ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

Μπήκαν μπροστά οι «μηχανές».


Ο Αρχιερέας της διαπλοκής αισθανόμενος τον κλοιό να σφίγγει γύρο του, έβαλε μπροστά τα μεγάλα μέσα, τις καλοστημένες «μηχανές». Αυτά που ξέρει καλά και που τα χειρίζεται παιδιόθεν. Η λάσπη είναι ο φυσικός του χώρος. Όπως τα γουρούνια ζουν μέσα στα σκατά, έτσι κι αυτός ζει μέσα στην λάσπη την οποία κατά καιρούς πετάει γύρω, γύρω.

Το κακό είναι ότι βρίσκει πρόσφορο έδαφος δράττοντας την όποια ευκαιρία και ρίχνοντας το δόλωμα στον πρώτο θερμοκέφαλο που θα του χαριστεί. Μιλά για κλίκες που λυμαίνονται τον Σύλλογο προσβάλλοντας ο θεομπαίχτης πρόσωπα και υπολήψεις ασύστολα, δημιουργώντας επαγγελματικά προβλήματα σε όποιον του πάει κόντρα.

Άλλα δυο θύματα μετρά στο ενεργητικό του, αφού μόλις πριν λίγο κατάφερε και έβαλε να μαλώσουν δυο επαγγελματίες του νησιού μας, που μέχρι χθες ήταν συνεργάτες. Τα χτυπήματα κάτω από την μέση είναι συνήθης τακτική του και ως θρασύδειλος που είναι, αθέτησε υπόσχεση για ένα ραντεβού από κοινού. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός της συνάντησης του με τον έναν και άναψε φωτιές.

Οι λέξεις ντροπή και φιλότιμο ΔΕΝ υπάρχουν στο λεξιλόγιο του από την μέρα που γεννήθηκε. Έννοια σου φίλε μου καλέ, βλέπει ο Θεός και θα στα πληρώσει και μάλιστα με τόκο. Την ρουφιανιά πολλοί την αγάπησαν, τον ρουφιάνο ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Κανονικά θα έπρεπε να ντρέπεσαι, αλλά αυτά είναι συναισθήματα που τα νιώθουν άντρες με τσίπα. Καιροσκόπος κι εσύ όπως οι ατσίδες, φυλάς την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσεις. «Όποιος ανακατεύεται με τα μαχαίρια στο τέλος κόβεται» λέει μια παροιμία. Ο μαύρος Απρίλης έρχεται, θα καλοπεράσεις!!!

ΥΓ. Αντί να σχεδιάζουμε απελευθερώσεις και φιλοθηραματικά, κυνήγια με φίλους και κουβέντες το χάραμα, ασχολούμαστε με τέτοια υποκείμενα. Θα περάσει όμως...το υπόσχομαι!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α πα πα ....!!!!που γίνονται όλα αυτά ρε παιδιά;;;
Τι συμφέροντα υπάρχουν πίσω απο αυτές τις κολοκαρέκλες;;;
Καλά είναι πια ΗΜΑΡΤΟΝ..!!!!

kaliakouda είπε...

Η ιστορία φίλε μου μας έχει διδάξει ότι, δυστυχώς, υπάρχουν κάποια ανδρείκελα που η καρέκλα είναι ο αυτοσκοπός τους και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο για να τον πετύχουν. Αυτά τα άτομα είναι η δυσφήμηση του ανδρικού φύλου. Είναι η αιτία που οι Κυνηγετικές Οργανώσεις μας, γνωρίζουν την απαξίωση. Είναι η αιτία που το κυνήγι πελαγοδρομεί σε σκοτεινά μονοπάτια και όσο τους δίνουμε την ευκαιρία θα πελαγοδρομεί για πολύ καιρό ακόμα. Για να ρωτάς όμως δεν είσαι από τα μέρη μου, αλλιώς θα ήξερες ποιος είναι αυτός ο κουκουλοφόρος που δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο! Ουσιαστικά δεν χάνεις και τίποτα. Έρχεται όμως το τέλος της μαύρης θητείας του, έρχεται ο καιρός που η μόνη καρέκλα που θα κάθεται, θα είναι αυτή του σπιτιού του. Μαζί του θα πάρει και όλη την παλιοπαρέα του. Αέρα, αέρα, να φύγει η χολέρα!!