ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Δεν μας έμεινε ΠΝΟ…ή!!!


Πριν έναν χρόνο εν τω μέσω χαμόγελων, χειροκροτημάτων και τυμπανοκρουσιών, καταλάμβαναν τα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων τρεις άνθρωποι που, αν μη τι άλλο, είχαν πείσει του Κυκλαδήτες για το όραμα που είχαν για την ανάπτυξη του τόπου τους.

Και οι τρεις, «έκοβαν τις φλέβες» τους για το ποιος μπορεί και θέλει, να προάσπιση τα συμφέροντα των πολιτών! Όλα αυτά προεκλογικά.

Μετά από έναν χρόνο διακυβέρνησης, διαπιστώνουμε –για ακόμα μια φορά- ότι μόλις περάσουν οι εκλογές, δεν θυμάται κανείς από δαύτους τον λόγο της εκλογής τους. Δεν τιμούν, ούτε στο ελάχιστο, την εμπιστοσύνη των πολιτών που τους εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους.

Ένας ένας οι βιοποριστικοί κλάδοι των νησιών μας, πνέουν τα λοίσθια.

Ο τουρισμός το περασμένο καλοκαίρι δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση με αποτέλεσμα, πολλές επιχειρήσεις να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.
Ο ιδιωτικός τομέας, πάντα σε δύσκολη θέση, εγκλωβισμένος από την γραφειοκρατία που μαστίζει την χώρα, δεν μπορεί να έχει την ανάπτυξη που θα έπρεπε και που θα άφηνε περιθώρια για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Η νησιωτική Ελλάδα, είναι ένας χώρος εκ φύσεως δύσκολος και ευαίσθητος. Τα περισσότερα νησιά μας, «κρέμονται» από τις ορέξεις και τις βουλές των πλοιοκτητών.

Σε ένα πολυνησιακό σύμπλεγμα, εν έτη 2010, τα αεροδρόμια που υπάρχουν μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού! Άρα οι πολίτες των νησιών κατά ένα συντριπτικό ποσοστό, εξυπηρετούνται με τα ακτοπλοϊκά μέσα.


Εδώ και μια εβδομάδα, βιώνουμε την διεκδίκηση των ναυτεργατών που, καλώς, διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Ακούσαμε ότι τόσο από την Μυτιλήνη, όσο και από την Κρήτη, απέπλευσαν πλοία που μετέφεραν φορτηγά αυτοκίνητα με ευπαθή προϊόντα.

Οι δικοί μας οι βουλευταράδες που είναι άραγε χαμένοι;

Οι δικοί μας οι αγρότες, οι Κυκλαδήτες, δεν έχουν προϊόντα ευπαθή; Δεν σαπίζουν τα δικά τους τα αγγούρια; Τα κολοκύθια τους είναι αλκαλικά; Οι ντομάτες τους έχουν διακόπτη, που ανακάμπτει την ωρίμανση;

Που είναι κριμένοι οι κ.κ. Ρήγας, Παπαμανώλης και Βρούτσης; Γιατί δεν έχουν κάνει μια ανάλογη κίνηση και για τις Κυκλάδες; Ο νεοεκλεγέντας περιφερειάρχης κ. Μαχαιρίδης τι κάνει; Μας αποδεικνύει τις φήμες που θέλουν να στρέφει το ενδιαφέρον του μόνο και αποκλειστικά στον νομό Δωδεκανήσου λόγο εντοπιότητας;

Ποιος προασπίζει τα συμφέροντα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη; Τι ρωτάω τώρα ε; Ποιος νοιάζεται για την ζημιά χιλιάδων ευρώ που έχουν πάθει αυτοί που δουλεύουν 365 μέρες τον χρόνο για να πληρωθούν μόνο τις 150;

Κάντε υπομονή αγρότες, αφήστε τις ντομάτες να σαπίσουν, τα κολοκύθια να μαραθούν και τα μαρούλια να πάρουν το χρώμα της ψυχής αυτών που εκλέξαμε.

Όταν τους δείτε από κοντά, ξέρετε τι να κάνετε…ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥΣ!!!

2 σχόλια:

Act είπε...

OI ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΜΑΣ.

ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΑΝΩΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ΚΑΙ ΣΕ ΠΗΡΕ Η ΜΠΑΛΑ....

ΕΚΑΝΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ BLOGGERS.

ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νικος ειναι σοβαρος Ανθρωπος...απλα δεν αρεσει σε πολλους επειδη τα λεει τα πραγματα εξω απο τα δοντια και σε πολλους δεν αρεσει αυτο...!!!!!!!
Μεχρι τωρα κοιμοντουσαν τον υπνο του δικαιου...και τους χαλασε τον υπνο...!!!
Συνεχισε Νικο και εμεις μαζι σου !!!!!!!