ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Κυκλαδίτικοι ντουμπλέδες.


Του Νίκου Βασάλου http://kaliakouda.blogspot.com

Η τεχνολογία αφενός μας έχει ανοίξει τα μάτια και μας έχει λύσει τα χέρια, αφετέρου, όπως όλα αυτά που μας πάνε πιο μπροστά σαν οντότητες και σαν κοινωνίες, έρχονται φορές που τα χρησιμοποιούμε για να κάνουμε κακό, ή για να κρύψουμε την μεγάλη μας ατολμία και αναποτελεσματικότητα. Όπως η ραδιενέργεια. 

Το φατσοτέφτερο τώρα, κατά κόσμο facebook, είναι άλλη μια τέτοια μεγάλη, διφορούμενη, ανακάλυψη που έφερε κοντά πολύ κοσμάκη. Ξεχασμένοι και χαμένοι φίλοι αιτία των συνθηκών της ζωής, συμμαθητές, συγγενείς και άτομα που ανήκουν σε ίδιες ομάδες διάφορων δραστηριοτήτων ξαναβρέθηκαν εκεί. Έχει απομακρύνει, όμως, εξίσου άλλους τόσους και έχει γίνει η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε συζυγικές σχέσεις, όταν το διαδίκτυο γέμισε εύκαιρους και φλογερούς γαμπρούς και μοιραίες νύφες. 

Ήρθε η ώρα να γίνει και το εφαλτήριο όλων αυτών που παρακαλούσαν και περίμεναν με μεγάλη καρτερικότητα και σταυρωμένα δάχτυλα την αποτυχία του νέου ΔΣ του συλλόγου της Σύρας και δη, του προέδρου του. Κάποιοι που κρίθηκαν και κατακρίθηκαν, μέσα από το φατσοτέφτερο ψάχνουν διακαώς δικαίωση. Την δική τους λύτρωση ψάχνουν, που θα φέρει ο καπνός της πυράς αυτών που προσπαθούν να κυβερνήσουν το εμβολισμένο βαρκί που παρέλαβαν.

Οι συνήθεις αγράμματοι και απαίδευτοι, επιδίδονται στην γνωστή τακτική του πεζοδρομιακού σαλιαρίσματος, προσπαθώντας να εκμαιεύσουν από τους τέως επικριτές τους μια κακή κουβέντα για τους νυν κυβερνόντες. Οι μεν αναρωτιούνται ηλεκτρονικά αν είναι τώρα όλα καλά στον σύλλογο και οι δε, στέλνουν παραγγελίες μέσω κοινών γνωστών, της τάξης: «Πες του να γράψει κάτι, οι άλλοι όταν μοίραζαν πέρδικες έβγαζε αφρούς, τώρα γιατί δεν μιλάει;».

 Ακούστε να σας πω, λοιπόν, λεβέντες μου εσείς οι ηλεκτρονικοί και οι άλλοι, οι παραδοσιακοί φίλοι της διαπλοκής. Το να κρίνεις κάποιον που διαφημίζει τις δεκαετίες που βαραίνουν τις πλάτες του στα κοινά του συλλόγου είναι θεμιτό. Το να καταφέρεσαι εναντίον κάποιων που ακόμα δεν ξέρουν πώς μπαίνει το κλειδί στην πόρτα του, είναι βρόμικο και άνανδρο. Πόσο μάλλον, όταν ακολουθούν μυστικές συμφωνίες που «υπέγραψαν» οι προκάτοχοί τους. Γιατί σίγουρα δεν έβαλε το νέο ΔΣ συνέταιρο την ομοσπονδία στο εκτροφείο μας, αλλά οι πρώην. Απλώς οι νέοι συνεχίζουν την παλαιά πεπατημένη, δυστυχώς! 

Κλείνοντας να πω ότι δεν είναι αντρίκιο να παρακαλάς να αστοχήσει ο άλλος για να φανείς καλός. Και στο φινάλε, τώρα οι πέρδικες διανέμονται στα φανερά και όχι μόνο σε γνωστούς και ψηφοφόρους!

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου ΚΥΝΗΓΙ στις 20/10/2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: