ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ. Η συνέντευξη της χρονιάς... συγνώμη, της 20ετίας!


Όλη η κυνηγετική κοινότητα ανατριχιάζει στο άκουσμα, και μόνο, του ονόματος του χρόνιου βήχα των ετήσιων ρυθμιστικών αποφάσεων θήρας.

Μέχρι χθες ο Άγγελος Αγγελέτος ήταν ο «κολλημένος» οικολόγος που για το καπρίτσιο του και μόνο, ανέστειλε την κυνηγετική δραστηριότητα και που ήταν η αιτία να αναστατώνεται ολόκληρη η κυνηγετική οικογένεια και όχι μόνο.
Στην συνέντευξη βόμβα που παραχώρησε στον Απόστολο Αντωνάκη και την Ειρήνη Κουτσάφτη του τρέχοντος τεύχους «ΚΥΝΗΓΙ» του Ελεύθερου Τύπου, τουλάχιστον εμένα, κατάφερε να με πείσει για ένα και μόνο πράγμα. Αν τόσα χρόνια τόσο η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων, στα οποία έχει κατά καιρούς υπαχθεί η θήρα, όσο και η δικοί μας ταγοί είχαν ασχοληθεί πιο σοβαρά με το νομοθετικό πλαίσιο που θα προστάτευε τόσο το ελεύθερο κυνήγι, όσο και την φύση και την άγρια ζωή. Η υπόθεση «κυνήγι» θα ήταν πιο απλή και, ίσως, πιο αποδαιμονοποιημένη και προστατευμένη.

Πραγματικά είναι μια συνέντευξη που αφήνει άφωνες αμφότερες τις αντιμαχόμενες πλευρές, αφού ναι μεν ξεκαθαρίζει ότι δεν τα πάει καλά με κανέναν κυνηγό και είναι απολύτως σύμφωνος με την πλήρη διακοπή της θήρας, αλλά και με κανέναν οικολόγο εξ επαγγέλματος, ή καλύτερα εξ επιχορηγήσεων! Δηλώνει αντίθετος εκ διαμέτρου με τις τακτικές των πιο μεγάλων οικολογικών και φιλοζωικών οργανώσεων και γενικά δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος αν μη τι άλλο τουλάχιστον στηρίζει τις απόψεις του εμπεριστατωμένα και σθεναρά, σε αντίθεση με όλους τους άλλους οικολόγους, αλλά κι εμάς ακόμα!

Ταπεινή μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε ώστε ο κ. Αγγελέτος να μην μπορεί να «ξανακουμπήσει» το κυνήγι προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε τις απόψεις του…κατά το μέτρο του δυνατού, μην τρελαθούμε κιόλας. Με άλλα λόγια – για να μην παρεξηγηθώ κιόλας για κρυφοοικολόγος – φτιάξτε νόμους που να μην αφήνουν ΚΑΝΕΝΑΝ να αμφισβητεί το κυνήγι ως νόμιμη δραστηριότητα και δικαίωμα του καθενός που το γουστάρει και να παίζει με τα μεροκάματα τόσων οικογενειών κάθε χρόνο που να σας πάρει ο διάολος κηφήνες!

Κύριε Αγγελέτο να ξέρατε πόσο μονότονη και άδεια θα ήταν και η δική σας η ζωή χωρίς το κυνήγι!

Απόστολε και Ειρήνη, θερμά συγχαρητήρια. Για άλλη μια φορά, κάνατε την διαφορά. Δικαίως κάποιοι σας έχουν συμπεριλάβει σε μια άλλη…μερίδα τύπου! Και εδώ που τα λέμε, τιμή σας και καμάρι σας.

ΥΓ. Σιγά μην σας βάλω link με την συνέντευξη, να πάτε να αγοράσετε το περιοδικό...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: