ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Εσύ; Ντρέπεσαι καθόλου;

Αμιγώς κυνηγετικό δεν το λες. Παραφρασμένα, μπορεί να είναι ένα θέμα για το κυνήγι της χαμένης μας αξιοπρέπειας, εθνικότητας και προορισμού.


Ως τέτοιο, λοιπόν, το ανεβάζω και κάνε τον δικό σου απολογισμό. Μην με χρεώσεις όμως για εθνικιστή, δεν είμαι τελικά κι εγώ τόσο πολύ Έλληνας!
=========================================


"Καλή σου μέρα αγαπημένε μου φίλε!
Δεν σε παρεξηγώ γιατί σε εκτιμώ και σε αγαπώ..

Μόνο να σε μαλώσω και να σε διορθώσω θέλω σε κάτι σα γηραιότερος άρα και σοφότερος. Μου γράφεις : «τρεχω να προλαβω την ζωή που μου παίρνουν.
Την ζωη που ειχα και μου την στερουν!!!:» Διαφωνώ κάθετα!
 
Αγαπητέ μου, κανένας δεν παίρνει τίποτε αν δεν του το επιτρέψεις, αν δεν του κάνεις χώρο έστω και τον ελάχιστο.
Κανείς δεν μας πήρε τη ζωή μας, εμείς τους την δώσαμε και μάλιστα χωρίς απόδειξη!  
Η ζωή που νόμιζες ότι είχες δεν ήταν δική σου ήταν ένα μόρφωμα, ένα μοντέλο ζωής φτιαγμένο από τα ΜΜΕ και τους ασυνείδητους πολιτικούς που έβριζες αλλά ψήφιζες ανεπαρκώς κάθε φορά!
Επέτρεψες στον εαυτό σου να σε δυναστεύει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στριμώχνοντας τη «ζωή»(;) σου σε μια πορδή δαιμονικό κατασκεύασμα που έπρεπε να αναβαθμίζεις κάθε χρόνο, που σου κόστιζε ένα σκασμό λεφτά  κάθε μήνα και που σε έφερνε (δήθεν) κοντά με τους άλλους «ψήνοντας» και κάνοντας σούπα τα μυαλά σου!
 
Επέτρεψες στον εαυτό σου να αφήσεις να καζικωθεί στη σκεπή σου το εργαλείο του διαβόλου, η κεραία της  TV,
έστησες μπροστά στη οθόνη της τα παιδιά σου, τη γυναίκα και τον εαυτό σου και μπουκώνατε με καθημερινές, γενναίες δόσεις πολτού αμοραλισμού, πιθηκισμού και κατευθυνόμενης ενημέρωσης .  
Μετά τρέχαμε σαν αφιονισμένοι στις Τράπεζες να πάρουμε δάνεια καταναλωτικά, στεγαστικά, εκπαιδευτικά , επαγγελματικά….
 
Επέτρεψες στον εαυτό σου να τρως ξηρούς καρπούς από τη Μέση Ανατολή και  τη Τουρκία, όσπρια από το Ισραήλ και τη Κίνα, φρούτα από του διαόλου τη μάνα και χαλαρά και μεθοδικά, χωρίς αντίσταση και τύψεις έκανες ζάπλουτα τα Μονοπώλια και φτωχότερο τον έλληνα αγρότη, κτηνοτρόφο και ψαρά ο οποίος με τη σειρά του έγινε εστιάτορας της συμφοράς, ξενοδόχος της ξεφτίλας και γιάπης του κώλου..
 
Επέτρεψες στον εαυτό σου αγαπητέ μου να ζει στην άγνοια και στην αμάθεια.
Σε όλη την Ευρώπη είμαστε κάτω-κάτω στη λίστα των αναγνωστών βιβλίων και εντύπων.
Αν είχαμε στρώσει το κωλαρίνο μας και είχαμε διαβάσει κανένα βιβλίο ιστορίας θα είχαμε καταλάβει ότι από το 1827 ( όταν πήραμε το πρώτο δάνειο από την Ευρώπη!!) μέχρι σήμερα ( εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων) ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ. Ειδικά μετά το  1981 ζούμε αποκλειστικά με δανεικά!
 
Άρα, αγαπητέ μου, ποια ζωή σου παίρνουν;
Δεν είχες ποτέ ζωή ολοδική σου.. δική τους ήταν, είναι και θα είναι  αν δεν ανοίξουμε τα γκαβάδια μας και οργανώσουμε τα πιστεύω μας, τα θέλω μας και τα μπορούμε.
Φταίμε γιατί παρασυρθήκαμε,
φταίμε γιατί αφεθήκαμε,
φταίμε γιατί ξεχάσαμε την ιστορία μας και το βηματισμό μας.
Και τώρα κλαίμε γιατί μας πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, παροχές.. Δεν πετσοκόβουν, απλά παίρνουν πίσω αυτά που μας έδωσαν και εμείς τα κατάπιαμε αμάσητα και δε λέμε να τα χέσουμε ή να τα ξεράσουμε..
Ένας γνωστός μου από το 1985-1999 ήταν υπεύθυνος  του ΕΟΜΜΕΧ σε κάποιο Νομό.
Δόθηκαν, ως επιχορηγήσεις από την τότε ΕΟΚ, δισεκατομμύρια δραχμές σε παραδοσιακούς μεταπράτες ( βαρελάδες, αγγειοπλάστες, σαμαράδες, μαρμαρογλύπτες ) στο Νόμο. Όταν, λοιπόν, πήγαινε για επιτόπια επιθεώρηση του έπεφτε το σαγόνι στο χώμα :  αυτά τα ξένα, δανεικά λεφτουδάκια είχαν γίνει rooms to let και εστιατόρια!!!
Έτσι πέθαναν και τα σαμάρια, βαρέλια κ.α και τώρα αυτοί οι επαγγελματίες κλαίγονται και καταριούνται τη μοίρα τους.
Μήπως αγαπητέ θέλεις και άλλα παραδείγματα από εταιρείες, υπηρεσίες του Δημοσίου, πρωτοπόρες δράσεις, ενέργειες και παπαρο-ιστορίες στις οποίες οι κάνουλες με λεφτά της Ευρώπης  είχαν ξεχαστεί ανοιχτές για χρόνια;
 
Σκέψου και διάβασε Ιστορία, όχι ξεπουλημένες φυλλάδες.
Άκουγε αφηγήσεις και βιώματα γηραιότερων και μάθε τη χρήση "off" του τηλεκοντολ και του κουμπιού του ραδιοφώνου.
Ζήσε με αισιοδοξία γιατί η τωρινή οικονο-πολιτική κατάσταση, όπως λένε τα βιβλία,  δεν είναι παρά μια βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, σαν αυτές που νομοτελικά συμβαίνουν κάθε 50-60 χρόνια.  
Εγώ την έζησα τη δεκαετία του ’50 που μεγάλωσα  και ημερολογιακά τη ζω και τώρα! Απλά και καθορισμένα πράγματα. Ίδια και απαράλλαχτα!!
 
Σε αγαπώ, σε εκτιμώ και σε διαβεβαιώνω ότι τα καλά τελείωσαν, έρχονται τα καλύτερα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: