ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο κύβος ερρίφθη...!


Η γενική συνέλευση του συλλόγου μας ανήκει στο παρελθόν! Στο παρελθόν ανήκουν και τα άτομα που τον πλήγωσαν, τον εξέθεσαν και δίχασαν τα μέλη. Η επόμενη μέρα και το μέλλον του, ανήκουν πλέον στα νέα πρόσωπα που κλήθηκαν να τον υπηρετήσουν.

Η παρουσία των μελών στην χθεσινή γενική συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου μπορεί να ήταν υποτονική, αλλά οι παρόντες έδωσαν το μήνυμα ότι ολόκληρος ο κυνηγόκοσμος διψάει για κάτι άλλο. Έχει ανάγκη μια αλλαγή, ψάχνει για το καλύτερο.

Από τα 800 ενεργά μέλη, το παρόν έδωσαν, μόνο, γύρω στους 100. Απουσία πήραν επίσης ο τέως Πρόεδρος του συλλόγου κ. Μώτος, που αρκέστηκε στο να αποστείλει επιστολή, η οποία διαβάστηκε στο ακροατήριο από τον κ. Νικολαϊδη. Απούσα ήταν και η θηροφύλακας κ. Ξαγοράρη, δημιουργώντας ερωτηματικά για αυτή την κίνηση, η οποία αντιτίθεται στο ενδιαφέρον που λέει ότι έχει για τον σύλλογό μας.

Οι αποφάσεις της συνελεύσεως ήταν να ανοίξει το κυνήγι της πέρδικας ξανά στο νησί, προσπαθώντας να αποκλείσουμε στείρες απαγορεύσεις και βάζοντας ένα στοίχημα για την προστασία και την διαχείρισή της μέσα από το λελογισμένο και έννομο κυνήγι.

Επίσης ψηφίστηκε ως έκτακτη εισφορά υπέρ του συλλόγου το ποσό των 10€, το οποίο θα προστεθεί στα τέλη κατά την έκδοση των αδειών.

Το κλίμα γενικότερα είχε τα σκαμπανεβάσματά του, αναδεικνύοντας την λειτουργία του δημοκρατικού θεσμού, καταδεικνύοντας συνάμα αυτούς που νοιάζονται πραγματικά και αυτούς που παραμερίζουν τον εγωισμό τους, για το καλό του συλλόγου μας.

Οι σταυροί προτίμησης διαμόρφωσαν το ακόλουθο αποτέλεσμα:

ΑΓΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ  92
ΝΙΚΑΛΑΪΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ  87
ΡΟΔΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  84
ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ  75
ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  73
ΤΑΝΤΑΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ  70

ΖΑΡΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  67
ΒΛΑΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ  55
ΡΟΥΣΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  51
ΜΟΝΟΓΥΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ  46
ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  38
ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ  28
ΣΥΡΙΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  16
ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΜΑΚΗΣ  15
 
Οι πρώτοι έξη, μαζί με τον νέο ταμία, θα κληθούν να οδηγήσουν τον σύλλογο για τα επόμενα δυο χρόνια. Συγχαρητήρια, σιδεροκέφαλοι και καλή σας σταδιοδρομία κύριοι. Όλοι μας θα είμαστε στο πλάι σας και στο πλάι του συλλόγου, πάντα για το καλό του και το καλό του κυνηγίου στο νησί μας και στις Κυκλάδες.

10 σχόλια:

ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΝΙΚΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

kaliakouda είπε...

Καλέ μου φιλέ, φιλότιμε Κώστα,

Ξέρεις ότι σε εκτιμώ απεριόριστα και δεν δείλιασα να πω εμπρός στο σώμα, ότι είσαι η έννοια του καλού και φιλότιμου ανθρώπου. Σίγουρα ΔΕΝ περιλαμβάνεσαι εσύ μέσα σε αυτούς που πλήγωσαν τον σύλλογο.

Εσύ είχες το θάρρος να βρεθείς ανάμεσά μας και να κοιτάξεις τα μέλη κατάματα, έναντι κάποιων άλλων που είχαν κλείσει τα τηλέφωνά τους, ή κάποιας άλλης που αντάλλαξε την εμπιστοσύνη των μελών με κάποια λίγα ευρώ, σουλατσάροντας στα σοκάκια της Ερμούπολης!

Πρέπει όμως, εκ των υστέρων, να παραδεχτείς ότι δεν εκτίμησες σωστά τα άτομα που σε περιστοίχιζαν, με αποτέλεσμα να δώσεις αρμοδιότητες εκεί που δεν έπρεπε και να ξεφύγει ο έλεγχος από τα χέρια σου.

Περασμένα ξεχασμένα όμως. Ξέρω ποιος είναι ο Κώστας και εσύ, ποιος είναι ο Νίκος.

Η εκτίμηση στο πρόσωπό σου από εμένα είναι δεδομένη χωρίς ιδιοτέλεια και υστεροβουλία, άλλωστε, δεν υπάρχει λόγος πλέον για κάτι τέτοιο. Είμαστε και οι δυο εκτός της πρώτης γραμμής, αλλά δυο πιστοί υπηρέτες του συλλόγου μας, που αγαπάμε τόσο πολύ.

Είμαι σίγουρος ότι θα τα πούμε και θα συνεργαστούμε οι δυο μας από άλλο μετερίζι για το καλό του συνόλου και του συλλόγου ΜΑΣ.

Σημασία έχει τώρα να σταθούμε ΟΛΟΙ μας, αρωγοί στα νέα παιδιά που εκλέχτηκαν και να τους βοηθήσουμε περισσότερο από ποτέ. Αυτό το στείρο και πρόστυχο «δεν περισσεύει κανείς» πρέπει να το κάνουμε επί τέλους πράξη!

Σύντομα το εκτροφείο θα ξαναγίνει το στέκι μας τα κυριακάτικα πρωινά. Ο καφές, το τσιγάρο και το στεντόρειο κάλεσμα των περδίκων, θα σφραγίζουν τα σχέδια που θα καταστρώνουμε και υλοποιούμε ΟΛΟΙ μαζί.

cazador είπε...

Για το άνοιγμα των κοτόπουλων της απάνω μεριάς ποιοι ηπερήλικες ψήφισαν για το άνοιγμα τους;;

kostas είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ.ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που ηρεμήσατε, καφέ και λουκούμι κερνάτε εσείς οι Συριανοί Νικόλα;

kaliakouda είπε...

Τα αισθήματα φιλοξενίας των Συριανών είναι παροιμιώδη φίλε μου, ανώνυμε επισκέπτη.

Και καφέ και λουκούμι και την ψυχή μας ολόκληρη για τους φίλους που μας αγαπούν, μας εκτιμούν και μας βοηθάνε!

Κάποιος νεοεκλεγέντας, με διαβεβαίωσε για την επαναλειτουργία του άτυπου καφενείου στον χώρο του εκτροφείου κάθε Κυριακή. Ελπίζω να ξεκινήσουμε από την επόμενη. Έλα, θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί!

Cazador, δεν είναι θέμα ηλικίας, κουράγιου ή δείκτη ευκολίας θήρευσης. Είναι θέμα απόδειξης του φιλότιμου που έχουμε ο καθένας μας. Το «απαγορεύεται» δεν είναι πανάκεια. Το «διαχειρίζομαι σωστά» είναι μαγκιά! Επομένως θα δείξουν ορισμένοι, πόσο μάγκες είναι!

Μυθοπλάστης είπε...

Δυστυχώς κατά λάθος πέρασε η ανωνυμία μου στο προηγούμενο σχόλιο!

kaliakouda είπε...

Έβαζα στοίχημα για τον αποστολέα του σχόλιου, φίλε μου Άρτε!

Καλώς να ορίσεις.

cazador είπε...

Τα έχουμε ξαναπει και ξέρεις την άποψή μου για τις πέρδικες του νησιού μας Νίκο.
Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο για το άνοιγμα της πέρδικας στο νησί μας.
Αν πρέπει οπωσδήποτε να φάνε κάποιοι περδικα φέτος γιατί δεν κανονίζει ο σύλλογος όποιος θέλει να περάσει απο το εκτροφείο να του δώσει βρε αδελφέ ενα ζευγαράκι να φάει.
Είμαι αντίθετος με την συγκεκριμένη απόφαση,παρόλο που ξέρεις πόσο μ'αρέσει το συγκεκριμένο κυνήγι.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΣΙΤΩΝ ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ CAZADOR ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ
ΟΠΩΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΩ (ΚΡΙΣΗ ΕΧΟΥΜΕ)
ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΝΑΜΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΑΣ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ