ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Aπαγόρευση του κυνηγίου στην Αρκαδία λόγω κακοκαιρίας!

Από τη Διεύθυνση Δασών του Νομού Αρκαδίας ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται αυστηρά η άσκηση θήρας παντός θηρευσίμου είδους (τριχωτού και πτερωτού) λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Η απόφαση ελήφθη επειδή επικρατούν εκτεταμένες χιονοπτώσεις στο Νομό Αρκαδίας.

Συγκεκριμένα η απόφαση περί απαγόρευση θήρας ισχύει εκεί όπου υπάρχουν  εκτεταμένες χιονοσκεπείς εκτάσεις καθώς και σε απόσταση 100 μέτρων από αυτές, με σκοπό την προστασία της άγριας πανίδας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ώστε πτηνά και ζώα να αντιμετωπίσουν τις νεοδημιουργηθείσες καταστάσεις και να επιβιώσουν σε αυτές τις ακραίες συνθήκες.

Σύμφωνα με την απόφαση οι παραβάτες θα διώκονται και θα τιμωρούνται βάσει των διατάξεων της κείμενης Δασικής Νομοθεσίας.

Η εφαρμογή και η τήρηση της απόφασης ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, στους Κυνηγετικούς Συλλόγους, στα μέλη των κυνηγετικών οργανώσεων καθώς και σε κάθε φιλόνομο πολίτη. Την παραπάνω απόφαση υπέγραψε στις 2/2/12 ο Δντης Δασών του Ν. Αρκαδίας κ. Σπύρος Πολίτης με εντολή του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου.

ΠΗΓΗ: www.e-artemis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: