ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Νομοσχέδιο για όλα τα κατοικίδια ζώα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υποχρεωτική πλέον καθίσταται η ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή για όλα τα κατοικίδια ζώα (αλλά και των ιδιοκτητών τους), σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το νομοσχέδιο έχει ετοιμαστεί από την υφυπουργό κυρία Μιλένα Αποστολάκη και πρόκειται να προωθηθεί συντόμως στη Βουλή, κάτι που προκάλεσε την ικανοποίηση των φιλοζωικών οργανώσεων.


Μιλένα Αποστολάκη: «Πολιτική κάθε οργανωμένου κράτους απέναντι στα ζώα είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτισμού. Στη βάση αυτή σχεδιάσαμε το σχέδιο νόμου για ζητήματα, που αφορούν στα ζώα και περιλαμβάνει κανόνες που αφορούν τη διαχείριση και την προστασία των αδέσποτων. Προβλέπει ένα αρτιότερο καθεστώς φροντίδας όλων αυτών».

Με το νομοσχέδιο αυστηροποιούνται οι κανόνες για την κακοποίηση ή τη βάναυση μεταχείριση των ζώων. Όποιος συλλαμβάνεται ότι κακοποιεί ή μεταχειρίζεται ζώα θα τιμωρείται πλέον με χρηματική ποινή (μη εξαγοράσιμη) 30.000 ευρώ, αλλά και με ποινή φυλάκισης.

Επιπλέον δεν θα χορηγείται άδεια για κυνήγι στον κυνηγό, που δεν έχει καταγράψει ηλεκτρονικά τον σκύλο του και απαγορεύεται αυστηρά η εισαγωγή ζώων από το εξωτερικό, που δεν έχουν σημανθεί ηλεκτρονικά.

Ό,τι ισχύει και με την φροντίδα των παιδιών, έτσι τώρα θα ισχύει και με τα κατοικίδια ζώα. Προβλέπεται, δηλαδή, με παρέμβαση εισαγγελέα, η προσωρινή ή οριστική αφαίρεση του κατοικίδιου από τον παραβάτη.

Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο δημοσίευση αγγελιών για... υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση κατοικίδιων, αν δεν αναφέρεται και ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης.

ΠΗΓΗ: http://www.kynigos.net.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: