ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πάρος: Μαθητής σκότωσε κλoτσώντας γατάκι!

Αποβλήθηκε από το Γυμνάσιο Αρχιλόχου.

Ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου PAWS με σχετικό δελτίο τύπου μας ενημέρωσε ότι μαθητής της Α’ Γυμνασίου σε σχολείο της Πάρου κατά τη διάρκεια εκδρομής στην περιοχή Πίσω Λιβάδι, πριν από μερικές εβδομάδες κλώτσησε ένα πέντε μηνών γατάκι, ενώπιον του καθηγητή και των συμμαθητών του.

Οι συμμαθητές του αντέδρασαν και προσπάθησαν να τον σταματήσουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Εξαιτίας της κλωτσιάς το ζωάκι πέθανε μερικές ώρες αργότερα.

Οι γονείς επιβράβευσαν το παιδί τους για το κατόρθωμα!

Ο διευθυντής του Γυμνασίου τιμώρησε τον μαθητή με διήμερη αποβολή και κάλεσε τους γονείς του για να τους ενημερώσει. Όμως εκείνοι δεν θεώρησαν και μεγάλο σφάλμα το γεγονός ότι το παιδί τους σκότωσε ένα ζωάκι για πλάκα… Για να το επιβραβεύσουν, αφού δικαιολογήθηκαν λέγοντας, ότι «όλα τα αγόρια το ίδιο κάνουν» - όπως έγινε γνωστό - του έκαναν δώρο και ένα αεροβόλο!

Όμως και ο καθηγητής, που ήταν μπροστά στο συμβάν, προσπάθησε να καλύψει τον μαθητή, όταν η Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου πήγε στο Γυμνάσιο μετά από πρόσκληση του διευθυντή για να ενημερωθεί για το γεγονός.

Ο PAWS συγχαίρει την διεύθυνση του Γυμνασίου για την απόφαση να τιμωρηθεί με αποβολή ο μαθητής – δράστης, μπας και συνετιστεί και σε επαφή με τους ευαίσθητους καθηγητές θα διοργανώσει σεμινάρια φιλοζωίας για τους μαθητές του σχολείου.

Το www.zoosos.gr σημείωνει ότι ο μαθητής πηγαίνει στο Γυμνάσιο Αρχιλόχου, αλλά αυτό για την ουσία της υπόθεσης μικρή σημασία παίζει! Σε περίπτωση που οι γονείς του μαθητή δεν το γνωρίζουν τους ενημερώνουμε ότι τέτοιου είδους πράξεις τιμωρούνται σύμφωνα με τον νόμο.

Ας πουν στο παιδί τους - αφού το καταλάβουν πρώτα οι ίδιοι - ότι τα γατάκια, τα σκυλάκια, τα σκαντζοχοιράκια, οι σαύρες κ.ά., δεν είναι βότσαλα για να τα κλωτσάμε, αλλά έμβια όντα που έχουν δικαιώματα!

ΠΗΓΗ: www.animalpress.gr
============================================
Σίγουρα η πράξη του μαθητή και δη, η συμπεριφορά των γονέων του, δεν ήταν ότι καλύτερο, τουναντίον, ήταν ότι χειρότερο για το άτυχο ζώο και τα υπόλοιπα που θα βρεθούν στον δρόμο του παιδιού. Παρατήρησες όμως φίλε μου και συνάδελφε κυνηγέ ότι ΠΑΛΙ βρέθηκε τρόπος να εμπλακεί το κυνήγι, έστω και ακούσια, με ένα άσχημο γεγονός;

"Για να το επιβραβεύσουν, αφού δικαιολογήθηκαν λέγοντας, ότι «όλα τα αγόρια το ίδιο κάνουν» - όπως έγινε γνωστό - του έκαναν δώρο και ένα αεροβόλο!"


Γιατί δημοσιεύω τέτοιου είδους ειδήσεις;

Πρέπει να δούμε και να καταλάβουμε ΟΛΟΙ μας, τι παίζεται πίσω από το τοιχάκι και να κινηθούμε αναλόγως!

2 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Και κυνηγός να γίνει τ'αγόρι δεν θ'αφήνει ζωντανό όρθιο όχι αετούς και γεράκια ούτε πουλί πετάμενο.
Οταν έχεις το κτήνος μέσα σου και σ'επιβραβεύουν κιόλας τι περιμένεις??

Μπράβο στον Γυμνασιάρχη που έδωσε έκταση στο συμβάν και κάλεσε και τη φιλοζωική για ενημέρωση των υπόλοιπων μαθητών!

kaliakouda είπε...

Συμφωνώ κουμπάρα…δυστυχώς, αλλά συμφωνώ!

Βέβαια είναι νωρίς ακόμα δεν ξέρεις, αλλά η καλή μέρα…!

Σε χαιρετώ.