ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Χρόνια πολλά Σταύρο.

ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕΝ ΔΕΣΠΟΤΑ

«Η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού αποτελεί έναν σπουδαίο εορτολογικό σταθμό του εκκλησιαστικού έτους. Στις 14 Σεπτεμβρίου σύμπασα η Ορθοδοξία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της. Πηγές της εκκλησιαστικής μας ιστορίας αναφέρουν ότι η εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης είχε καθιερωθεί από τα αρχαία χρόνια, ίσως μάλιστα να είχε καθιερωθεί και από αυτόν τον Μέγα Κωνσταντίνο, κατά προτροπή προφανώς της μητέρας του αγίας Ελένης, αμέσως μετά την εύρεση του Τιμίου Ξύλου στα Ιεροσόλυμα, γύρω στο 330 μ.Χ.»

Όλος αυτός ο πρόλογος έγινε για να σας θυμίσω ότι σήμερα είναι της Σταυροπροσκυνήσεως. Γιορτάζουν λοιπόν οι Σταύροι και οι Σταυρούλες.

Επίσης είναι μια ημερομηνία ορόσημο για το Συριανό κυνήγι, αφού πριν από αρκετά χρόνια έγινε ένα πρωτόγνωρα μεγάλο πέρασμα τρυγονιών.

Σήμερα, λοιπόν, ανάμεσα στους εορτάζοντες είναι και ο καλός μου φίλος ο Σταύρος. Είναι το άτομο στο οποίο ο Κ.Σ. Σύρου, οφείλει την δημιουργία και τήρηση της ιστοσελίδας του.
 Βέβαια ο όρος «τήρηση» έχει χάσει πλέον κάθε νόημα, αφού ο άμοιρος ο Σταύρος δεν λαμβάνει νέα και ως φυσική επέκταση, δεν δημοσιεύει. Ακόμα και την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του συλλόγου την πήρε απο το blog και όχι από το Δ.Σ.!

Δεν γνωρίζει κανείς γιατί έχει κοπεί κάθε επικοινωνία συλλόγου και ιστοσελίδας. Κρίμα που απαξιώνεται ένα εργαλείο σαν κι αυτό κλείνοντας ουσιαστικά, ένα παράθυρο στον κόσμο για τον σύλλογο και εμμέσως πλην σαφώς, να στέλνει στον βρόντο τον κόπο και τις ώρες που χάλασε για να την στήσει ο Σταύρος.

Η αιτία του άρθρου όμως είναι άλλη.

Χρόνια σου πολλά καλέ μου φίλε Σταύρο!  

2 σχόλια:

volleyst είπε...

Φιλε Νίκο σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.Αν και καθυστερημένα σου στέλνω αυτό το μηνυμα.Οπως ξέρεις είμαι εκτός Σύρου και τρέχω...πολύ σύντομα θα τα πούμε και από κοντα.Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ και πάντα με υγεία σε όλο τον κόσμο !!!!!!!!!!!!!!

kaliakouda είπε...

Νασαι καλα κολλητε.