ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Βρομάει κάτι, ή μου φαίνεται;


Κάποιοι από εμάς επιλέγουν συνειδητά την από απόστασης παρατήρηση των δρώμενων των οργανώσεων μας και, ίσως, να μην έχουν άδικο!

Προσωπική μου άποψη είναι ότι μόνο από κοντά μπορείς να βγάλεις τα κάστανα από την φωτιά, αλλά από την άλλη, η υπογραφή μου σε κάποιο γνωστό κυνηγετικό forum λέει: «Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες».

Ποιο απ’ όλα είναι το σωστό; Ότι υπαγορεύει η συνείδηση, το κουράγιο και η υπομονή του καθενός μας. Πάντως, κατά κοινή ομολογία, δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί κάποιος πιο «ζεστά» και να μην στενοχωρηθεί, πικραθεί, κατηγορηθεί, κριθεί, κατακριθεί και τέλος, σιχαθεί τον εαυτό του!

Όλος αυτός ο πρόλογος έγινε για να θίξω τον αναβρασμό στον οποίο βρίσκονται το τελευταίο διάστημα δυο όμοροι της Σύρας σύλλογοι.

Η έριδα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε τέως και νυν Δ.Σ. από την μια και τα καθήκοντα των θηροφυλάκων από την άλλη, έχει καταφέρει να γίνει πρώτο θέμα. Σύμπτωση θα’ ναι που και τα δυο νησιά ασχολούνται με τα ίδια, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα και ασχολίαστα. Όχι γιατί μου αρέσουν τα κουτσομπολιά, αλλά γιατί κάποια μέλη αγωνιούν με αποτέλεσμα να στρέφονται σε «τρίτους» για να πουν το πρόβλημά τους.

Προ ημερών λοιπόν έλαβα ένα μήνυμα στο κινητό μου, από άγνωστο νούμερο για μένα το οποίο είναι αποθηκευμένο (!), και έλεγε τα εξής:

«Ο Αντιπρόεδρος και ο Κοσμήτορας του περσινού Δ.Σ. στην Άνδρο καθώς και ο μεγαλύτερος λαθροθήρας και κολλητός του πρώην Αντιπροέδρου, έβγαλαν άδεια στο δασονομείο τάχα μου για πιο φθηνά. Κάποιο πουλάκι μου είπε ότι ο τέως και νυν πρόεδρος με τον θηροφύλακα, τους χαλούσε τα σχέδια! Όχι ότι τώρα δεν τους τα χαλάνε! Ε ρε γέλιο που θα πέσει με τα λαμόγια. Καλή χρονιά.» 

Σκέφτηκα να μην βάλω τις ιδιότητες των μελών του Δ.Σ. που αναφέρονται, αλλά καλό θα είναι να ξεκαθαρίζουν κάποια πράγματα και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του!

Έφτασα στο σημείο λοιπόν να «ανεβάσω» το μήνυμα, αφού διάβασα την ανάρτηση του Κ.Σ. Άνδρου στο blog με την ανακοίνωση του θηροφύλακα, που σε συνδυασμό με το δελτίο τύπου της ΚΟΜΑΘ, τα σχόλια γι’ αυτό από τον Τηνιακό Κλαφουνιάρη και την παλαιότερη ανάρτησή του, άρχισα να αναρωτιέμαι τελικά: Mήπως ανθίζουμε σαπίζοντας και πάμε μπροστά με την όπισθεν;

Καλό είναι να υπάρχουν συνεργασίες με τους παλαιότερους, άρα έμπειρους, των συλλόγων, όταν οι συμβουλές τους δεν γίνονται εμμονές, βήμα αυτοπροβολής και σκοπό έχουν το καλό του συλλόγου και ΜΟΝΟ. Καλό θα είναι επίσης να σέβονται κάποιοι τα χρήματα που με αυτά ζουν τις οικογένειές τους, τα οποία προέρχονται από το υστέρημα μερικών χιλιάδων "παλαβών"  και οικονομικά στριμωγμένων. Τέλος, καλό θα ήταν κάποιοι να δέχονται την ήττα τους και να κάνουν στην άκρη για τους επόμενους.

Οι πληροφορείες μου δε, λένε ότι στην Άνδρο κάποιοι είναι "κοντά" στην δημιουργία μιας δεύτερης, μη συνεργαζόμενης οργάνωσης!

Δεν ξέρω τι συμπέρασμα θα βγάλετε εσείς. Το σίγουρο είναι ότι, δυστυχώς, και στα δυο νησιά έχουμε θέμα και μάλιστα μεγάλο. Η ομοσπονδία άραγε «ιδρώνει» καθόλου; Ο υπεύθυνος της θηροφυλακής έχει γνώση του θέματος, ή απλά του αρκεί να βολτάρει στα σοκάκια της αρχόντισσας;

Όντως κάποιοι κάνουν βόλτες με δικά μας έξοδα; Όντως μέλη Δ.Σ. παραστρατούν κάνοντας έμμεσα ζημιά στους συλλόγους τους θέλοντας να δείξουν την δυσαρέσκειά τους; Όντως κάποιοι υπερεκτιμούν τα αξιώματα τους και νομίζουν ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως; Όντως κάποιοι μπερδεύουν τις συγγένειες, που σε μια κλειστή κοινωνία είναι αναπόφευκτες, με την δουλειά τους; Όντως πάμε κατά διαόλου ή ιδέα μου είναι;

Δείτε ποια θέματα θα έπρεπε να είναι αυτά που μας απασχολούν και πού θα έπρεπε να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο http://kynhgotopos.blogspot.com.

Μέρα με την μέρα, χάνουμε το κυνήγι μέσα από τα χέρια μας σαν το νερό! Οι κυνηγοπατέρες μας, γιατί δεν κάνουν κάτι να μας στρέψουν το ενδιαφέρον προς τα εκεί; Γιατί μαθαίνουμε εκ των υστέρων για τις "μάχες" που δείνουν; Πότε θα δούμε μια ομοσπονδία να κάνει τον "πυροσβέστη" σε τέτοια εσωτερικά θέματα συλλόγων, και όχι το αφεντικό, με απότερο σκοπό το καλό του κυνηγίου, την διατήρηση των κυνηγότοπων και την διάδοση του κυνηγετικού ιδεώδους; Το ενδιαφέρον κάποιων ξεκινά στα σταυρουδάκια και τελειώνει στην κατάθεση των τελών;

Το να έχεις κατακερματισμένες πρωτογενείς οργανώσεις πόσο υγιές είναι; Ποιούς συμφέρει αυτό το μπάχαλο; 

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Stin omorfi andro loipon, ta ksadelfakia (proedros & thurofulakas) kinigoun kapoion lathrothura, o tamias tou syllogou, theios kai petheros ton parapanv,den tha sumbalei sto ergo tous????????

Atheras ik είπε...

Σχετικά με τον θηροφύλακα της Άνδρου νομίζω ότι είναι ο καλύτερος των Κυκλάδων,είναι στην πράξη αποτελεσματικός και έχει να επιδείξει αξιόλογο έργο,σε αντίθεση με τους συμβιβασμένους και ανενεργούς ουσιαστικά θηροφύλακες της Τήνου, Μυκόνου & Σύρου.
Δεν αποκλείεται όμως να είναι αλήθεια και πολλά από όσα του καταμαρτυρούν.Μου έχει δημιουργήσει την εντύπωση, ότι με τις αλλαγές των ΔΣ κάνει πάντα κόμμα με τον νέο πρόεδρο και εναντιώνεται στον παλαιό. Μπας και οι νέες κάθε φορά αγάπες έχουν να κάνουν με την καθημερινή υπογραφή του ημερολογίου του,από τον πρόεδρο και την τήρηση του ωραρίου εργασίας του.

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ,ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ Δ.Σ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ (ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ) !!! ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟ "ΤΗΝΙΑΚΑ ΚΛΑΦΟΥΝΙΣΜΑΤΑ",ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΗΝΙΑΚΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΛΛΑ !!!

kaliakouda είπε...

Κυριοι, Atheras και Ανωνυμος Νο2, εχω την εντυπωση οτι η "φιλικη" σχεση δυο, ή και παραπανω, συνεργατων μονο καλα αποτελεσματα μπορει να εχει στην προσπαθεια της υλοποιησης των στοχων που, απο κοινου, βαζουν και που οι θεσμοι που εκπροσωπουν τους επιβαλουν.

Φυσικα εαν αυτη η φιλια εχει ΜΟΝΟ το παραπανω κινητρο! Εαν οι φιλιες κρυβουν υστεροβουλες σκεψεις π.χ. απαλλαγη καθηκοντων, ελαστικοτητα ωραριου κτλ, δεν ειναι φιλικη σχεση, αλλα ρουσφετολογικη. Η οποια βεβαια φαινεται στην πορεια.

Ισως, το λοιπον, μια αναφορα σε μια γενικη συνελευση ή μια επωνυμη καταγγελια στο Δ.Σ. να αλλαζε τα κατα "λαθος" παραπατηματα! Μην μου πειτε τωρα οτι θα ξεκινησει κυνηγι "κεφαλων" καταγγελθεντων, γιατι καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται!!!

Θα σας αρεσε δηλαδη να "πλακωνεται" ο θηροφυλακας με τον προεδρο; Σε τι θα οφελουσε αραγε, περα απο το να γελαμε στα πηγαδακια μεταξυ μας εις βαρος τους;

Αν φυσικα τα λεγομενα σας περιγραφουν μια διαπλεκομενη σχεση, τα πραγματα αλλαζουν και οι ανωνυμες αναφορες δεν βοηθουν αντιθετως, περιπλεκουν τα πραγματα και δημιουργουν μια στειρα γκρινια και μονο!

Και φυσικα τα υπευθυνα αυτια και ματια, για τετοιες καταστασεις, δεν ειναι αυτα ενος διαχειριστη ενος blog, ποσο μαλλον εαν το blog αυτο δεν ειναι απο τα αρεστα των ταγων μας, αλλα η ομοσπονδια.

Αν εισαστε σιγουροι γι' αυτα που λετε...ΒΟΥΡ!!! ΕΠΩΝΥΜΑ!

Atheras ik είπε...

Οι νουθεσίες του Ο/Η Kaliakoyda δεν με αφορούν. Δεν είμαι μέλος του Κ.Σ. Άνδρου, εξέθεσα προσωπικές μου διαπιστώσεις και κρίσεις και τέλος ασχολήθηκα με την περίπτωση, διότι αφενός με ενδιαφέρει η ποιότητα των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ θηροφ/κων και αφετέρου επειδή η Άνδρος,πολύ συχνά είναι ένας από τους κυνηγετικούς μου προορισμούς
Επαναλαμβάνω,στην Άνδρο το σημαντικό είναι ότι η γάτα πιάνει ποντίκια,ενώ στα υπόλοιπα,αμφιβάλω εάν και οι τρεις μαζί έχουν κάνει δέκα μηνύσεις στα εννέα χρόνια.

kaliakouda είπε...

Καλημερα Atheras,

Γινεσαι αδικος και νομιζω οτι το καταλαβαινεις πολυ καλα.

Άλλα λενε τα στοιχεια, τουλαχιστον για τον κ. Λαδοπουλο, ο οποιος οπου εχει παει, εντος και εκτος εδρας, εχει αφησει την "σφραγιδα" του!

Τελος παντων, δεν θα σε κανω εγω να αλλαξεις γνωμη. Ο καθενας εχει την δικη του αποψη και ειναι σεβαστη.

Καλα να'σαι και σ'ευχαριστω που μ' επισκεπτεσαι.

Ανώνυμος είπε...

φιλε αθερα ικ καταλαβαμε νομιζω ολοι το ποσο αντικειμενικος εισαι. μιλησες μονος σου για ποιοτητα. ποιοτητα που την κρινεις μονο απο τις μηνυσεις ενω ολοι ξερουν οτι οι ομοσπονδιακοι θηροφυλακες κρινονται απο ολο το εργο τους κ οχι μονο απο τις μηνυσεις. ισως καλο θα ηταν να μαθεις να βλεπεις την ποιοτητα... ευχαριστω

Atheras ik είπε...

Συνάδελφε Κaliakouda εκτιμώ την αγωνιστικότητά σου και μου είναι συμπαθές το προφίλ σου αλλά θα σου ανταποδώσω χαρακτηρισμό λέγοντας ότι εσύ είσαι άδικος.
Κοντολογίς, ουσιαστικά και αφού αναφέρθηκες στον συγκεκριμένο θηροφύλακα,καλώς ή κακώς,άκου ήρεμα την μοναδική αλήθεια. Ο εν λόγω υπάλληλος πράγματι ΕΚΤΟΣ έδρας έχει κάνει 4 ή 5 συλλήψεις και ΕΝΤΟΣ έδρας σε μία δεκαετία μόνο 1 ή 2 μηνύσεις.(άραγε συμβιβασμένος ή απλά ανενεργός ;)
Διάψευσέ με, αντρίκια, με τα στοιχεία σου και θα ζητήσω συγνώμη.
Ίσως όμως,η Μύκονος & να κατοικείται από Αγγέλους.
Όσο για τον Ανώνυμο,πράγματι με έπεισε,με τα ιεραποστολικά του.

kaliakouda είπε...

Atheras σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια, ας μην αρχισουμε τις φιλοφρονησεις ομως...χιχιχιχι

Αν πω φιλε μου οτι δεν εχω υπαρξει αδικος, θα ειμαι...αδικος!

Σιγουρα συμβαινουν πραγματα που μου ξεφευγουν, καλα ή κακα.

Για τον Στεφανο εχω την καλυτερη εντυπωση, γιατι τυχαινει να τον ξερω λιγο παραπανω απο τους υπολοιπους. Φυσικα και δεν γνωριζω ολη την δραση του, αλλα τον εχω καταταξει στους επιτυχιμενους του σωματος γιατι τραβιεται με πολλα.

Δεν θελω να κανω τον κριτη ομως, αυτο κι αν ειναι αδικο!
Ολοι μας εχουμε τα πανω και τα κατω μας.

Εν ολιγης, εγω γουσταρω εναν θηροφυλακα που να κανει αυτα που πρεπει, αυτα για τα οποια τον προσλαμβανει η ΚΣΕ και αν εχει ορεξη αυτος και το Δ.Σ. και φυσικα αν του μενει χρονος, να ασχολειται με οτιδηποτε αλλο! Να μην καβαλαει το καλαμι και νομιζει οτι ολος ο κοσμος γυριζει γυρω του και οτι ειμαστε τυχεροι που μας τον φανερωσε η Παναγια.

Για λιγο, δυστυχως, εχω ζησει απο κοντα τις αγωνιες ενος θηροφυλακα και σου λεω οτι αν ειναι φιλοτιμος ειναι πολλες και μεγαλες.

Πρεπει να παραδεχτουμε κι εμεις ομως οτι ειμαστε κομματακι "περιεργοι"! Θελουμε αποτελεσματικοτητα χωρις να βαλουμε το χερακι μας. Δεν γινεται αυτο και το ξερουμε ολοι μας.

Ακομα και η ασφαλεια της αστυνομιας χρησιμοποιει πληροφορειες για να κανει συλληψεις, εμεις θελουμε ολα να τα κανει μονος του!

Φοβομαστε να σηκωσουμε το τηλεφωνο μην τυχει και μας πουν ρουφιανους.

ΔΕΝ ειναι ολοι καλοι στην δουλεια τους σιγουρα και σιγουρα υπαρχουν παραδειγματα προς αποφυγην μεσα στο σωμα, ξερουμε ολοι τετοια ΠΟΛΛΑ.

Θα τα διαβασεις και στο επομενο φυλλο του Ελευθερου Τυπου αυτα.

Αν δεν καταλαβες, να στο πω σταρατα γιατι δεν μου αρεσουν τα μισολογα. Αποφευγω να πω πραγματα για τον καθενα ξεχωριστα, γιατι θα φτασω σε ατομο που δεν θελω ουτε να λεω το ονομα του, οχι να ασχοληθω μαζι του πια!!!

Αυτα τα πολλα και ολιγα. Σ'ευχαριστω που εκατσες να σε πρηξω Σαββατιατικο και που ξαναρθες απο τα λιμερια μου. να 'σαι καλα.

Α! Σημερα ειχε τρυγονια εδω πολλα, εκοψα κι εγω 6 και βρηκα τα 4. Και του χρονου να ειμαστε καλα να τα ξαναδουμε.

kaliakouda είπε...

Ακου τωρα Atheras τι εχει γινει.

Ο Καλος μου φιλος ο Στεφανος, με το δικιο του, στεναχωρεθηκε και μου εστειλε ενα γρηγορο report των μεχρι τωρα εντος εδρας πεπραγμενων.

Ανεφερω λοιπον τα γεγονοτα γιατι τον γουσταρω και γιατι πιστευω οτι καλο θα ειναι να ακουγονται τα μεν, αλλα και τα δε!

Και στο φιναλε, εδω βγαζουν αλλοι κι αλλοι δελτια τυπου επειδη εκλασε μια μυγα και την ακουσαν!

Μηνυσεις λοιπον σε:
2 κραχτες επ αυτοφωρω.
1 κυνηγι προ εναρξης.
2 εντος καταφυγιου.
1 για 5 φυσιγγια.
1 ανευ αδειας.
2 μπαζομα χειμαρρων.
1 μπαζομα ρεματος.
1 σε αλλοδαπο ζωοκλεφτη.
40 κραχτες (χοντρικα).

Οχι ανενεργος ρε φιλε, απλα θα ελεγα με υπομονη και λιγο περισσοτερο διαλακτικος, αφου στους 18χρονους πιτσιρικους που επιασε χωρις αδεια προ ημερων, τους εδωσε το δικαιωμα της μεταμελειας και της εκ νεου επιστροφης στον σωστο δρομο, αφου εβγαλαν αδεια θηρας.

Λιγο εως πολυ, καπου κοντα κινουνται ολοι τους.

Αυτα για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους!

Ανώνυμος είπε...

to family bussines se sundiasmo me ta lefta pou xathikan den to epiase kaneis....!!!!!

Ανώνυμος είπε...

τι εννοεις ρε φιλε.τι συμβαινει εκει κατω?

Ανώνυμος είπε...

Κυριε ανωνυμε, εξηγηστε μας παρακαλω τι εννοειτε με το family bussiness και τα λεφτα που χαθηκαν, απλα και μονο για να αποφευχθουν τα λαθος συμπερασματα από τους υπόλοιπους αναγνωστες.
Το θεμα στο οποιο αναφερεστε ειναι πολυ σοβαρο και αν εχετε στοιχεια καλα θα κανετε να τα καταθεσετε στις αρμοδιες αρχες.
Εκτος βεβαια και αν ολα αυτα ειναι λογια του αερα για δημιουργια εντυπωσεων....