ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Εκδηλώσεις για το περιβάλλον.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Περιβαλλοντικές εκθέσεις στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων σε συνεργασία με την οργάνωση HELMEPA πρόκειται να διοργανώσουν στην Ερμούπολη εκθέσεις περιβαλλοντικού περιεχομένου από Τετάρτη 8 -Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011, που θα φιλοξενηθούν στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, επισκέψιμες από δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Σύρου, καθώς και από το ευρύ κοινό.

Η πρώτη έκθεση έχει τίτλο “Ας Αλλάξουμε Συνήθειες…Όχι το Κλίμα”. Περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφικού υλικού, ξενάγηση από στέλεχος της HELMEPA και προβολή ενημερωτικής παρουσίασης σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση βραβευμένων έργων ζωγραφικής, φωτογραφίας και μακέτας μαθητών α/θμιας εκπ/σης των Κυκλάδων, τα οποία διακρίθηκαν στους παγκυκλαδικούς περιβαλλοντικούς μαθητικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων.

Οι εκθέσεις θα είναι επισκέψιμες για τους μαθητές το πρωί ώρες 9π.μ-1μ.μ και 19.00-21.00 το απόγευμα για το ευρύ κοινό.

Τα εγκαίνια των δύο περιβαλλοντικών εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν από τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ.Γ.Πουσσαίο την Τρίτη 7 Ιουνίου και ώρα 20.00 μ.μ στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: