ να απαντήστε εγγράφως στα ερωτήματα μου τα οποία προέκυψαν κατά την συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της 8ης Μαΐου του 2011, και τούτο λόγω της σύντομης και επιδερμικής ανάγνωσης από εσάς των πεπραγμένων του Προϋπολογισμού και του προς έγκριση Απολογισμού έτους 2010.

Θα ήθελα λοιπόν οι απαντήσεις σας, να είναι κατανοητές ειλικρινείς και σαφείς με όλες τις λεπτομέρειες και όχι επιδερμικά, για όλες της παρακάτω απορίες μου, όπως πχ γιατί στο Κεφάλαιο των Γενικών Εσόδων αφαιρείται το ποσόν των 1.857,08 €, με αιτιολογία Υπόλοιπο Προηγούμενου έτους για διοικητικά, αυτό το ποσόν τι ακριβώς αφορά από πού προέρχεται, και πώς αναλύεται, μήπως πρέπει να έχει θετικό πρόσημο, και εάν όχι γιατί.

Από τα όσα γνωρίζω λόγω της 35ετούς τραπεζικής μου πείρας, στη λογιστική δεν επιτρέπεται εντός του κεφαλαίου των εσόδων να υπάρχει ποσόν με αρνητικό πρόσημο, μήπως λοιπόν θα έπρεπε να προστεθεί (και όχι να αφαιρεθεί), ή μήπως θα έπρεπε να έχει καταχωρηθεί στο κεφάλαιο των εξόδων. Αυτός είναι και λόγος που η Γενική Διεύθυνση Δασών στην έγκριση που σας έδωσε στις 05.04.2011 σας έκανε την σχετική διόρθωση, για την οποίαν στην Γενική Συνέλευση δεν μας αναφέρατε απολύτως τίποτε σχετικά με τα δυο αυτά ποσά των 1.857,08 € και 5979,40.€ των οποίων το υπόλοιπο εάν καταλάβατε υποχρεούστε να διορθώσετε.

Επίσης ξεχάσετε να αναφερθείτε στο ποσόν των Πολιτιστικών εκδηλώσεων, (δηλαδή αναλυτικά τα έξοδα και τα κέρδη για την κάθε μια εκδήλωση χωριστά, διότι έτσι ορίζουν οι κανόνες της λογιστικής) καλό δε θα ήταν τα μέλη του συλλόγου και οι αρμόδιες υπηρεσίες να γνωρίζουν τους αριθμούς των γραμματίων είσπραξης με τα ποσά του καθενός χωριστά, καθώς επίσης και τις ημερομηνίες που έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο του ταμείου σας. Ακριβώς την ίδια ανάλυση επιθυμούμε και για τα ποσά της Οικονομικής ενίσχυσης από τρίτους, χωρίς βεβαίως να αναφέρετε τα ονόματα των δωρητών παρά μόνον τον αριθμό παραστατικού είσπραξης, το ποσόν και την ημερομηνία έκδοσης τουs.

Στο κεφάλαιο των εξόδων και ειδικότερα στα πάγια καλό θα είναι να γνωρίζουν τα μέλη του συλλόγου, εάν υπάρχει σύμβαση εργασίας, με την εποχιακή Υπάλληλο, πόσους μήνες το χρόνο εργάζεται, πόσος είναι ο μηνιαίος μισθός της, και πόσες οι μηνιαίες ασφαλιστικές της εισφορές.

Το ποσόν των 1.470,92 ετησίως για ΔΕΗ και ΟΤΕ είναι τρομερά υπερβολικό και απαράδεκτο, όταν υπάρχει πρόγραμμα του ΟΤΕ των 88.-€ το Δίμηνο με το οποίο μπορείτε να είχατε ελεύθερο Ίντερνετ Αστικές και Υπεραστικές Συνδιαλέξεις για όλη την Ελληνική επικράτεια, καλό θα ήταν λοιπόν να γνωρίζουν τα μέλη του Συλλόγου, σύμφωνα πάντα με τις αποδείξεις πόσα είναι τα τηλεφωνικά και πόσο το ρεύμα.

Στο κεφάλαιο των Διοικητικών δαπανών συμπεριελάβατε την χορήγηση Επταετούς Ατόκου δανείου 8.000.-€ πώς μπορέσατε και πήρατε μια τόσο σοβαρή απόφαση και εισηγηθήκατε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση την χορήγηση Άτοκου δανείου, στην εποχιακή Υπάλληλο (ταμία) του Συλλόγου, την ίδια χρονική περίοδο που το ελληνικό κράτος δανείζεται από τις αγορές με διψήφια επιτόκια, και μάλιστα χωρίς γραπτή αίτησή της, θα ήθελα λοιπόν να γνωρίζω σε ποιο άρθρο του κατ/τικού προβλέπεται αυτή σας η θετική εισήγηση, μήπως θα έπρεπε κύριε Πρόεδρε να έχετε κάνει το αυτονόητο, και όχι να προσπαθείτε με κάθε τρόπο το Σύλλογο μας από Κυνηγετικό, να τον κάνετε Φιλανθρωπικό, μήπως υπάρχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο το οποίο πρέπει να γνωρίζουν εγγράφως οι Αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες, και εάν ναι γιατί δεν το κάνατε.

Θεωρείται ότι είναι σωστό και νόμιμο τα 10€ της έκτακτης εισφοράς που ενέκρινε η 74η/16.5.2010 Γενική συνέλευση για φιλοθηραματικούς σκοπούς, μαζί με τις κανονικές συνδρομές των αδειών, τις οποίες ήδη έχετε εισπράξει από τους κυνηγούς με την έκδοση των αδειών του 2010, να τα χορηγήσετε στην εποχιακή Υπάλληλο (Ταμία) ως άτοκο δάνειο για επτά ολόκληρα χρόνια και μάλιστα χωρίς εγγυήσεις, αλλά και χωρίς να μας διευκρινίσετε το πότε θα εισπράξει ο Σύλλογος τη πρώτη, και πότε τη τελευταία δόση.

Μήπως η 17/29.12.2010 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου κρύβει κάτι το επιλήψιμο που θα πρέπει να διευκρινιστεί λεπτομερώς, διότι στην Γενική Συνέλευση ορισμένοι εκ των μελών του Συλλόγου, την προφορική αίτηση της Εποχιακής Υπαλλήλου την οποίαν επικαλεστήκατε την θεωρούν ως μη γενόμενη.

Η Γενική Δ/νση Δασών (Νομού Κυκλάδων) όταν σας ενέκρινε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2010 στις 05.04.2011 και η Δ΄ ΚΟ.Σ.Ε. κατά την σύνταξη του οικονομικού έλεγχου στις 17.03.11 είχαν ενημερωθεί από εσάς εγγράφως σχετικά με την χορήγηση στην εποχιακή Υπάλληλο του Συλλόγου του Επταετούς άτοκου δανείου των 8.000€ και εάν ναι, τότε παρακαλώ πολύ τον κύριο Καραγιάννη (σάν Ταμεία της Δ΄ ΚΟ.Σ.Ε. και σαν πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου του Συλλόγου μας) να μας πει ποίος άλλος Κυνηγετικός Σύλλογος στην Ελλάδα έχει χορηγήσει Άτοκο Δάνειο Επταετίας σε εποχιακό του Υπάλληλο.

Με την ευκαιρία παρακαλώ τον Πρόεδρο τον Ταμία και τα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής του Προηγούμενου Συμβουλίου, εάν μπορούν και έχουν στοιχεία (μετά από τον έλεγχο που είδη έκαναν) να μας απαντήσουν εγγράφως πότε ακριβώς ο Ταμίας του Συλλόγου εκταμίευσε από το λογ/σμό της Αγροτικής Τράπεζας το ποσόν των 8.000.-€ και πότε η γραμματέας του συλλόγου υπέγραψε το γραμμάτιο πληρωμής του Συλλόγου και εισέπραξε από τον Ταμία τα 8.000.-€ καθώς επίσης πότε ακριβώς θα είναι έτοιμη η Συμβολαιογραφική Σύμβαση του σχετικού δανείου, με τους ΔΥΟ εγγυητάς, όπως ακριβώς αποφάσισε η Γενική Συνέλευση στις 08.05.2011.

Στην Γενική Συνέλευση της 8ης Μαΐου 2011 μας είπατε κύριε Πρόεδρε ότι ο Σύλλογος χρώσταγε στο τέλος Δεκεμβρίου του 2010 στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορθίου περίπου 3.000.-€ αυτή η οφειλή πόση είναι σήμερα, εάν έχει μειωθεί με τι χρήματα μειώθηκε, αφού το ταμείο του Συλλόγου στο απολογισμό σας το εμφανίζεται σχεδόν με Μηδενικό υπόλοιπο, που ευρέθησαν τα χρήματα, γιατί η οφειλή δεν εμφανίζεται ούτε στον προϋπολογισμό ούτε στον απολογισμό. Η ελεγκτική επιτροπή τι έχει να μας πει σχετικά με την οφειλή. Τα χρήματα τα οποία εστάλησαν από την Ομοσπονδία για το σκοπό αυτό γιατί δεν έφτασαν, μήπως δεν έχετε τις γνώσεις και επομένως δεν μπορείτε κύριε Πρόεδρε να κάνετε σωστή διαχείριση με αποτέλεσμα να έρχεσθε στην Γενική Συνέλευση και μας ζητάτε έκτακτες εισφορές σε εποχές σκληρής λιτότητας.

Θα ήθελα να γνωρίζω την άποψη της απερχόμενης ελεγκτικής επιτροπής, ως προς την νομιμότητα των αποδείξεων και της διαχείρισης των κονδυλίων, σε σχέση με την κίνηση του ταμείου, και την απόδοση του χαρτοσήμου 3,6% στο δημόσιο, το ότι Δύο μέλη από την επιτροπή αυτή εξελέγησαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, φαντάζομε ότι είναι σύμπτωση.

Παρακαλώ ιδιαιτέρως τον Ταμία του Απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου να μας γνωρίσει αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια τις εισπράξεις και της πληρωμές του ταμείου από 1.1.2011 μέχρι και 10.05.2011 τα υπόλοιπα των οφειλών προς τρίτους (εάν υπάρχουν) καθώς επίσης και το ακριβές χρηματικό υπόλοιπο που παρέδωσε στο Νέο ταμίας του Συλλόγου.

Για όλα τα παραπάνω ο κύριος Αντιπρόεδρος και τα μελή του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου τι έχουν να μας πουν, τι παραλάβατε από το προηγούμενο συμβούλιο και πως σκέπτεστε Διοικητικά και Οικονομικά να προχωρήσετε, θα εφαρμόσετε όλες της αποφάσεις της 78/8.5.11 Γενικής Συνέλευσης, δεν φαντάζομαι να σταμάτησε το ενδιαφέρον σας το βραδύ της παραμονή των εκλογών, μετά από το τέλος των επαφών σας και της διανομής των ψηφοδελτίων.

Σας Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας και ελπίζω ότι για όλα τα παραπάνω, θα υπάρχουν ειλικρινείς, σοβαρές, και πειστικές απαντήσεις.

Σας Ευχαριστώ και αναμένω, Με Εκτίμηση

Γιάννης Γεωρ. Στυλιανός
Νειμποριός Άνδρου

Bye Bye Delilah...!

Ανασχηματισμός με νέα πρόσωπα και πολλά ερωτηματικά, προσδοκίες και ελπίδες για το μέλλον του κυνηγίου και την αντιμετώπιση των κυνηγετικών Οργανώσεων από την νέα ηγεσία του Υπουργείου.


Παρελθόν αποτελεί, επί τέλους, η μέχρι πρότινος σιδηρά κυρία του περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Το "σπρώξιμο" δε ήταν τέτοιο, που βρέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδος. Με άλλα λόγια, επέστρεψε στην φυσική της θέση...στο σπίτι της!

Το νέο σχήμα του Υπουργείου είναι το παρακάτω:

Υπουργός Περιβάλλοντος: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης

Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης

Άντε να δούμε, τι θα δούμε και με δαύτους. Θα πρέπει πάλι να δίνουμε "μάχες";