ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Νέα από την ΣΤ' ΚΟΜΑΘ.


ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175
551 34  - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.  2310  477128 – 477129,  6973 808934, FAX  2310 473863 – 475301
http://www.hunters.gr, e-mail: hunters@hunters.gr

Θεσσαλονίκη 3/5/2012

Άτυχο ήταν ένα νεαρό ζαρκάδι που παρασύρθηκε από γεωργικό μηχάνημα
Σε αγροτική περιοχή του Νομού Κιλκίς γεωργικό μηχάνημα κατά τη διάρκεια της συγκομιδής παρέσυρε νεαρό ζαρκάδι που βρισκόταν εντός του χωραφιού. Αμέσως ο αγρότης ειδοποίησε τον θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ)  ο οποίος και έσπευσε στην περιοχή. Το ζαρκάδι ήταν ηλικίας λίγων ημερών και ήταν τραυματισμένο πολύ σοβαρά και στα τέσσερα πόδια.

Έγινε προσπάθεια να μεταφερθεί σε κάποιο Κέντρο Περίθαλψης στην Αθήνα ενώ η ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ ενημέρωσε την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Με το υπηρεσιακό αυτοκίνητό του ο Θηροφύλακας μετέφερε το άτυχο ζώο σε τοπικό κτηνίατρο. Μετά από εξέταση και με τη σύμφωνη γνώμη του εξειδικευμένου Καθηγητή Κτηνιατρικής διαπιστώθηκε πως εκτός από τα πόδια είχαν υποστεί μη αντιστρεπτή βλάβη βασικά όργανα του ζώου και ήταν αδύνατο να επιζήσει. Για το λόγο αυτό δυστυχώς αποφασίσθηκε να γίνει ευθανασία.

Το περιστατικό αυτό είναι το πρώτο όπου ένα ζαρκάδι τραυματίζεται σε αγροτική περιοχή, ενώ για άλλη μια φορά διαπιστώνει κανείς την απουσία της κρατικής μέριμνας για αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης έχει εδώ και 16 μήνες αποστείλει έγγραφο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος (αρ. Πρωτ. 141/25-1-2011), στην αρμόδια Διεύθυνση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας και παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές οχλήσεις μας η εν λόγω υπηρεσία δεν έχει μπει ακόμα στον κόπο να μας απαντήσει για το πρωτόκολλο ενεργειών, γεγονός που προβληματίζει για τη σκοπιμότητα αυτής της αδικαιολόγητης καθυστέρησης.

Νάτα νάτα τα κακά μαντάτα!!!

Ο Κουβέλης στέλνει στη βουλή τους "Οικολόγους"... 

Στο 14% οι αναποφάσιστοι, σταθερός ο Καμμένος, στο όριο η Ντόρα, ο Μάνος φτάνει τον Καρατζαφέρη που πάλι είναι εκτός βουλής.
Η εικόνα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ...
Η εικόνα παραμένει ρευστή. Με τη σημερινή στάθμιση ψήφου παρατηρούνται μετακινήσεις ψηφοφόρων, ενώ το άθροισμα των ποσοστών των 2 πρώτων κομμάτων δεν υπερβαίνει το 40%.
Να σημειώσουμε εδώ ότι τα νούμερα αυτά με αναγωγή στις συσπειρώσεις και αλλες παραμέτρους του εκλογικού αποτελέσματος , μπορεί να αυξηθούν από 2 έως 5 μονάδες.
Μια αναγωγή -που, όπως με επιστολή του στο ΝΟNEWS-NEWS είχε επισημάνει και ο Ηλίας Νικολακόπουλος - δεν πληρεί ως μέθοδος τα επιστημονικά κριτήρια.
Με απλή στάθμιση της πρόθεσης ψήφου λοιπόν, η εικόνα των κομμάτων σήμερα, 3 Μαΐου έχει ως εξής:
ΝΔ... 22%
ΠΑΣΟΚ 16,7
ΣΥΡΙΖΑ 11,5
ΚΚΕ 9,4
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 7,2
ΔΗΜΑΡ 5.1
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,3
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,6
ΔΗΣΥ 2,7
ΛΑΟΣ 2,1
ΜΑΝΟΣ (ΔΡΑΣΗ)2
Αναποφάσιστοι 14.


Οι "Οικολόγοι" όπως αναφέραμε και χθες, έχουν ραγδαία άνοδο με ψηφοφόρους που φεύγουν κυρίως από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.
Ο Καρατζαφέρης ούτε με αναγωγή στο εκλογικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση , δεν μπαίνει στη βουλή.

 ΠΗΓΗ:  http://bloglines.gr

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΥΨΟΥΣ 36 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Μέτρα για δάση, συνολικού ύψους 36 εκατ . ευρώ προκήρυξε το... υπουργείο Περιβάλλοντος στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Αφορούν σε ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα καθώς και στην αντιπυρική προστασία των δασών.

Τα 46 έργα θα εκτελεστούν από τις Δασικές Υπηρεσίες.

Το μεγαλύτερο πόσο, 22,5 εκατ . ευρώ, θα κατευθυνθεί σε δράσεις αποκατάστασης δασών σε Μακεδονία και Θράκη, 7,2 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία και τη Στέρεα Ελλάδα, 1,9 εκατ. ευρώ στην Αττική, 1,2 εκατ. στο Αιγαίο και 1,1 εκατ. ευρω σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία.

Πριν από ένα μήνα εντάχθηκαν 69 έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 57.38 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ:  http://bloglines.gr