ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Νέα από τον Ωρίωνα.

Ο περιορισμός του μήκους της ουράς στα κυνηγόσκυλα.

Σας κοινοποιούμε σχετική επιστολή μας προς τους βουλευτές.
 
 
ΩΡΙΩΝ - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2, 15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr orion@orion.net.gr

Αθήνα, 26/1/2014
Προς: Βουλευτής... [ονοματεπώνυμο]
Κοιν.: Κυνηγοί, ΜΜΕ, κλπ.
 
Θέμα: Ο περιορισμός του μήκους της ουράς στα κυνηγόσκυλα
 
Αξιότιμε κύριε... [επώνυμο], (ή Αξιότιμη κυρία [επώνυμο], κατά περίπτωση),
σχετικά με τις τροποποιήσεις του Ν.4039/2012 που ψηφίζονται αυτές τις μέρες στη Βουλή των Ελλήνων, σας επισημαίνουμε τα εξής:
Η ασαφής επίκληση στην "πολιτισμένη" Ευρώπη που επιχειρείται προκλητικά και αυθαίρετα τόσο από τα ζωοφιλικά σωματεία, όσο και από συγκεκριμένους Βουλευτές (π.χ. κα.Πιπιλή), σχετικά με το νόμιμο και το ηθικό, στο ζήτημα του περιορισμού του μήκους της ουράς (ο οποίος άστοχα αναφέρεται ως ακρωτηριασμός) σε συγκεκριμένες φυλές κυνηγετικών σκύλων, καταργεί κάθε έννοια κοινής λογικής και επιχειρηματολογίας.
 
Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο οποίος εν προκειμένω είναι ο αρμόδιος Επιστημονικός Φορέας, αλλά και οι σχετικές Ευρωπαϊκές Οδηγίες, αναγνωρίζουν πως υπάρχουν συγκεκριμένες φυλές κυνηγόσκυλων για τις οποίες ο ανώδυνος περιορισμός του μήκους της ουράς είναι και ηθικός και απαραίτητος. Και αυτό γιατί, σε αυτές τις φυλές σκύλων, η συγκεκριμένη παρέμβαση δε γίνεται για λόγους αισθητικής, αλλά αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας και ευζωίας του σκύλου.
 
Τίποτα το "Ευρωπαϊκό" δεν υπάρχει στην απαξίωση των καθ' ύλην αρμόδιων Επιστημονικών Φορέων που επιχειρείται από ζωοφιλικά σωματεία και συγκεκριμένους Βουλευτές. Αν οι εκπρόσωποι των ζωοφιλικών σωματείων και οι Βουλευτές που τους υποστηρίζουν, θεωρούν πως γνωρίζουν καλύτερα από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο το πότε και το γιατί πονά ένα ζώο, τότε καλό θα ήταν να ζητήσουν να τους παραδώσουν οι Έλληνες Κτηνίατροι τα πτυχία που τους έδωσε το Ελληνικό Δημόσιο.
 
Όλοι εμείς, τα μέλη του Ωρίωνα, καλούμε τους Έλληνες Βουλευτές, να σεβαστούν την επιστημονική εξειδίκευση και την εμπειρία των Κτηνιάτρων. Αλλωστε, στη γνώση και την αυτοθυσία των Κτηνιάτρων βασίζεται αποκλειστικά πλέον το Ελληνικό Δημόσιο, όταν πρόκειται για ζητήματα Δημόσιας Υγείας, όπως στην περίπτωση της λύσσας, όπου οι μόνοι που συνδράμουν τους Κτηνιάτρους του Δημοσίου είναι οι κυνηγοί, εθελοντικά και με δικές τους δαπάνες.
 
Αξιότιμε κύριε... [επώνυμο], (ή Αξιότιμη κυρία [επώνυμο], κατά περίπτωση),
μετά από τα παραπάνω, σας καλούμε να ψηφίσετε υπέρ της τροπολογίας που εξαιρεί συγκεκριμένες φυλές κυνηγετικών σκύλων από την απαγόρευση στον περιορισμό του μήκους της ουράς.

Για τον Ωρίωνα,
Με εκτίμηση,

O Πρόεδρος


Θωμάς Μπατσέλας
orionstamp[3] Ο Γ.Γραμματέας


Νίκος Παπαϊωάννου