ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Ζήτω! Κερδήσαμε...τα ίδια!


Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ: ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63
Τηλ.: 210-32.31.271 - Fax.: 210-32.22.755
http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

ΑΘΗΝΑ 6-8-2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η νέα Ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι που υπογράφηκε σήμερα, διατηρώντας το πλαίσιο του προηγούμενου έτους αλλά και όλων των αντίστοιχων Αποφάσεων των τελευταίων ετών, έχει ιδιαίτερη σημασία διότι έγινε κάτω από συνθήκες ενός συνεχούς αντικυνηγετικού βομβαρδισμού από τις γνωστές αντικυνηγετικές οργανώσεις, ενώ ταυτόχρονα είχαν γίνει πρόσφατα προσπάθειες μεγάλων περιορισμών της κυνηγετικής δραστηριότητας σε σχέδια Αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ, εκτός της Ρυθμιστικής.

Απέναντι σ’ όλες αυτές τις αντικυνηγετικές θέσεις που συχνά περιέχουν στρέβλωση της πραγματικότητας και επικαλούνται ανύπαρκτες καταστάσεις και ανύπαρκτα στοιχεία, η Κ.Σ.Ε. απάντησε με ένα εκτενές και πλήρες επιστημονικό και τεχνικό κείμενο. Το κείμενο αυτό δίνει απάντηση, με επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα στις επιθέσεις αυτές και ταυτόχρονα προσφέρει όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία και ντοκουμέντα, Αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χρησιμοποιεί ευρύτατη σχετική διεθνή βιβλιογραφία καθώς και τα αποτελέσματα των Προγραμμάτων που έχει προωθήσει η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, προκειμένου να υπάρξει αδιαμφισβήτητη στήριξη για τη νέα Ρυθμιστική.

Παράλληλα, με την μεγάλη αυτή προσπάθεια της Κ.Σ.Ε. υπήρξε και έγγραφη στήριξη της ανάγκης της απρόσκοπτης συνέχισης της κυνηγετικής δραστηριότητας, στα πλαίσια πάντα της απαραίτητης και αυστηρής προστασίας του περιβάλλοντος, από τεράστιο αριθμό εκπροσώπων της πολιτικής και φορέων της κοινωνίας, τονίζοντας τον ρόλο των κυνηγών τόσο στην παράδοσή μας όσο και στην οικονομική στήριξη, κυρίως της υπαίθρου.

Είναι φανερό ότι ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Θάνος Μωραΐτης κατέληξε στην υπογραφή της συγκεκριμένης Απόφασης αφού έδωσε τη δέουσα σημασία τόσο στην ισχυρή αιτιολόγηση των προτάσεών μας όσο και στις επιταγές της προστασίας του περιβάλλοντος, στα πλαίσια πάντα του εθνικού και διεθνούς νομικού καθεστώτος. Οι 230.000 κυνηγοί – πολίτες αυτής της χώρας εκτιμούν ιδιαίτερα την προσπάθεια αυτή του κ. Υφυπουργού.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι κάθε προσπάθεια περικοπής της κυνηγετικής δραστηριότητας και υποβάθμισης του ρόλου των Κυνηγετικών Οργανώσεων, θα μας βρει πάλι όλους τους κυνηγούς ενωμένους και συσπειρωμένους στην προσπάθειά μας να καταδείξουμε ότι το κυνήγι είναι διαχείριση του περιβάλλοντος και οι κυνηγοί οι πραγματικοί προστάτες της άγριας φύσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά το αίσιο τέλος που είχε ο εφιάλτης της νέας ρυθμιστικής 2010 - 11 (!), όλοι οι Σύλλογοι θα ανοίξουν τις πύλες τους για να εφοδιαστούμε με τα μαγικά βιβλιαράκια. Τα διαβατήρια μας προς το όνειρο.

Διευθυντής κυνηγετικού περιοδικού πριν έναν χρόνο μου είχε πει: "Ας κάνουμε τον Σταυρό μας να βγαίνει κάθε χρόνο η ρυθμιστική και όλα τα άλλα είναι ψιλά γράμματα."

Προφανώς δεν μπορεί να τα διαβάσει ούτε ο Πρόεδρος της ΚΣΕ, γι' αυτό και μείναμε πάλι στα ίδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: