ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Ζητείται καπετάνιος με αρχ...ές!!!


Οι φωτογραφίες είναι η απόδειξη της «επίσκεψης» στα γραφεία του κυνηγετικού συλλόγου Σύρου των Συριανών αρατζήδων, την περασμένη εβδομάδα.

Το κλίμα όπως μπορεί να μαντέψει ο καθένας μας ήταν τεταμένο, με τους φίλους της συγκεκριμένης δραστηριότητας να κρατούν μαύρες σημαίες και να ζητούν λύση, ατυχώς σε λάθος πόρτα, στο θέμα που τους καίει.Δεν μπορώ να αισθανθώ τίποτα για τούτη την δραστηριότητα, κοινώς, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Μπορώ όμως να καταλάβω όλους αυτούς που νιώθουν σαν παιδιά που τους παίρνουν το γλειφιτζούρι γιατί, ακριβώς έτσι νιώσαμε όλοι εμείς οι κυνηγοί όταν ο κ. Αγγελέτος μας έκοψε το κυνήγι πριν δυο χρόνια!Φυσικά μιλάμε για δυο ανόμοια πράγματα, αφού το κυνήγι είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη που πληρεί τις προϋποθέσεις να το ασκεί, ενώ από την άλλη μεριά, μιλάμε για μια παραδοσιακή μεν, αλλά παράνομη δε δραστηριότητα. Η ομοιότητα βρίσκεται στο μεράκι, την λαχτάρα και την αγάπη που έχουν και οι δυο ομάδες.

Από τις φήμες, τα γεγονότα, αλλά και τον τρόπο που διαδραματίζονται, μπορώ επίσης να καταλάβω ότι το δίκιο που έχουν είναι πολύ μεγάλο γύρω από τα δυο μέτρα και δυο σταθμά που εφαρμόζουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες. Το άδικο εξίσου βουνό, γιατί δεν ζητούν βιώσιμη λύση με έννομα μέσα, αλλά προσπαθούν να παρασύρουν τις υπηρεσίες στο παιχνίδι της τυφλόμυγας για έναν μήνα!  

Εξοργίζομαι γιατί όλος αυτός ο κοσμάκης που πήρε τους δρόμους, δεν κατέληξε στην σωστή πόρτα, αλλά τεχνηέντως οδηγήθηκε στο κατώφλι μιας οργάνωσης που το καταστατικό της, της επιβάλει να τάσσεται υπέρ μεθόδων και τεχνικών κυνηγίου οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως νόμιμες από την ελληνική νομοθεσία και να βρίσκεται απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή λαθροθηρίας, μια εκ των οποίων είναι και η άρα.

 Τι μέλλει γενέσθαι στην πορεία; Οι φήμες θέλουν τους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων, όπου μέχρι χθες χρησιμοποιούσε ο Κ.Σ. της Σύρου για την απόθεση των κλωβών προσαρμογής των περδίκων και που αρκετοί από αυτούς είναι λάτρεις της εν λόγω δραστηριότητας, να κάνουν έξωση σε κλωβούς, ποτίστρες και ταΐστρες!

Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για την παραχώρηση εκτάσεων, έτσι ώστε να προχωρήσει ο σύλλογος σε ανάπλαση βιοτόπων και σπορές…μάλλον!

Το δια ταύτα:

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι κερδισμένος από αυτήν την αντίδραση. Αντιθέτως, μεγάλος χαμένος όλου αυτού του θεάτρου του παραλόγου είναι ο σύλλογος του νησιού, ο οποίος σαν κυματοθραύστης απέκρουσε το τσουνάμι των αντιδράσεων χωρίς να υπάρχει λόγος, τουλάχιστον εμφανής! Αν φυσικά εντάξουμε στους λόγους δημιουργίας της όλης κατάστασης, τα προσωπικά οφέλη και υστερόβουλα συμφέροντα που έχει κάποιος, σίγουρα όλα πάνε κατ’ ευχή!

Το ζητούμενο:

Ζητείται καπετάνιος με αρχές, λεβεντιά και φιλότιμο να αναλάβει το πηδάλιο του λαθρεπιβατικού σκάφους, να του εκδώσει νόμιμα δικαιολογητικά, να το μετονομάσει από «ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ GLORY» σε «ΝΟΜΙΜΗ ΕΛΠΙΔΑ», να πληρώσουν όλοι οι επιβαίνοντες το αντίτιμο του εισιτηρίου τους και να ξεκινήσει μεγάλο ταξίδι στ’ ανοιχτά.     

«Φίλοι» μου αρατζήδες, απορρίψτε τους γιαλαντζή σωτήρες που σας ρίχνουν στην μάχη, σας φουσκώνουν τα μυαλά, σας βγάζουν στον δρόμο κι αυτοί μένουν σπίτι βλέποντας τηλεόραση! Βρείτε ανάμεσά σας, έναν ικανό, τίμιο και ειλικρινή άνθρωπο που αγαπά αυτό που αγαπάτε. Να ξέρει να γράφει, να ακούει, να μιλάει και οπλίστε με αυτόν τα επιχειρήματά σας. Οργανωθείτε και ξεκινήστε να χτυπάτε πόρτες, ευγενικά και επίμονα!

Προβάλλεται τα οικονομικά οφέλη που θα έχει το κράτος από τις δικές σας εισφορές κάθε χρόνο, γιατί είσαστε πολλοί στις Κυκλάδες. Η ομοσπονδία και η συνομοσπονδία είναι οι οργανώσεις που μπορούν να βοηθήσουν. Είναι οι πόρτες που πρέπει να χτυπήσετε επίμονα και όχι αυτή του συλλόγου του κάθε νησιού. Μόνο έτσι θα βρείτε αυτό που ζητάτε. Μόνο έτσι θα γίνεται σεβαστοί και από μάζα, θα μετατραπείτε σε ομάδα με κύρος και δυνατή φωνή.

Παράκληση:

Αφήστε και δη, ΒΟΗΘΗΣΤΕ τον σύλλογο να κάνει την δουλειά του, η οποία καμιά σχέση δεν έχει με τα δικά σας «θέλω» και μην διασπάτε την μοναδική ομπρέλα που έχουν όλοι οι Συριανοί κυνηγοί που τους επιτρέπει να προφυλάσσονται όταν «βρέχει» απαγορεύσεις και να κυνηγούν ακόμα. Μην ξεχνάτε ότι πολλοί από εσάς είναι κυνηγοι.

Μην αποποιείστε  την κυνηγετική σας ταυτότητα χάριν μιας παράνομης, προς το παρόν, δραστηριότητας...είναι κατάντια! 

Μην στρέφεστε εναντίων ελεγκτικών οργάνων, κάνουν την δουλειά για την οποία πληρώνονται.

Μην επιτρέπετε σε κάποιους να σας χρησιμοποιούν για να πετύχουν δικούς τους σκοπούς. Μόλις κάνουν την δουλειά τους θα σας γυρίσουν την πλάτη και θα είσαστε πάλι μόνοι.

Καλό κουράγιο και καλή ευόδωση στον αγώνα σας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: