ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Μεταναστεύουν και τα γαϊδούρια!

"Οι γάιδαροι γελούν τελευταίοι καθώς μία ελληνική τραγωδία έχει χαρούμενο τέλος". Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο οι Βρετανοί παίρνουν τα ζώα από την Ελλάδα για να τα γλυτώσουν από την κρίση.

Σύμφωνα με το άρθρο, που αναδημοσιεύει ο σημερινός Ελεύθερος Τύπος, οι Βρετανοί πολίτες ανέλαβαν να σώσουν δύο γαϊδάρους, τους οποίους εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.

Ο Χριστόφορος και ο Φώτης ταξίδεψαν με ειδικό φορτηγό από την Ελλάδα στο Donkey Palace στη Βρετανία, το οποίο στεγάζεται σε μία αριστοκρατική έπαυλη 11.000 εκταρίων, το «Αngmering Park», που ανήκει στην Anne Herries, την κόρη του μακαρίτη Δούκα του Νόρφολκ.

Τώρα τα δύο ζώα απολαμβάνουν χόρτο για άλογα αγώνων, ύπνο σε θερμαινόμενο στάβλο και συστηματικό καθαρισμό των οπλών και των δοντιών τους. Κι όπως σχολιάζει το άρθρο, ενώ στην Ελλάδα υπέφεραν και βίωναν την εγκατάλειψη λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, τώρα διάγουν πολυτελή βίο στο εξωτερικό.

Φιλοζωικές ομάδες αναφέρουν ότι καθώς μεγαλώνει η κρίση και περικόπτονται μισθοί και συντάξεις τόσο τα ζώα εγκαταλείπονται. Οι Βρετανοί έχουν μία ιδιαίτερη και εκκεντρική αγάπη για τους γαϊδάρους, ενώ στο παρελθόν αρκετοί ήταν εκείνοι που κατά τις διακοπές τους στις παραλίες του Μπλάκπουλ και του Μπράιτον ίππευαν τα ζώα. Εκπρόσωπος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ενημέρωση για το θέμα.

ΠΗΓΗ: www.bloglines.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: