ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΚΥΝΗΓΙ σημειώσατε 1


Απαστράπτουσα η Πράσινη ανάπτυξη, μας κλείνει το μάτι στην πλαγιά του λόφου που βρίσκεται ο Ι. Ν. της Φανερωμένης, λίγο πριν τα Χρούσσα.
4 στρέμματα φωτοβολταικών τόξων σε σύνολο 10 περίπου στρεμμάτων περιφραγμένης γης, εγκαταστάθηκαν και ουσιαστικά απαγόρευσαν το κυνήγι σε όλη την πλαγιά αυτή.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να θίξω την επιχειρηματική σκέψη και δράση του ιδιοκτήτη του πάρκου, που σίγουρα είναι νομιμότατο, απλά αναδεικνύω το αίσθημα του κάθε κυνηγού που βλέπει σε τόπο που κυνηγούσε μέχρι χθες, να «φυτρώνει» μια αιτία που θα του στερεί την αγαπημένη του δραστηριότητα. Αυτό το αίσθημα το γνωρίζουν καλά τα πιτσιρίκια και δεν είναι άλλο, από αυτό της «κλεμμένης» καραμέλας! Αυτής, που αφού την έβαλε στο στόμα, κάποιος μεγάλος του την παίρνει πίσω αφήνοντας του μόνο την γεύση της γλύκας και ίσως κάποια ψευδαίσθηση αδικίας αφού ο σκοπός είναι ιερός!
Χάσαμε άλλο ένα κυνηγοτόπι, σίγουρα κάποιο άλλο θα δεχτεί μεγαλύτερη κυνηγετική πίεση, κάποιοι συνάδελφοι θα έρθουν σε αντιπαράθεση αιτία του στριμώγματος κ.ο.κ. Κάποιοι έχουν πολλές ιστορίες να πουν για τρυγόνια, ορτύκια και μπεκάτσες που κυνήγησαν εκεί. Περασμένα μεγαλεία...!
Κλείνοντας να πω ότι όλοι οι συνάδελφοι που συνήθιζαν να κυνηγούν εκεί, έχουν την υποχρέωση να σεβαστούν την περιουσία, τα έξοδα, τον κόπο και τα όνειρα που έχει κάνει ο επιχειρηματίας. Γι’ αυτά τα δικά μας, τα ανεκπλήρωτα…έχει ο Θεός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: