ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου


ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ' Κ.Ο.Σ.Ε.
ΧΡ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 18, ΚΟΡΩΠΙ
ΤΗΛ: 210-6624420, ΦΑΞ: 210-6022094
URL: www.kskoropiou.gr MAIL: kskorop@otenet.gr Κορωπί, 11-5-2010

Θέμα: Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου
Η Γενική Συνέλευση αφού έλαβε υπόψη της:
Το γεγονός ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, έχει επανειλημμένα εκδηλώσει την καθαρά αντικυνηγετική του θέση παίρνοντας διάφορες αποφάσεις που χωρίς λόγο και με καμία απολύτως τεκμηρίωση επιβάλει απαγορεύσεις κυνηγίου.
Τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα στην περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα το Προεδρικό Διάταγμα "Προστασία ορεινού όγκου Υμηττού" που βρίσκεται υπό διαβούλευση και προτείνει την απαγόρευση της θήρας στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής αρμοδιότητάς μας.
Το γεγονός ότι επιχειρείται ακόμα μία ατεκμηρίωτη και αναίτια απαγόρευση θήρας.
Το γεγονός ότι παραγνωρίζεται και απαξιώνεται συστηματικά το τεράστιο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων στη περιοχή του Υμηττού και ιδιαιτέρως του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου (σπορές, ποτίστρες, θηροφύλαξη, απελευθερώσεις, πυρασφάλεια), το οποίο έργο προέρχεται αποκλειστικά από ιδίους πόρους και με εθελοντική εργασία, χωρίς κρατική συνδρομή ούτε ενός ευρώ, στους τομείς βελτίωσης του φυσικού περιβάλλοντος και αποτελεσματικής θηροφύλαξης της περιοχής.
Το γεγονός ότι οι διάφορες Μ.Κ.Ο. που χρηματοδοτούνται γενναία από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια έχουν αναγορευτεί ως οι μοναδικοί συνομιλητές (ή νομοθέτες;) του Υπουργείο προτείνοντας αναίτια την απαγόρευση θήρας στην περιοχή μας, ενώ αντιθέτως οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κορωπίου και το αναγνωρισμένο έργο τους πάνω από 40 χρόνια στην προστασία του Υμηττού αγνοούνται.
Η Γενική Συνέλευση εκφράζει την έντονη ανησυχία της για:
Τη διαφαινόμενη προσπάθεια περιθωριοποίησης του κυνηγίου που το τελευταίο διάστημα φαίνεται να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις και η οποία ξεκινά από το Υμηττό, για να κλιμακωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
Τις δύσκολες περιόδους που βιώνουμε σαν χώρα και το επιπλέον πλήγμα που η προτεινόμενη απαγόρευση θα δημιουργήσει, όχι μόνο στους κυνηγούς αλλά και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.
Την επιπλέον ατεκμηρίωτη συρρίκνωση του κυνηγετικού χώρου που στην περιοχή μας θα επιφέρει ανισοκατανομή της κυνηγετικής δραστηριότητας και αρνητικές επιδράσεις στο φυσικό περιβάλλον.
Το γεγονός ότι η προτεινόμενη απαγόρευση γίνεται ερήμην των χρηστών της περιοχής οι οποίοι απείχαν μέχρι σήμερα από όλες τις διαδικασίες. Οι κυνηγοί μέλη του Κ.Σ.Κορωπίου προειδοποιούν από τώρα τους εμπνευστές αυτών των σχεδίων ότι θα αρνηθούν να μετατραπούν σε εξιλαστήρια θύματα της ανεπάρκειας ή της αδιαφορίας που προσπαθεί να πραγματωθεί από το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα.
Το γεγονός ότι η μοναδική πηγή έμπνευσης της επιχειρούμενης απαγόρευσης θήρας στον Υμηττό πηγάζει αποκλειστικά από τα συναισθήματα κάποιων. Παρατηρείται μια μεθοδευμένη προσπάθεια κάποιων να θέσουν το θέμα στο συναισθηματικό και ψυχολογικό τομέα, εκεί που το κυνήγι είναι προσωπική υπόθεση και προσωπική επιλογή.
Τον τρόπο που κάποιοι σκόπιμα αγνοούν βασικές αρχές της διατήρησης της βιοποικιλότητας μεταξύ των οποίων είναι η ορθολογική χρήση μέρος της οποίας είναι και το αειφόρο κυνήγι.
Η Γενική Συνέλευση καλεί:
Την κα.Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Μπιρμπίλη Τίνα και τον κ.Υφυπουργό Μωραΐτη Αθανάσιο του οποίου αρμοδιότητα είναι και η θήρα, να αποσύρουν την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του υπό διαβούλευση Προεδρικού Διατάγματος του Υμηττού και να χρησιμοποιήσουν ενεργά τους κυνηγούς της περιοχής συμπεριλαμβάνοντάς τους στα νέα σχέδια προστασίας του Υμηττού.
Τους κατά τόπους Φορείς, Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν και να βοηθήσουν το έργο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου γιατί με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού και στην οικονομική στήριξη της υπαίθρου.
Όλους τους Βουλευτές και τους Πολιτικούς να ενημερωθούν και να ασκήσουν την επιρροή τους για την στήριξη του έργου του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου.
Τους κατοίκους της περιοχής να συσπειρωθούν, ώστε ν' αντιδράσουν μαζικά, υπεύθυνα και ενωτικά στις επιβουλές που σήμερα "φιλοτεχνούνται" σε κάποια παρασκήνια...
Παρόντες στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση ήταν:
Πλέον των 1000 μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου
Μέλη γειτονικών κυνηγετικών συλλόγων και πολίτες της περιοχής μας
Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ.Νικόλαος Παπαδόδημας, εκπροσωπώντας 250.000 κυνηγούς
Ο Δήμαρχος Κορωπίου κ.Αθανασόπουλος Θεόδωρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Ο Βουλευτής Ν.Δ. κ.Βλάχος Γεώργιος τ.Υφυπουργός Ανάπτυξης
Ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ.Ασπραδάκης Παντελής
Ο Βουλευτής Ν.Δ. κ.Καντερές Νικόλαος
Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, κ.Γρίβας Θοδωρής
Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, κ.Αυγερινός Αθανάσιος
Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοτεχνών Κυνηγετικών Ειδών
Εκπρόσωποι κυνηγετικών εντύπων και διαδικτυακών τόπων
Μέλος Περιφερειακής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ.Καλλιωράκης Νίκος
Περιφερειάρχης Πυροσβεστικού Σώματος κ.Μαθιουδάκης Μιχάλης
Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Κορωπίου κ.Ανδρικόπουλος Σοφιανός
ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
===================================================

"Το παρήγορο και ελπιδοφόρο γεγονός είναι ότι μέσα από τις διάφορες ζυμώσεις βλέπουμε ότι οι κατώτερες βαθμίδες των οργανώσεων μας είναι αυτές που σέρνουν πρώτες τον χορό με πρωτοστάτες τους απλούς κυνηγούς - αφού πραγματικά διψάμε για δράση-, μιάς και οι υψηλότερες (βαθμίδες) αλλάζουν πλευρό , στο ύπνο του δικαίου αφήνοντας τα σάλια να τους τρέχουν στο μαξιλάρι. Ίσως να υπάρχει ακόμα ελπίδα για την αφύπνιση όλων εμάς, έτσι ώστε να μπορέσουμε κάποτε να τοποθετήσουμε πιο κατάλληλα άτομα στο τιμόνι του πλοίου που λέγεται ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΥΝΗΓΙ πριν φτάσουμε να αποθέτουμε δάφνινα στέφανα στον υγρό του τάφο. Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν το πλοίο ταξιδεύει ακόμα, ή έχουμε την αίσθηση της κίνησης λόγο του οτι γέρνει προσαραγμένο στον ύφαλο που το πέταξαν οι λάθος χειρισμοί, έτοιμο να τουμπάρει. Κουράγιο! Λίγο ακόμα να σηκώσουμε τον Ήλιο, λίγο ψηλότερα! Tι; Ποιές είναι οι κινήσεις του δκού μας συλλόγου; Εμείς κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε χώρο άπλετο, τι να μας κάνει μια ΖΕΠ..."