ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Είναι για γέλια μέχρι δακρύων...


Τι θα συνέβαινε άραγε αν από την ασφάλεια του σπιτιού μας, το νερό, το φαγητό, το aircontition και τόσες άλλες ανέσεις, μας έπαιρνε κάποιος μια ωραία πρωία και μας εγκατέλειπε στην μέση της ερήμου; Όντας μάλιστα και ανεκπαίδευτοι για τέτοιες καταστάσεις και σε μια εποχή που οι θερμοκρασίες είναι ψηλές.

Σίγουρα θα ήταν σαν να υπέγραφε κάποιος την θανατική μας καταδίκη ή, να εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου!

Αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ και κάποιες μέρες, που κάποιοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι choukar του εκτροφείου μας είναι με αλκαλικές μπαταρίες! Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το φαινόμενο των απελευθερώσεων αυτή την εποχή; Χωρίς να εξετάσω το νόμιμο της απελευθέρωσης, σχολιάζω μονό το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα πουλιά, έχουν μάθει να δέχονται την φροντίδα του ανθρώπινου παράγοντα. Πώς και ποιος ξαφνικά, αποφάσισε ότι είναι η εποχή κατάλληλη; Με ποια κριτήρια;

Κάποιος συνάδελφος που προ ημερών βρέθηκε όλως τυχαίως σε βόρεια παραλία του νησιού μας για μπάνιο, είδε μια τετράδα ατόμων να εγκαταλείπουν ουσιαστικά, αριθμό ατόμων choukar. Ο ένας μάλιστα προέτρεπε τους άλλους να κάνουν γρήγορα, γιατί τα πουλιά ήταν ταλαιπωρημένα και θα ψοφούσαν…!
«Είχαν τα ράμφη τους ανοικτά σαν γκαραζόπορτες» μου είπε και συνέχισε λέγοντας ότι μετά από λίγο, έπιασε μια με το χέρι, αφού δεν είχε κουράγιο να κουνήσει.

Τώρα αν αυτό λέγεται εμπλουτισμός βιοτόπων ή, δώρο στα πετεινά του ουρανού και στα επίγεια αρπακτικά που μετά από λίγο έκαναν πάρτι, είναι ένα θέμα. Ένα άλλο θέμα είναι το νόμιμο της κίνησης. Άλλο θέμα είναι αν ειδοποιήθηκαν – ενημερώθηκαν τα μέλη του συλλόγου, από το γραφείο τύπου (!) και τον κ. Ταμία που το τηρεί, για να συνδράμουν στις απελευθερώσεις που λαμβάνουν χώρα γύρω γύρω. Ένα άλλο θέμα, είναι το συμβατό του χρόνου, καθότι η κυνηγετική περίοδο μόλις ξεκίνησε και παραμονεύουν οι γνωστοί άγνωστοι, για να επωφεληθούν της όποιας ευκαιρίας. Μήπως σταμάτησε η κατ’ οίκον διανομή και ξεκίνησε στον κυνηγότοπο; Σίγουρα είναι καλύτερα, γιατί τώρα θα έχει και σασπένς! Θα βγει η πέρδικα ή θα την πιάσει ο σκύλος; Μήπως θέλει κλωτσιά για να πάρει μπρος; Θα ευχαριστηθούν και κάποιοι που δεν θέλουν και δεν μπορούν να κυνηγάνε αντρικά!

Να ρωτήσω κάτι ακόμα, ή μήπως ενοχλώ; Όλα αυτά τα νταλαβέρια είναι αποφάσεις του Δ.Σ. με την βούλα; Ή κάποιου, που δρα για λογαριασμό όλων; Είναι αποφάσεις γραμμένες δηλαδή στα πρακτικά και υπογεγραμμένες από όλους τους παρόντες; Ή ποιος ασχολείται με τέτοιες μικρές λεπτομέρειες; Είναι βαρια η καλογερική έτσι; Ποιός να τρέχει μέσα την ζέστη να ταίζει, να ποτίζει να καθαρίζει! Άστες να πάνε στο διάολο, να έχουμε λιγότερα βάσανα και να δούνε κάποιοι ότι η Σύρα γέμισε πέρδικες, έστω και για λίγες μέρες!

Αυτά τα κωμικοτραγικά, συμβαίνουν την στιγμή που ακόμα δεν είναι βέβαιο αν η απαγόρευση για την θήρα της πέρδικας ισχύει στο νησί μας και εν απουσία του Προέδρου. Γιατί παίζει ένα θεματάκι να ανοίξει η πέρδικα και άντε να τους μαζέψεις τους Ταλιμπάν μετά, εκεί να δω τα δωράκια στους γείτονες και τα πεσκέσια στους γνωστούς! Βέβαια ο Αντιπρόεδρος είναι ο αντικαταστάτης του Προέδρου άρα, εκεί να ρίξουμε την πέτρα του αναθέματος! Έτσι δεν πάει; Εκτός και αν είναι απόφαση του Δ.Σ. οπότε να την ρίξουμε σε όλους αυτούς, που κακοδιαχειρίζονται τα χρήματα που δίνουμε κάθε χρόνο στον σύλλογο και εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη μας.
Και μια που το ανέφερα, η Άνδρος μας έδωσε πίσω το δωράκι…! Δεν αγοράζονται οι κυνηγετικές τους αντιλήψεις λεβεντιά, πάρτο χαμπάρι. Αυτοί εκεί είναι βουνίσιοι και τιμούν τον λόγο και τα παντελόνια τους. Διαβάστε ΕΔΩ.

Θα ήμουν ευτυχής αν έβλεπα μια ανακοίνωση στην σελίδα του Συλλόγου για όλα αυτά, αλλά είπαμε. Κατά το δοκούν και επιλεκτικά η ενημέρωση και η λειτουργία της σελίδας. Κατά τα άλλα, «πείτε μας τι ξέρετε να κάνετε καλύτερα, για να σας φωνάξουμε όταν σας χρειαστούμε»…! Κούνια που σας κούναγε…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμη ολα αυτα που διαβαζω θα καταθεσω και εγω ενα περιστατικο που ειδα καποια μερα πριν απο ενα μηνα περιπου
μελος του Δ.Σ εθεαθει με σκαφος να κουβαλαει περδικες μεσα στις κλουβες του συλλογου... κατα την πορεια του σκαφους πιθανον να προοριζοταν για αλλο γειτονικο νησι
(((πεσκεσι????))
και ερωτω!!!!!!Πως ειναι δυνατον να γινοντε ολα αυτα κατω απο την μυτη τις ομοσπονδιακου??????????
πως και δεν εχει καταλαβει ακομα η κοπελα οτι λειπουν πουλια απο τις κλουβες απο την στιγμη που ειναι καθημερινα εκει και τις ταιζει????????????????????????
ο αντιπροεδρος σαν υπευθηνος εκτροφειου απλα τις μετραει που...φευγουν??????????
αρχιζουν και μου μπαινουν περιεργες σκεψεις στο μυαλο!!!!
λετε να υπαρχει αλληλοκαλυψη και ανταλαγη ρουσφετιων???
κατι ακουγετε για κατι τσιμεντοστρωσεις ....και εξηπηρετησεις αλληλων
αληθευουν?????????????????????????

kaliakouda είπε...

Καλό και αντρίκειο θα ήταν όταν λες τέτοια, να έχεις και το θάρρος να υπογράφεις επώνυμα...! Το πολύ πολύ, κάποια στιγμή να κάνουμε παρέα στον εισαγγελέα, καθότι είναι της μόδας!
Το εκτροφείο δεν είναι μόνο υπ' ευθύνη του κ. Αντιπροέδρου. Και η θυροφύλακας έχει ευθύνη και, απ' ότι ξέρω, μετά τον κύριο Ρούσσο, που εκτοπίσθηκε γιατί έχωνε την μύτη του πολύ, ένα νέο αφεντικό έχει προκύψει!
Εκτός τούτου, τα κλειδιά είναι καλά κρυμμένα...στο φουρνάκι μικροκυμάτων οπότε! Αλήθεια, ο Πρόεδρος δεν έχει λόγο εκεί; Το μαγαζί είναι αλλουνού ε;