ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Κυκλαδίτικοι ντουμπλέδες

Του Νίκου Βασάλου http://kaliakouda.blogspot.com

Οι αργίες είναι το πρώτο πράγμα που κοιτούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, σε ένα καινούργιο ημερολόγιο. Ο λόγος ηλίου φαεινότερος! Ορμώμενος από αυτό είχα αποφανθεί, ότι κάποιες από αυτές τις Παγκόσμιες Ημέρες που αναφέρονται στα καλεντάρια, είναι κατασκευάσματα κάποιου παγκόσμιου δημόσιου υπάλληλου.

Βέβαια με την πάροδο των χρόνων και βιώνοντας διάφορες καταστάσεις, κατάλαβα ότι η ζωή μας κάποιες φορές, ο τρόπος που την ζούμε και οι αντιδράσεις μας, είναι η αιτία για να αλλάζει η ρήση, που θέλει τον χορευτή να χορεύει σύμφωνα με τον ρυθμό και ο ρυθμός εναρμονίζεται στα γούστα όποιου ρίχνει τις στροφές του.

Όλος αυτός ο πρόλογος έγινε για την μια, την σημαδιακή, την μοναδική Παγκόσμια Ημέρα της 21ης Μαρτίου. Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου! Είναι η μέρα που όλοι οι, κατά συνείδηση, υπνοβάτες γιορτάζουν και υπνοβατούν ελεύθερα. Είναι η μέρα που γιορτάζεται, γιατί κάποιοι επιμένουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, ακόμα και όταν φλέγονται τα μπατζάκια τους, όπως τα δικά μας! Είναι η μέρα που, αν συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τον ύπνο που μουσκεύει το μαξιλάρι, θα γιορτάζεται καθημερινά.

Αυτή η εμμονή λοιπόν κάποιων, ίσως να είναι η αιτία της κήρυξης αυτής της Παγκόσμιας Μέρας. Δώρο σε όλους αυτούς που κοιμούνται κι τύχη τους δουλεύει, δυστυχώς, για το κακό τους!

Ίσως να δούμε το επόμενο διάστημα κάποιους «άυπνους» να κρατούν στα χέρια πλακάτ, που πάνω τους θα γράφουν με μεγάλα γράμματα ΞΥΠΝΑ. Είναι το επόμενο βήμα που θα κάνει ο κυνηγετικός τύπος, ή τουλάχιστον αυτή η πολυσυζητημένη μερίδα του, που επιμένει να μένει ξύπνια και να αντιστέκεται στα, μουλιασμένα με ισχυρά υπνωτικά, ψίχουλα που μας πετούν οι ταγοί μας. Δεν φτάνει όμως μόνο η αφύπνιση, χρειάζεται και ενεργό δράση. Πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια, να ανασκουμπωθούμε που λένε στην Σύρα μου και να ριχτούμε στην δουλειά. Ξυπνήστε φιλοκυνηγέτες μου – επέτρεψέ μου Ξενοφών – και απαιτήστε τα δέοντα…ήρθε το πλήρωμα του χρόνου!

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΚΥΝΗΓΙ του Ελεύθερου Τύπου στις 30/3/11

Δεν υπάρχουν σχόλια: