ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Αδέσποτα: νόμιμη η ευθανασία στη Ρουμανία.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο νέος νόμος που υπερψηφίστηκε στη Βουλή της Ρουμανίας και νομιμοποιεί τη μαζική ευθανασία χιλιάδων αδέσποτων σκύλων που τριγυρνούν στους δρόμους.


Υπολογίζεται ότι μόνο στο Βουκουρέστι ζουν 50.000 αδέσποτοι σκύλοι, που αποτελούν μέρος της καθημερινότητας στην πόλη, διασχίζοντας τους δρόμους, περπατώντας στα πεζοδρόμια μαζί με τους πεζούς, ανεβαίνοντας ακόμα και στα λεωφορεία.

Αν και στην πλειονότητά τους τα αδέσποτα δεν είναι επιθετικά, πέρυσι μια γυναίκα έχασε τη ζωή της μετά από επίθεση αγέλης σκύλων. Το 2006 πάλι ένας Ιάπωνας τουρίστας είχε βρει τραγικό θάνατο μετά από επίθεση αδέσποτου σκύλου.

Ο νέος νόμος πέρασε από τη Βουλή της Ρουμανίας με 168 ψήφους υπέρ και 11 κατά. Για να τεθεί σε ισχύ πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο της χώρας, Traian Basescu.

Η νέα ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να μαζεύουν τα αδέσποτα σκυλιά από τους δρόμους, να τα κρατούν σε καταφύγια για 30 ημέρες και έπειτα, αν δεν υιοθετηθούν, να τα σκοτώνουν.

Την ημέρα ψήφισης του νόμου οι φιλοζωικές οργανώσεις έδωσαν σύσσωμες το παρόν έξω από τη Βουλή, κρατώντας πανό και ζητώντας από τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη μαζική εξόντωση σκύλων.

Όπως καταγγέλλουν, το μέτρο είναι στην ουσία ένα μέσο ενίσχυσης της διαφοράς μέσω της χορήγησης μεγάλων χρηματικών ποσών στις τοπικές Αρχές για τη θανάτωση των σκύλων.

Αντίθετα, οι φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν αύξηση των κονδυλίων για τη στείρωση των αδέσποτων ζώων.

ΠΗΓΗ: www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: