ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Νέο τεύχος ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Περιοδικό για ψαγμένους...και άψαχτους. Υποψιαζμένους και ανυποψίαστους πολίτες του κόσμου. Κυκλοφορεί το Σάββατο 12/2/11 και κάθε Σάββατο με τον Ελεύθερο Τύπο.

“Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή”...!



Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο πρώην αστροναύτης και γεωλόγος Χάρισον Σμιντ, ο οποίος έχει δει τη Γη από ψηλά με το Apollo. Και αυτό γιατί σύμφωνα με άρθρο του στην εφημερίδα New Mexico Independent, υποστηρίζει ότι η κλιματική αλλαγή είναι απλώς ένας μύθος.

“Δεν πιστεύω ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι τόσο σημαντικός στις αλλαγές που υπόκειται η φύση”, γράφει ο Σμιντ.

“Ο πλανήτης ναι έχει θερμανθεί. Το ξέρουμε αυτό. Όμως δεν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που να πρόκειται για κρίση και φυσικά δεν είναι υπαιτιότητα του ανθρώπου. Εδώ και χιλιάδες χρόνια η Γη βρίσκεται σε μια διαδικασία αλλαγών. Όπως συνέβη, συμβαίνει και θα συμβαίνει για όσο υπάρχει αυτός ο πλανήτης”, λέει ο πρώην αστροναύτης.

Ιστορικά ντοκουμέντα, λέει ο Σμιντ, δείχνουν ότι η μέση θερμοκρασία αυξάνεται κατά έναν βαθμό κάθε αιώνα από το 1400 μ.Χ.

“Είναι φυσιολογικό λοιπόν το ότι όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία της Γης, τόσο αυξάνεται το διοξείδιο του άνθρακα”.

Ο Σμιντ υποστηρίζει μάλιστα ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής είναι προϊόν των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων που θέλουν να βγάλουν λεφτά από αυτήν την ιστορία.

ΠΗΓΗ: www.cosmo.gr

Η Τίνα έβαλε φωτιά στη Βουλή για τις Natura!



Συνεχίζουν το αντάρτικο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Εκρηκτικό» ήταν το κλίμα στη Βουλή την Τρίτη με αφορμή την «τελική» ρύθμιση που παρουσίασε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρπίλη, σχετικά με την δόμηση στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές Natura.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, συνάντησε έντονες αντιδράσεις για την ρύθμιση από την πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Η ρύθμιση που παρουσιάστηκε αναφέρει πως γενικός κανόνας για να μπορεί κάποιος να χτίσει θα είναι τα 10 στρέμματα, αλλά για τις κατατμήσεις που θα γίνουν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ισχύει ο κανόνας των 4 στρεμμάτων.

Η εν λόγω αλλαγή δεν ικανοποίησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Έντονη ήταν η αντίδραση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, κ. Μερεντίτη η οποία αρνήθηκε να ψηφίσει το άρθρο 9 λέγοντας ότι: «Αγνοήσατε τα όσα είπαμε εδώ μέσα σε τόσες συνεδριάσεις. Για να πάρετε την έγκριση μας πρέπει να μας πείσετε από πού εκπορεύεται η βεβαιότητα σας ότι μπορείτε να διεκδικείτε το αλάθητο. Κανείς δεν έχει το αποκλειστικό προνόμιο της περιβαλλοντικής ευαισθησίας».

«Ή εμείς δεν κατανοήσαμε τι είπαμε ή εσείς δεν μας κάνατε να κατανοήσουμε τι έχετε στο μυαλό σας, γιατί η αλλαγή δεν είναι αυτό που νομίζαμε. Πολλοί συνάδελφοι έχουν ταυτόσημη άποψη με εμένα, γιατί γίνονται και συζητήσεις στο παρασκήνιο», ανέφερε με τη σειρά του ο κ. Ζωίδης.

Και ο βουλευτής κ. Γιάννης Δριβελέγκας εξέφρασε την αντίθεσή του για την ρύθμιση για τις Natura λέγοντας ότι: «Με πήραν νομικοί που γνωρίζουν τα θέματα και μου έχουν δώσει αποφάσεις σε περιοχές Natura και μου λένε ‘τσάμπα νομοθετείτε, θα μας δώσετε δουλειά εμάς’. Δεν ξέρω αν οι νομικοί σας τα έχουν δει αυτά. Κρίμα να στέλνουμε τον κόσμο τζάμπα και βερεσέ στους δικηγόρους. Δέστε το μέχρι την Ολομέλεια για να μην δημιουργηθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα».

Μετά τις αντιδράσεις η υπουργός δήλωσε ότι θα καταθέσει την τελική της πρόταση στην ολομέλεια της Βουλής.

«Κατανοώ τις αντιδράσεις και την κριτική για την παρέκκλιση των 4 στρεμμάτων, θα κρατήσω όμως επιφύλαξη για το συγκεκριμένο θέμα που έχει τεθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπιρμπίλη, ενώ πρόσθεσε ότι «κατανοώντας τις αντιδράσεις θα επιφυλαχθούμε ώστε να καταθέσουμε την τελική μας πρόταση στην Ολομέλεια της Βουλής όσο αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι».

Διαβάστε τα σχόλια των αναγνωστών του άρθρου ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Ανακοίνωση της Γ' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.



«Πράξεις και όχι ...μόνο ανακοινώσεις»

Άγρυπνοι φρουροί της υπαίθρου - και μάλλον οι μοναδικοί - αναδεικνύονται καθημερινά οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου καθώς μόνο κατά το τελευταίο δίμηνο πραγματοποίησαν εκατοντάδες ελέγχους στις περιοχές ευθύνης τους και διαπίστωσαν 38 παραβάσεις του δασικού κώδικα υποβάλλοντας ταυτόχρονα ισάριθμες μηνύσεις στα κατά τόπους Δασαρχεία. Ειδικότερα μετά και την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου των Θηροφυλάκων στις 16 και 17 Δεκεμβρίου όπου και δόθηκαν σαφείς κατευθυντήριες οδηγίες από τον Πρόεδρο κ. Μαρκόπουλο, η δράση της Θηροφυλακής είναι καταιγιστική και τα αποτελέσματα κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά.

Τα σχετικά πρωτόκολλα μηνύσεων που υποβλήθηκαν αφορούν πληθώρα παραβάσεων όπως:
* Άσκηση θήρας χωρίς κυνηγετική άδεια
* Παράνομη μετατροπή όπλου
* Παράνομη θήρα εκτός επιτρεπόμενης μέρας
* Άσκηση θήρας νύχτα με προβολέα
* Παράνομη θήρα εντός καταφυγίου και προστατευμένων περιοχών
* Άρνηση για έλεγχο και απείθεια
* Άσκηση θήρας στο καρτέρι μπεκάτσας
* Παράνομη ρίψη αδρανών υλικών σε ρέματα
* Παράνομη χρήση ηχομιμητικών συσκευών
* Παράνομη μεταφορά κυνηγετικού όπλου

Έτσι λοιπόν αναχαιτίζοντας κάθε παράνομη δραστηριότητα οδηγούν τους παραβάτες ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ η ομαδική τους δράση νύχτα και μέρα λειτουργεί όχι μόνο κατασταλτικά αλλά και αποτρεπτικά στην συνείδηση των επίδοξων λαθροθηρών.

Αυτά και προς απάντηση στην Ένωση Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων η οποία αντί να αναλώνεται σε ανούσιες, κακόβουλες και προβοκατόρικες ανακοινώσεις το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να βγάλει επιτέλους τα μέλη της στην ύπαιθρο να δουλέψουν...

Καλό θα ήταν λοιπόν να μας γνώριζαν οι κ.κ. αυτής της Ένωσης τον αντίστοιχο αριθμό ελέγχων και μηνύσεων που πιστοποίησαν το αντίστοιχο διάστημα..

Έργα κύριοι επιτέλους και όχι μόνο λόγια!!!!!!

Ο Πρόεδρος
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Ο Γ. Γραμματέας
Πλούμπης Ανδρέας

ΠΗΓΗ www.kynigos.net.gr