ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Βρέθηκε ο κυνηγός.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 33χρονου κυνηγού που χάθηκε χθές το απόγευμα σε δασική περιοχή στο Κυριακοχώρι του δήμου Μακρακώμης.Ο 33χρονος είχε πάει για κυνήγι με έναν φίλο του. Ενώ κυνηγούσαν, ακολούθησε τον σκύλο του, απομακρύνθηκε από τον φίλο του και έχασε τον προσανατολισμό του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει στο σημείο που είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους.Στο σημείο βρέθηκαν πυροσβέστες της ΠΥ Μακρακώμης που τον εντόπισαν.

ΠΗΓΗ:http://karteri.wordpress.com/

Λαθροθηρία με ηλεκτροπληξία.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: κάποιοι ασυνείδητοι κυνηγούσαν ζώα προκαλώντας τους ηλεκτροπληξία.Το απάνθρωπο «κυνήγι» αποκαλύφθηκε σε περιοχή έξω από την Ηγουμενίτσα, όταν βρέθηκε ολόκληρο δίκτυο με καλώδια που είχαν εγκαταστήσει οι λαθροκυνηγοί.Εκείνοι, όμως, φρόντισαν να μην εμφανιστούν.

Η πρωτοφανής υπόθεση ήρθε στο φως όταν οι κάτοικοι του χωριού Πέστιανη στον δήμο Ηγουμενίτσας διαπίστωσαν ότι κάποιοι είχαν σπάσει το τζάμι ενός ακατοίκητου αλλά καλοσυντηρημένου σπιτιού και από μέσα έβγαιναν καλώδια.Ακολουθώντας τα είδαν ότι, αφού απλώνονταν σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων,  κατέληγαν σε διάφορα σημεία όπου υπήρχε νερό.Όταν τα αγριογούρουνα ή άλλα θηράματα θα πήγαιναν να ξεδιψάσουν, το γυμνό καλώδιο θα τα κεραυνοβολούσε ρίχνοντάς τα νεκρά στα χέρια των τεμπέληδων λαθροθήρων.

Οι δράστες είχαν εξαφανιστεί βλέποντας ότι το δόλιο σύστημά τους ανακαλύφθηκε κι έτσι όταν έφτασαν οι υπεύθυνοι του Δασαρχείου και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας παρέλαβαν το καλώδιο και το παρέδωσαν στην τοπική Αστυνομία, η οποία διερευνά την υπόθεση εφ’ όσον υπάρχει διάρρηξη.

ΠΗΓΗ: http://karteri.wordpress.com/