ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Είδηση από τον Ωρίωνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντίθετοι στις λιγοστές ευκαιρίες ανάπτυξης στη δοκιμαζόμενη επαρχία.
Πρόσφατα, ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, κ.Μ.Τρεμόπουλος, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχειρώντας να ακυρώσει την κατασκευή φράγματος επί του ποταμού Αλιάκμονα στο ύψος του Νεστορίου Καστοριάς. Ο κ.Τρεμόπουλος, στην ερώτησή του, υιοθετεί και προβάλει σχεδόν αυτολεξεί τις απόψεις και τους ισχυρισμούς της ΜΚΟ «Καλλιστώ» γεγονός που εγείρει ερωτηματικά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την επάρκεια της τεκμηρίωσης και την σκοπιμότητα των θέσεων του.
Με τη συγκεκριμένη ερώτηση, το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων αποδεικνύεται πως αγνοεί προκλητικά την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τοπική κοινωνία και προσπαθεί με κάθε μέσο, (παραπληροφόρηση - κινδυνολογία), να ακυρώσει μία από τις ελάχιστες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να δώσουν διέξοδο στην ασφυκτική και καλπάζουσα ανεργία της περιοχής, προβάλλοντας αυθαίρετες και αντιεπιστημονικές απόψεις και αγνοώντας προκλητικά τις μελέτες των ειδικών επιστημόνων και μελετητών αλλά και την θέση της τοπικής κοινωνίας.
Στην αγγλική εκδοχή της ερώτησής του, ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το υπό κατασκευή φράγμα του Νεστορίου θα δημιουργήσει μια τεχνητή λίμνη 823 στρεμμάτων, η οποία, πέραν των άλλων «κινδύνων» και «καταστροφών» που θα επιφέρει, κατά τον κ.Τρεμόπουλο, θα κατακλύσει «χιλιάδες εκτάρια», δηλαδή δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, παραγωγικού δάσους. Το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, με «ταχυδακτυλουργικό» τρόπο, επιχειρεί να «μετατρέψει» τα 823 στρέμματα μιας τεχνητής λίμνης σε «δεκάδες χιλιάδες στρέμματα παραγωγικού δάσους» που καταστρέφεται. Και όλα αυτά, ενώ η συνολική επιφάνεια της υπό κατάκλυση δασικής έκτασης από τα νερά της τεχνητής λίμνης είναι περίπου 350 στρέμματα, όπως διαβεβαιώνει η Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) Καστοριάς με τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί θεωρείται αναπτυξιακή πρωτοβουλία η κατασκευή ενός φράγματος που θα δουλέψουν 20-30 άνθρωποι για 2-3 χρόνια θα τα 'κονομήσει μια εταιρία που κατά πάσα πιθανότητα θα εξάγει τα κέρδη της σε μια offshore, δεν θα παρουσιάζει κέρδη και δεν θα φορολογηθεί και στο τέλος θα μας μείνουν τα μπετά, τα οποία θα έχουν ακριβοπληρώσει οι έλληνες φορολογούμενοι με δάνεια που έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση η Μέρκελ!! Αυτό δεν κάνουμε τόσα χρόνια; Αυτός ο τρόπος ανάπτυξης δεν μας οδήγησε εδώ που φτάσαμε; Το ποτάμι έχει ήδη 4 φράγματα και κατασκευάζονται άλλα 2. Πόση "ανάπτυξη" άραγε σηκώνει ακόμη;

Ανώνυμος είπε...

Το χειμώνα το ποτάμι κατεβάζει τεράστιες ποσότητες πόσιμου (γλυκού) νερού που χάνονται στη θάλασσα. Αντίθετα, τους καλοκαιρινούς μήνες, σχεδόν στερεύει. Το φράγμα συγκρατεί τις τεράστιες ποσότητες του χειμώνα και τις αξιοποιεί για την άρδευση της περιοχής όλο το χρόνο. Ταυτόχρονα, αφήνει μια επαρκή ποσότητα νερού, σταθερά όλο το χρόνο, να κυκλοφορεί στην κοίτη του ποταμού. Κατά γενική ομολογία τα φράγματα ωφελούν τον τόπο από όλες τις απόψεις και δεν έχουν άξιες λόγου παρενέργειες.

Οι "οικολόγοι" και η Καλλιστώ, ως γνωστό, στεναχωρούνται περισσότερο για το θάνατο μιας αρκούδας παρά ενός ανθρώπου. Στην αρκούδα βασίζουν την ύπαρξή τους και τα παχυλά έσοδά τους από "προγράμματα" και... επιδοτήσεις.
Η εξαθλίωση της τοπικής κοινωνίας ουδόλως τους απασχολεί.

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητα από τις τεχνικές λεπτομέρειες και τις προδιαγραφές του έργου, σε αυτή την ιστορία, πιστεύω ότι το σημαντικότερο όλων είναι το ΛΑΘΟΣ που φαίνεται να έχει γίνει στην εκτίμηση της έκτασης. Ανεξάρτητα από το ποιόν έγινε, - δηλαδή από τον μεταφραστή ή από αυτόν που συνέταξε την επιστολή – επιβάλλεται να γίνει διόρθωση του προβλήματος άμεσα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι νομίζω ότι πρέπει να ζητήσουν την απόσυρση του Εγγράφου και να όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί να κοινοποιήσουν την διαγραφή της υπόθεσης αυτής (από την επιτροπή που έχει κατατεθεί) και στην Περιφέρεια, στο ΥΠΕΚΑ και σε όποια άλλη Ελληνική υπηρεσία εμπλέκεται με το συγκεκριμένο έργο. Και να γίνει μετά γνωστοποίηση όλων αυτών των ενεργειών και στον Τύπο.

Απόσπασμα από την επιστολή του Ωρίωνα όπου αναφέρεται το σοβαρό λάθος που υπάρχει στην επιστολή των Ο.Π.

«…Στην αγγλική εκδοχή της ερώτησής του, ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το υπό κατασκευή φράγμα του Νεστορίου θα δημιουργήσει μια τεχνητή λίμνη 823 στρεμμάτων, η οποία, πέραν των άλλων «κινδύνων» και «καταστροφών» που θα επιφέρει, κατά τον κ.Τρεμόπουλο, θα κατακλύσει «χιλιάδες εκτάρια», δηλαδή δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, παραγωγικού δάσους. Το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, με «ταχυδακτυλουργικό» τρόπο, επιχειρεί να «μετατρέψει» τα 823 στρέμματα μιας τεχνητής λίμνης σε «δεκάδες χιλιάδες στρέμματα παραγωγικού δάσους» που καταστρέφεται. Και όλα αυτά, ενώ η συνολική επιφάνεια της υπόκατάκλυση δασικής έκτασης από τα νερά της τεχνητής λίμνης είναι περίπου 350 στρέμματα, όπως διαβεβαιώνει η Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) Καστοριάς με τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες….»