ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Κ.Σ. Σύρου.


ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΕΡΙΦ.  ΣΥΡΟΥ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ  ΜΕΤΑ  ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΠΕΚΑ   
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ. ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ
   Γραφεία : Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη 17 - Τηλ.-Fax  22810 88856
                              e-mail: kynsylsy@otenet.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα στο νησί μας, με αποκορύφωμα την συγκέντρωση στα γραφεία του συλλόγου μας μερικές μέρες πριν, μας αναγκάζει να προβούμε σε τούτη την ανακοίνωση η οποία μόνο σκοπό έχει, να ενημερώσει όλους όσους δεν γνωρίζουν τον σκοπό της ύπαρξης και λειτουργίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου.

Βάση καταστατικού (άρθρο 2, παρ. 1) ο κυνηγετικός σύλλογος υπάρχει με σκοπό την
οργάνωση όλου του κυνηγετικού πληθυσμού του νησιού έτσι ώστε, να μπορέσει να αναδείξει το κυνηγετικό ιδεώδες, να συνδράμει και να προασπίσει την φύση και την άγρια ζωή, να διατηρήσει και να βοηθήσει την ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου της περιοχής και να επιτηρεί την ορθή διαχείριση του.

Βάση δεοντολογίας επιβάλλεται να είναι και είναι, κάθετα αντίθετος σε κάθε μορφή
λαθροθηρίας είτε αυτή ασκείται για παραδοσιακούς λόγους, ή είναι ευρεσιτεχνία της στιγμής και κληροδότημα της τεχνολογίας και των καιρών.

Ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό των ελεγκτικών οργάνων που μόνο τους μέλημα έχουν την προάσπιση των συμφερόντων του κυνηγίου, κάτι για το οποίο οι κυνηγοί όλης της χώρας πληρώνουν αδρά από το υστέρημά τους κάθε χρόνο.

Από αυτά και μόνο, μπορεί λοιπόν να καταλάβει ο οποιοσδήποτε ότι οι διαμαρτυρίες που δέχθηκε ο σύλλογος από μερίδα ατόμων που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, δεν είχαν τον σωστό αποδέκτη. Αμαύρωσαν το προφίλ, την ιστορία του συλλόγου και πρόσβαλαν κατάφορα τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και όλους τους έννομους κυνηγούς του νησιού.

Χωρίς λοιπόν να θέλουμε να θίξουμε ΚΑΝΕΝΑΝ και περισσότερο τα μέλη μας, κάνουμε σαφές σε όλους ότι οι αρμοδιότητες του συλλόγου μας είναι οι παραπάνω και εκεί εστιάζουν, χρόνια τώρα, όλα τα συμβούλιά του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νικολαΐδης Σταμάτης.

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μαυράκης Δημήτρης.
=================================================


Πολύ το ευχαριστήθηκα και σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτή την ανακοίνωση. Τι θα λέγατε όμως βρε παιδιά να μάθετε, επί τέλους, να κουνάτε λίγο πιο γρήγορα τα χεράκια σας; Το λέω γιατί υπάρχει κόσμος που δεν θα καταλάβει γιατί μιλάτε μετά από τόσο καιρό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: