ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

«Αντάρτικο» για τις «Natura» από πράσινους βουλευτές.

Αδιέξοδο έφεραν οι λάθος επιλογές της Τίνας!
Επεισοδιακή αναμένεται να είναι η σημερινή ψηφοφορία  των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη βιοποικιλότητα, καθώς αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν ότι δεν θα ψηφίσουν το άρθρο που περιγράφει τους όρους δόμησης των περιοχών Νatura.

Το ΛΑΟΣ έχει ήδη δηλώσει ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, ενώ το ίδιο επιφυλάχθηκε ότι θα κάνει και η ΝΔ. Με τον τρόπο αυτό και στην περίπτωση που η υπουργός κυρία Τίνα Μπιρμπίλη δεν τροποποιήσει (για τέταρτη φορά) τη συγκεκριμένη διάταξη, αναμένεται τουλάχιστον 20 πράσινοι βουλευτές να την καταψηφίσουν.

Τι ζητούν οι βουλευτές; Να διαγραφεί η διάταξη που θέλει μόνο όσα οικόπεδα 4 στρεμμάτων μετεγγράφηκαν νόμιμα έως την 1η Μαρτίου 2011 να θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, να διαγραφεί η διάταξη που απαγορεύει την δόμηση σε νησιωτικές περιοχές με κλίση 35%, να προστατευτεί η εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησία και γενικότερα να πραγματοποιηθούν ξεχωριστές περιβαλλοντικές μελέτες για κάθε περιοχή και όχι οριζόντιες ισοπεδωτικές μεταρρυθμίσεις.

Να σημειωθεί πως η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε χθες και θα ψηφιστεί σήμερα αργά το βράδυ.

Στις σημερινές τοποθετήσεις των  βουλευτών ξεχωρίζουν οι δηλώσεις της κυρίας Αικατερίνης Μπατζελή, που είπε πως θα ψηφίσει επί της αρχής το ν/σ, αλλά «επιφυλάσσομαι για τα άρθρα», στην περίπτωση που δεν υπάρξουν αλλαγές και της κυρίας Τόνιας Αντωνίου, που ανέφερε ότι το υπουργείο δεν ακούει τους πολίτες και νομοθετεί οριζόντια «για να καλύψει την ανεπάρκεια και την ανικανότητα του κράτους και των υπηρεσιών του», ενώ πρόσθεσε πως «πρέπει το κράτος να σέβεται τον πολίτη. Το νομοσχέδιο για τις Νatura δεν λύνει προβλήματα, αλλά δημιουργεί, ζημιώνει ολόκληρες περιοχές, ενώ η απαγόρευση δόμησης στα νησιά με κλίση 35% ζημιώνει τους κατοίκους».

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

2 σχόλια:

volleyst είπε...

Πολυ ωραιο το blog της φιλης μας.
Παλι καλα που ειχα μεινει 7 χρονια στο Θιβετ και αλλα 5 χρονια με τους Shaolin και μπορεσα και το διαβασα ολο το blog !!! :-)

kaliakouda είπε...

Είναι μια από τις καλύτερες σελίδες που έχω επισκεφτεί τελευταία. Η συνάδελφος χρησιμοποιεί μεστό λόγο και εμπεριστατωμένες απόψεις...