ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Το νου σας ρεμάλια...Η συγνώμη!

Οι τακτικοί αναγνώστες του blog, αλλά και οι άλλοι, οι περιστασιακοί, θα μπορούσαν κάλλιστα να με κατηγορήσουν για ασυνέπεια, κοινώς…ότι τους έστησα, ή ότι μάσησα!

Ο πρόλογος για την υπόσχεση που δεν τήρησα και δεν μπόρεσα, τελικά, να αναδημοσιεύσω τα κείμενα με τις προθέσεις - σκέψεις των κομμάτων περί κυνηγίου, τις οποίες δημοσίευσε το ένθετο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου ΚΥΝΗΓΙ στις 13/6/2012, πριν τις εκλογές.

Ο λόγος δεν είναι ότι το ξέχασα, βαρέθηκα, ή ότι κάποιος προσπάθησε να μου κλείσει το στόμα, σε μια προσπάθεια να βγουν αλώβητοι κάποιοι τρίτοι και να επωφεληθούν των κυνηγετικών ψηφαλακίων.

Ο μόνος λόγος είναι, ότι είναι άλλο πράγμα να είσαι επαγγελματίας δημοσιογράφος ζώντας στο κέντρο των εξελίξεων εν καιρώ εθνικών εκλογών για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα και άλλο να είσαι ένας ερασιτέχνης του είδους, όσο μεράκι και να έχεις για την ενημέρωση! Εννοώ ότι όταν τρέχεις με χίλια, όταν το μυαλό σου δέχεται καθημερινά χιλιάδες πληροφορίες οι οποίες ζητούν φιλτράρισμα, επεξεργασία και σχολιασμό, σίγουρα κάποια πράγματα θα σου ξεφύγουν και τότε εύχεσαι να είναι πράγματα ελάσσονος σημασίας, όπως το να στείλεις κάποια κείμενα που ήδη τα έχουν διαβάσει χιλιάδες μάτια.

Πριν βιαστείς, λοιπόν, να θυμώσεις καλέ μου αναγνώστη, όπως εγώ, άσε ένα παράθυρο για να χωρέσει το τουρλουμπούκι των ημερών που ζούμε και που μας έχει κάνει να ξεχάσουμε ακόμα και το όνομά μας!
 
Εγώ από την πλευρά μου, δεν είχα άλλη επιλογή από το να περιμένω να δω στο άνοιγμα της κάλπης, πόσο κάλπικοι μάγκες είμαστε και πόσο καλά λειτουργεί η μνήμη μας...αν λειτουργεί!

Το πόρισμα που έβγαλα, είναι ότι πάσχουμε από αμνησία. Μπορέσαμε να αποφύγουμε στο "τσακ" τον ύφαλο που θα ξύριζε Σύριζα (!) το κυνήγι, αλλά δεν θυμηθήκαμε να βάλουμε τιμωρία όλους αυτούς που μας έκαναν κακό στην ζωή, τα όνειρα και την τσέπη μας, έτσι όπως κάναμε με κάποιους που θυμήθηκαν ότι υπάρχει και το κυνήγι στην ζωή του Έλληνα και βάλθηκαν να το υπερασπιστούν εκ των υστέρων!

Συγνώμη που σας έστησα και δεν μπόρεσα να σταθώ στο ύψος των προσδοκιών σας, αλλά δεν μπορούν να γίνουν όλα όπως τα θέλουμε…τελικά.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: