ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Σκοτώνουν αγριόπαπιες και τις πωλούν στις ταβέρνες.


Μήνυση για λαθροθηρία στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού.

Αυτόπτες μάρτυρες περιστατικού λαθροθηρίας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, όπου απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι, υπήρξαν μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Οι λαθροθήρες που είχαν επιβιβαστεί σε πέντε μηχανοκίνητες βάρκες, κυνηγούσαν επί μιάμιση ώρα αγριόπαπιες και σκότωσαν τουλάχιστον 50 Φαλαρίδες. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά. Το περασμένο καλοκαίρι (από τον Ιούλιο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου) στον Αμβρακικό θανατώθηκαν περισσότερα από 2.000 υδρόβια πτηνά, κυρίως πάπιες.

Τη λαθροθηρία ακολουθεί το παράνομο εμπόριο άγριων πουλιών στις ταβέρνες της περιοχής. Τα δίκτυα των λαθροθήρων, όπως αναφέρει ο διευθυντής της Ορνιθολογικής κ. Ξεν. Κάππας, έχουν χαρακτηριστικά και συμπεριφορά οργανωμένου εγκλήματος.

Σαν να μην έφταναν αυτά εξαιτίας της όχλησης που προκάλεσαν οι λαθροθήρες, οι Αργυροπελεκάνοι -ένα παγκοσμίως απειλούμενο είδος που φωλιάζει στην περιοχή - αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις φωλιές τους, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αναπαραγωγή του είδους για φέτος.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία υπέβαλε μήνυση στην εισαγγελία Άρτας, ζητώντας την τιμωρία των αρμόδιων φορέων που αν και έχουν επιφορτιστεί με το έργο της φύλαξης του πάρκου, δεν κάνουν τη δουλειά τους.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: