ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Η "πράσινη ανάπτυξη" της Αφρικής"


Η Ημέρα για την Εκβιομηχάνιση της Αφρικής υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989, με σκοπό την κινητοποίηση της Διεθνούς Κοινότητας για την εκβιομηχάνιση και γενικότερα ανάπτυξη της Αφρικής, αλλά και για να μας υπενθυμίζει ότι 30 από τις 48 πιο υπανάπτυκτες χώρες του κόσμου βρίσκονται στην Μαύρη Ήπειρο.
Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: www.dramania.gr
========================================================

Σαν σήμερα λοιπόν, πριν από 21 χρόνια, ο τότε Γ. Γραμματέας του ΟΗΕ υπέγραψε την αρχή μιας κίνησης, που -ούτε λίγο ούτε πολύ- ήταν κάτι ανάλογο με την δική μας σημερινή "Πράσινη Ανάπτυξη". Της καραμέλας που, εδώ και έναν χρόνο, πιπιλάει με αστείρευτη μανία η Green Τίνα και οι προσφιλείς της κρατικοδίαιτες ΜκΟ.

Κανείς τότε δεν είχε φανταστεί ότι πολλά εκτάρια δασών θα μετατρέπονταν σε οδοντογλυφίδες! Ότι θα άλλαζε άρδην το μικροκλίμα των περιοχών. Ότι οι βιότοποι θα μειώνονταν δραματικά, συρρικνώνοντας την πανίδα σε απελπιστικά μικρά κομμάτια γης. Ότι πολλά είδη θα τελούσαν υπό αφανισμό, χωρίς να φταίει το κυνήγι.

Κανείς, εκτός των ανοιχτομάτηδων πολυεθνικών που με το πρόσχημα της προσφοράς ενός καλύτερου αύριο στους πεινασμένους λαούς της μαύρης ηπείρου, θα έκοβαν σε φιλέτα το τροφαντό της κρέας, προσφέροντας ένα κομμάτι ψωμί ή, ένα μπολ ρύζι στους σύγχρονους σκλάβους!

Η πράσινη ανάπτυξη της κ. ΥΠΕΚΑ εξοικονομεί από την μια φυσικούς πόρους, ενώ παράλληλα, γεμίζει φωτοβολταϊκά πάρκα και ανεμογεννήτριες την Ελληνική ύπαιθρο, προς όφελος κάποιων επιχειρηματιών. Σπαταλά απλόχερα μεγάλα κονδύλια υποστηρίζοντας τις αργόμισθες ΜκΟ, την στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών απαιτεί την καταβολή ΦΠΑ από εθελοντικές ομάδες, που προτάσσουν τα, ιδιωτικά, στήθη τους για να προφυλάξουν το περιβάλλον και τις περιουσίες των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών!

Ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας με διανοίξεις δρόμων, με τσιμέντο κατα κόρον και τις ανεμογεννήτριες, να σπέρνουν τον θάνατο στον αέρα σε όρνεα που η δραστηριότητα του κυνηγίου, τα αφήνει παγερά αδιάφορα! Πράσινη ανάπτυξη, στο γκρίζο τοπίο που αφήνουν πίσω τους οι μπουλντόζες. Οικολογία χωρίς "Οικο", μόνο λόγια! Λόγια πράσινα, παχιά. Λόγια προς όφελος ημετέρων.

Ζήτω που σωθήκαμε φωνάζουν στην Αφρική εδώ και χρόνια, αυτοί που περιμένουν τα οφέλη της εκβιομηχάνισης της ηπείρου, εμβολιάζοντας τα παιδιά τους από τις προσφορές της unisef και των γιατρών χωρίς σύνορα. Που ξεδιψούν πίνοντας νερό, από πηγές σκαμμένες από κινήσεις πολιτών του κόσμου. Ζήτω που χεστήκαμε θα λέμε εμείς σε λίγο, που η πράσινη ανάπτυξη θα τσιμεντοποιήσει την Ελληνική ύπαιθρο και θα καταντήσει έγκλειστους τους άλλοτε ελεύθερους φύλακες της...τους κυνηγούς!

Και του χρόνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: