ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Η επέλαση της "πράσινης" ανάπτυξης!

Ο ήλιος της Ελλάδας ελπίδα για την οικονομία.

Εκτάσεις 200.000 στρεμμάτων αναζητεί η ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει το πρόγραμμα "Ήλιος". Διαπραγματεύσεις με ΕΕ και Γερμανία. Τα έσοδα που θα αποκομίσει η Ελλάδα μέσα σε μια 25ετία.

Το εθνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα "Ήλιος" εξαγωγής ηλιακής ενέργειας στην ΕΕ, παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνοντας ιδιαίτερα την εκτίμησή του ότι το όφελος της χώρας μας από την υλοποίηση του σχεδίου θα ήταν 3-4 δισ. ευρώ το χρόνο.
Εξήγησε ότι πρόκειται για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων δυναμικότητας 10.000 μεγαβάτ ότι γι αυτό απαιτούνται 200.000 στρέμματα, η επένδυση είναι της τάξεως των 20 δισ. ευρώ και με βάση τις σημερινές τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας το πρόγραμμα θα επέφερε έσοδα 80 δις ευρώ για μια 25ετία, ενώ το όφελος της χώρας θα άγγιζε τα 3 έως 4 δισ. ευρώ το χρόνο.
Όπως τόνισε ο υπουργός έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με την ΕΕ και τη γερμανική κυβέρνηση για την υπογραφή ενός κειμένου συνεννόησης στο οποίο να υπάρχει δέσμευση όλων των μερών ως προς τα βασικά χαρακτηριστικά της αρχικής συμφωνίας.

Ζητούνται... εκτάσεις
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε ότι ήδη έχει αποστείλει επιστολές στους δημάρχους ώστε να παραχωρήσουν εκτάσεις τους στις οποίες θα μπορούσε να γίνει η εγκατάσταση των συστημάτων κι εξέφρασε την ελπίδα ότι έτσι θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας κι υποστήριξε ότι από τα έσοδα που θα προκύψουν θα διοχετευθεί για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.
Την ίδια στιγμή έκανε γνωστό ότι σε συνεννόηση με τον πρώην υπουργό 'Αμυνας Πάνο Μεγλίτη έχουν καταγραφεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εγκαταλειμμένα αεροδρόμια και σε συνεννόηση με το υπουργείο Ανάπτυξης έχει δημιουργηθεί οδηγός ανενεργών λιγνιτωρυχείων.
Ακόμη υπουργός ΠΕΚΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο οι όποια επένδυση να εγκατασταθεί σε καλλιεργήσιμη ή τουριστικού χαρακτήρα γη και σε προστατευόμενες περιοχές.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου καταλήγοντας ανέφερε ότι επιχειρείται σήμερα να κλείσουν τα ζητήματα που αφορούν την γη, την πρόσληψη συμβούλων κ.α. ώστε να σχηματοποιηθεί ένα επενδυτικό σχήμα.

Επιφυλάξεις από την αντιπολίτευση
Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μουσουρούλης επισήμανε τον κίνδυνο να εξελιχθεί το πρόγραμμα σε φιάσκο "τύπου Αστακού", παρ' όλα αυτά είπε πως είναι "καλοδεχούμενο", αν και παρατήρησε πως βρίσκεται σε επίπεδο ευχολογίων, αφού δεν υπάρχει καταγεγραμμένη δέσμευση των εταίρων.
Έθεσε επίσης προβληματισμούς σχετικά με το κόστος του έργου, για την ισχύ του δικτύου, για την συλλογή και μεταφορά της ενέργειας, την τεχνική υποστήριξη κ.α.
Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Ν. Καραθανασόπουλος έθεσε ερωτηματικά για το ποιος θα παράγει, ποιοι θα συμμετέχουν, αν θα υπάρχει κρατική συμμετοχή και τι επιπτώσεις θα έχουν όλα αυτά στη λαϊκή κατανάλωση.
Από τον ΛΑΟΣ ο Ηλ. Πολατίδης επισήμανε την ανάγκη να αξιοποιηθούν πόροι από το πρόγραμμα για την απόσβεση μέρους του δημόσιου χρέους ενώ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Λίτσα Αμμανατίδου εκτίμησε πως δεν είναι κερδισμένες οι ελληνικές εταιρείες.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr
================================================

Για το πάπλωμα (φύση, περιβάλλον, δραστηριότητες) ούτε κουβέντα! Αυτός είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που κόπτονται όλοι τους για το πού και πότε θα ασκείται το κυνήγι...η κονόμα!

Όσο λιγότερα μάτια, τόσο το καλύτερο!

Τα φωτοβολταϊκά θα ξεφυτρώνουν σαν τα μαρούλια συνάδελφοι. Αυτοί είναι ικανοί να καρφώσουν και στις πλάτες των τρυγονιών τέτοια.

Άκου κι εσύ κυρ Αντώνη, αγρότη γείτονα! Θα σε πληρώσουν για να σου πάρουν την γη, δήθεν θα κερδίζεις περισσότερα, και θα φυτέψουν αντί λάχανα, μπρόκολα, καλαμπόκι και πατάτες...τσιμέντο, γυαλί και σίδερο.

Ύστερα το παιδί σου και όλοι εμείς, θα πληρώνουμε τα ζαρζαβάτια όσο θέλουν αυτοί που θα τα παράγουν. Έτσι όπως σου έκαναν με τις επιδοτήσεις κυρ Αντώνη, που σε έκαναν να αφήσεις χέρσα τα χωράφια σου και μετά λεφτά τέλος. Κάπως έτσι άνοιξε ο δρόμος για τα εισαγόμενα κηπευτικά και άλλα αγροτικά προϊόντα.

Βλέπεις οι δικοί μας αγρότες και κτηνοτρόφοι, έκοβαν άλλων το μεροκάματο.

Πάντως, όλοι μας οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το μυαλό αυτών των μασκαράδων, δουλεύει σωστά και μεθοδικά...το δικό μας κοιμάται!

Δυστυχώς, η εποχή της ρεζέρβας μας χτυπάει την πόρτα!

Ε ρε αγώνες που έχει να δώσει η ΚΣΕ πάλι!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟ KW 35 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 50-60-70 ΠΟΣΟ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΣΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΕ 18...ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

kaliakouda είπε...

Φίλε μου Ανώνυμε επισκέπτη, σε σέβομαι γιατί αλλιώς θα σου έγραφα: ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ;

Εδώ που τα λέμε καλά τα λες, αλλά πολύ τίμια και δεν τους κάνεις!

Γιατί δεν έχουμε την ίδια ισοτιμία στο ευρώ με τους Γερμανούς δηλαδή, δεν κατάλαβα;

Θέλουμε δεν θέλουμε φίλε μου, δυστυχώς, αυτοί προς το παρόν κουνάνε τα νήματα κι εμείς χορεύουμε!

Περαστικά μας!