ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση της ΚΣΕ, εν όψη της επερχόμενης ήττας...!



ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.

ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ

ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63

Τηλ.: 210-32.31.271 - Fax.: 210-32.22.755 ΑΘΗΝΑ 19-5-10

http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr Αριθ. Πρωτ. 532



Προς- Όλες τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της χώρας

- Έντυπο & Ηλεκτρονικό Κυνηγετικό Τύπο

Θέμα: Οι απειλές για το κυνήγι συνεχίζονται και αυξάνονται

Όπως είναι γνωστό το ΥΠΕΚΑ ετοιμάζει την έκδοση ΚΥΑ για τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας. Στην ΚΥΑ αυτή δεν αρκείται να ρυθμίσει τα θέματα των ΖΕΠ αλλά βρίσκει την ευκαιρία χωρίς λόγο, χωρίς σχετική αναφορά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς ουσιαστική συμμετοχή δική μας, ν’ αλλάξει την κείμενη νομοθεσία για το κυνήγι. Να επιβάλει δηλαδή, περιορισμούς και απαγορεύσεις που καταργούν μεγάλο μέρος της κυνηγετικής μας δραστηριότητας σε έκταση (νέες περιοχές απαγόρευσης) σε είδη (απαγόρευση της Πέρδικας) και σε διάρκεια (κατάργηση του κυνηγίου του Φλεβάρη).

Από το Φεβρουάριο και μετά, όταν πληροφορηθήκαμε αυτές τις προθέσεις αναδυθήκαμε σ’ έναν σχεδόν καθημερινό αγώνα προς το Υπουργείο για ν’ αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη.

Ο αγώνας αυτός περιελάμβανε πολλές επισκέψεις, σύνταξη σχετικών κειμένων σχεδίων ΚΥΑ, σύνταξη πινάκων και καταλόγων ειδών, κ.λ.π. Όλες μας οι προτάσεις είχαν πλήρη νομική κατοχύρωση, πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση και απόλυτη εναρμόνιση με τις αποφάσεις του ΔΕΚ και τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παρά ταύτα η καθαρά αντικυνηγετική στάση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ, που περιτριγυρίζονται από τις γνωστές ΜΚΟ οι οποίες εξασφαλίζουν τα δικά τους συμφέροντα, είχαν σαν αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα, να μην αποδώσουν οι προτάσεις μας το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Μεταξύ άλλων, καταστήσαμε σαφές στο ΥΠΕΚΑ ότι αποτελεί τεράστιο ατόπημα στη σημερινή οικονομική και κοινωνική συγκυρία βαθειάς ανησυχίας και έντονης διαμαρτυρίας της κοινωνίας να προσθέτουν, χωρίς λόγο και αιτία, από απλή αντικυνηγετική θέση, αγωνία, ανησυχία και αναστάτωση σε 230.000 πολίτες και να απειλούν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης που εξασφαλίζει η κυνηγετική δραστηριότητα.

Ενόψει των τελικών θέσεων του ΥΠΕΚΑ, για τις οποίες έχουμε κάθε λόγο ν’ ανησυχούμε εντόνως, καλούμε όλους τους κυνηγούς και όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις της χώρας να βρίσκονται σε εγρήγορση για ενέργειες και δράσεις που η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής μπορεί να μας οδηγήσει. Τότε η ενεργοποίηση όλων μας θα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
 

===================================================
Με την λυτή αυτή ανακοίνωση, η ΚΣΕ προαναγγέλλει ουσιαστικά ότι η μάχη χάθηκε. Ως άλλος Χαρίλαος Τρικούπης ο κ. Παπαδόδημας, με άλλα λόγια μας λέει : "δυστυχώς επτωχεύσαμεν". Σε μικρό χρονικό διάστημα θα μας ζητήσει να βγούμε με λάβαρα, σκύλοι, ντουφέκια και τα βιβλιάρια θήρας, στους δρόμους της Πρωτεύουσας για να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και να δείξουμε πόσο έχουμε θιγεί από το ΥΠΕΚΑ, αιτία της "κουτσουρεμένης" κατά πολύ ρυθμιστικής! Από ποιους θα το ζητήσετε κύριε Πρόεδρε; Από αυτούς που δεν στηρίξατε στις ευρωεκλογές; ή μήπως από αυτούς που εδώ και χρόνια έχετε βαρεθεί να κοροϊδεύετε; Βγάλτε τα πέρα μόνος σας κ. Πρόεδρε, εσείς και η φατρία σας. Είναι κοντά όμως η ώρα που θα λογοδοτήσετε σε όλους εμάς τους 230.000 που χρησιμοποιείτε κατά το δοκούν και όποτε μας θυμάστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: