ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Στην Πάρο το ANIMAL PLANET για τη Γάτα του Αιγαίου.

Το τηλεοπτικό συνεργείο του πολύ γνωστού αμερικανικού προγράμματος ANIMAL PLANET βρέθηκε στην Πάρο στις 14 και 15 Ιουλίου 2011, προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα για τη γάτα του Αιγαίου στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ για τη συγκεκριμένη ράτσα.

Ο PAWS (Paros Animal Welfare Society), που είναι ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου οργάνωσε την επίσκεψη και ο παραγωγός Matt Geagher με την ομάδα του, Mike Marshall και Γιάννη Αντύπα, συνάντησαν και πήραν συνέντευξη από κατοίκους του νησιού, οι οποίοι ταΐζουν μεγάλες γατοκοινότητες, τον κτηνίατρο Αντώνη Λάμπρου και εθελοντές του PAWS που οργανώνουν στειρώσεις.

Στην ομάδα του τηλεοπτικού συνεργείου άρεσε ιδιαίτερα η καφετέρια «Θαλασσάκι» στην παραλία του Λογαρά, καθώς εκεί ο Γρηγόρης Μελανίτης μαζί με τον γιό του Μανώλη, φροντίζουν μια ομάδα από περίπου 15 γάτες, ενώ το καφέ τους αποτελεί σημείο συνάντησης για τους ντόπιους εδώ και 40 χρόνια.
Η Λένα Γιακουμοπούλου μέλος του PAWS εξηγεί στο www.zoosos.gr : «Το 6λεπτο αφιέρωμα στη γάτα του Αιγαίου θα προβληθεί στα τέλη Οκτωβρίου από το Discovery Channel. Μόλις μας ενημερώσουν για την ημερομηνία και την ώρα θα σας το πούμε εγκαίρως».

Ο Ελληνικός Όμιλος Γάτας συνεργάζεται με τη Διεθνή Ομοσπονδία Γάτας για να αναγνωριστεί η γάτα του Αιγαίου ως ξεχωριστή ράτσα. Η γάτα του Αιγαίου, συνηθισμένη στις Κυκλάδες, έχει λευκή βάση και συνήθως 2 ακόμη χρώματα, μεσαίο προς μακρύ τρίχωμα, στρογγυλεμένα αυτιά και σκιστά μάτια.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Το "βαθύ λαρύγγι" της ΕΥΠ και... τα "δασικά " του Β. Ρέστη.

Στις 19 Ιουλίου αποκαλύψαμε ότι ο εισαγγελέας εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, που διεξάγει τη μεγάλη έρευνα για το λεγόμενο “παραδικαστικό κύκλωμα Νο 2 ” έκανε «έφοδο» σε δασική έκταση στο Κορωπί, που με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας δόθηκε παράνομα σε εταιρεία συμφερόντων του μεγαλοεφοπλιστή, Βίκτωρα Ρέστη.


Φυσικά, τα μεγάλα ΜΜΕ έκαναν το θέμα… γαργάρα, δείχνοντας για μία ακόμα φορά το μέγεθος της διαπλοκής τους.

Στις 20 Ιουλίου το δικηγορικό γραφείο του Αλέξανδρου Στρίμπερη, που εκπροσωπεί τον γνωστό επιχειρηματία, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία παραδέχεται – εμμέσως πλην σαφώς - ότι, πράγματι, εταιρείες του Β. Ρέστη κατέχουν, με παράνομες δικαστικές αποφάσεις, «δημόσιες δασικές εκτάσεις».


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.


ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com