ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Συνειδητοποιημένη κίνηση.


Η ανακύκλωση πάει καιρός, που έχει μπει στην ζωή και, αν κρίνω από τον τόπο μου, στο υποσυνείδητό μας.
Έχουμε καταλάβει όλοι, μικροί μεγάλοι, τα οφέλη αυτής της κίνησης.

Στο αισθητικό μέρος και από πλευράς υγιεινής, βλέπουμε πιο άδειους κάδους που, μέχρι πριν, ξεχείλιζαν σκουπίδια μετατρεπόμενοι σε μια μεγάλη και σοβαρή εστία μολύνσεων. Οι ΧΥΤΑ είναι πλέον πιο καθαροί, δέχονται μικρότερο όγκο απορριμμάτων και η διαχείριση τους είναι ευκολότερη, στο μέτρο του δυνατού!

Στο οικολογικό, επαναχρησιμοποιούνται υλικά τα οποία θα επιβάρυναν το περιβάλλον για πολλά χρόνια.

Στο οικονομικό, νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί και αποφεύγεται η αποστράγγιση του πλανήτη από πρώτες ύλες που, σε λίγο, θα εκλείψουν οριστικά. Όλα αυτά εντελώς επιφανειακά και γρήγορα!

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Γενικές Συνελεύσεις έχουν οριστεί και κριθεί, εκ του αποτελέσματος, το ανώτερο και το λειτουργικότερο όργανο της πρωτοβάθμιας κλίμακας των Κυνηγετικών Οργανώσεων μας.

Μέσα από την τελευταία του Κ.Σ. Σύρου, τον περασμένο Απρίλη, ξεπήδησε μια ιδέα για την συμβολικά αμειβόμενη συγκομιδή φυσιγγίων από τους κυνηγότοπους του νησιού μας. Κοντεύει χρόνος και κανείς δεν έχει νέα για την υλοποίηση ή όχι αυτής της σκέψης του συνάδελφου και καλού φίλου Νίκου Ρούσσου, τέως Ταμία του Συλλόγου μας. Φυσικά, εγώ είμαι αντίθετος με την εξαγορά της οικολογικής συνείδησης του καθενός από αυτούς που λένε, ότι η φύση είναι το σπίτι τους, αλλά ο αυτοσκοπός είναι πέραν του δέοντος ΙΕΡΟΣ.

Έρχεται σήμερα ο ΣΕΣΚΦ να μας εκπλήξει ευχάριστα αναλαμβάνοντας μια πρωτοβουλία που, αν μη τι άλλο, επιβάλεται να βρει μιμητές. Αν έχει έστω και μια πιθανότητα αυτή η ιδέα να «δουλέψει» στην Αθήνα και σε μέρη που οι αποστάσεις είναι μεγάλες, φαντασθείτε πόσο εύκολο θα είναι για εμάς εδώ στα νησιά μας, που οι αποστάσεις μεταξύ οικίας, κυνηγότοπου και οπλοπωλείου, είναι ένα βήμα!

Διαβάστε ΕΔΩ την πολύ καλή ιδέα του Συλλόγου Συνειδητοποιημένων Κυνηγών Φυσιολατρών.

Θερμά συγχαρητήρια.

Κύριε Καλούδη, Πρόεδροι όλων των Συλλόγων των Κυκλάδων…είναι σειρά μας!


ΠΗΓΗ: http://karteri.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: