ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Νέο καθεστώς για τα όπλα.


Τροποποιήσεις στον νόμο περί όπλων προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενσωματώνοντας στην ελληνική νομοθεσία την οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, η οποία έχει σταλεί από τον περασμένο Μάιο.

Με τις νέες διατάξεις όπλα θεωρούνται τα αεροβόλα, τα πιστόλια κρότου, τα φλόμπερ και τα πιστόλια των αφετών σε αγώνες, καθώς και τα όπλα σκοποβολής, κάτι που αλλάζει και τις προϋποθέσεις για την οπλοκατοχή. Επίσης προσδιορίζεται τι είναι πυρομαχικά, στα οποία συγκαταλέγονται ακόμα και οι καψυλλιωμένοι κάλυκες με άσκαστα καψύλλια, οι αμπούλες αερίων και χημικών, ενώ απαγορεύεται η εισαγωγή και διάθεση των λεγόμενων «διαστελλόμενων» βλημάτων.

Ειδική αναφορά γίνεται για τα κυνηγετικά όπλα, καθώς επιτρέπονται μόνο τα λειόκαννα. Το νομοσχέδιο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου (ΕΔΩ) για δημόσια διαβούλευση και θα παραμείνει μέχρι τις 11/10/10, προκειμένου να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι τις παρατηρήσεις τους και στη συνέχεια θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

ΠΗΓΗ:http://karteri.wordpress.com/
===================================================

Μελετήστε τα άρθρα, μας δίνεται μια ευκαιρία να υποβάλουμε, κι εδώ, τις απόψεις μας και να παραθέσουμε όλοι μας τις αγκυλώσεις που μας ταλαιπωρούν, αν συμβαίνει.

Τα ραβδωτά προφανώς δεν θα τα κρατήσουμε, ακόμα, στα χέρια μας νόμιμα για κυνηγετικούς σκοπούς. Η αυξημένη εγκληματικότητα, μάλλον, δεν αφήνει τον νομοθέτη να φερθεί «ευρωπαϊκά» μαζί μας. Ευρωπαίοι δυο ταχυτήτων προ πολλού οι Έλληνες! Η ευρωπαϊκή νομοθεσία εφαρμόζεται κατά το δοκούν και με εξαιρέσεις για μια ακόμα φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: