ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Απείλησε θηροφύλακες με όπλο!

Μετά από πληροφορίες που είχαν τα χαράματα της Πέμπτης, έξι (6) θηροφύλακες της 4ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας επιχείρησαν να προβούν στην σύλληψη λαθροκυνηγών οι οποίοι κυνηγούσαν παράνομα λαγούς έξω από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου.

Ένας εκ των τριών λαθροκυνηγών μόλις αντιλήφθηκε τους θηροφύλακες έστρεψε εναντίον τους την καραμπίνα του απειλώντας τους να τους σκοτώσει σε περίπτωση που πλησίαζαν αυτόν και τους δύο συνεργούς τους.
Οι θηροφύλακες άμεσα ζήτησαν την συνδρομή του Α.Τ. Κατούνας για να προβούν στην σύλληψη, αλλά οι τρεις δράστες κατάφεραν να επιβιβαστούν σε αγροτικό αυτοκίνητο και να διαφύγουν.
Οι δράστες, οι οποίοι είναι …παλιοί γνωστοί στους θηροφύλακες καθώς και στο παρελθόν έχουν προβεί σε παράνομη λαθροθηρία, αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα καθώς οι θηροφύλακες κατέθεσαν για το περιστατικό στην αστυνομία και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να προβούν και σε μηνύσεις μέσω του Δασαρχείου, ως εκ τούτου η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Πάντως και οι τρεις (3) δράστες συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι καθώς πέρασε το χρονικό όριο της διαδικασίας του αυτοφώρου