ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ


Kαι η φετινή ρυθμιστική για το κυνήγι με όρους ρουσφετιού και παρανομίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
11.8.2010
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ;

Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των κυνηγετικών συμφερόντων, με πλήρη έλλειψη σεβασμού στη νομιμότητα και την οικολογική ισορροπία, χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη φετινή Ρυθμιστική Υπουργική Απόφαση για το κυνήγι.
Η απόφαση:
Προαναγγέλθηκε με επίσημη ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στις 6 Αυγούστου, 4 ολόκληρες ημέρες πριν τη δημοσιοποιήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Διατηρεί, κατά δήλωση των ίδιων των κυνηγών, το πλαίσιο των προηγούμενων ετών, πλαίσιο που έχει επανειλημμένα κριθεί παράνομο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Δίνει «πράσινο φως» χωρίς τις απαιτούμενες εξειδικευμένες μελέτες ανά περιοχή για τις επιπτώσεις του κυνηγιού στην τοπική πανίδα και τα πιθανά μέτρα περιορισμού τους.
Απορρίπτει όλες τις προτάσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων, ακόμη και το αίτημα για λήξη της κυνηγετικής περιόδου στο τέλος Ιανουαρίου, καθώς ο Φεβρουάριος αποτελεί για τα περισσότερα μεταναστευτικά πουλιά μήνα ανάπαυσης και περισυλλογής δυνάμεων για να ανταπεξέλθουν στο ετήσιο εξαντλητικό τους ταξίδι.
Αναιρεί πλήρως τη ρητή δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, κατά την έκδοση της προηγούμενης Ρυθμιστικής, για το 2009-2010, ότι η απόφαση εκείνη δεν αποτελούσε πρόκριμα για το μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: www.Kynigos.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: