ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Επιστολή από Τήνο.

Αγαπήτο «Τύπος – Κυνήγι»

Επειδή έφτασα στα όρια μου από αυτά που έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια και από αυτά που διαβάζω συνέχεια στα περιοδικά, πρέπει κάτι να πω γιατί θα σκάσω.

 Γράφετε συνέχεια για τους άθλιους, για μένα, ανθρώπους που λαθροθηρούν και για άλλους που σκοτώνουν μπεκάτσες στο καρτέρι, που αυτό γίνεται πολλά χρόνια. Που είναι η θηροφυλακή που εμείς πληρώνουμε; Ή ξέρουν, βλέπουν και αδιαφορούν; Ενώ στο νησί μου τις περιμένω με αγωνία, να βγάλω τα σκυλάκια μου, να ευχαριστηθώ καμιά φέρμα, καμιά τουφεκιά, που όλο το χρόνο τα προσέχω, τα εκπαιδεύω, τα ταΐζω, γι’ αυτές τις όμορφες στιγμές, αυτοί οι εγκληματίες τις σκοτώνουν άδοξα, μου στερούν αυτές τις ευχάριστες στιγμές.

 Ή που σχεδόν σε όλη την Ελλάδα βάζουν μηχανάκια για ορτύκια και αλλάζουν τα περάσματα τους και άλλοι να καρπώνονται πάρα πολλά. Και εσύ να πηγαίνεις κάθε πρωί στα ορτυκοτόπια βρίσκοντας τα ελάχιστα, που να μην καταφέρνεις ούτε το κουτάβι σου να εκπαιδεύσεις, που αυτό περιμένεις με αγωνία.

Μόνο έναν Ιταλό διάβασα ότι πιάστηκε στο καρτέρι, οι δικοί μας που το κάνουν χρόνια και όλοι τους ξέρουν, όταν τα καφενεία αδειάζουν γιατί δεν πιάνονται; Άλλοι να σκοτώνουν όσες πέρδικες βρίσκουν, να εξολοθρεύουν κοπάδια, να βγαίνουν, κάποιοι ξύπνιοι, όλες τις ημέρες για λαγό. Γι’ όλα αυτά αρχίζω να νιώθω μια θλίψη και αηδία για πολλούς κυνηγούς και ακόμα περισσότερο για αυτούς που κρατάνε τις καρέκλες ψηλά και πιο χαμηλά… 

Και επειδή αυτά τα λίγα λόγια θα τα διαβάσουν και αυτά τα άτομα που εμπλέκονται σε όλα αυτά, θα τους πω κάτι: Για μένα δεν είστε κυνηγοί, δεν ανήκετε στην οικογένεια αυτή. Είστε καρκίνωμα για το σώμα των κυνηγών. Φύγετε μακριά μας! Και εμείς οι κυνηγοί να μην επαινούμε αυτούς που μας κοκορεύονται για τα μεγάλα νούμερα που έκαναν, απλώς να τους σνομπάρουμε, αδιαφορώντας και καμιά φορά να τους επιπλήττουμε.
 
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
 
Αργύριος Παγίδας
=============================================

Η επιστολή αυτή δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου ΚΥΝΗΓΙ στις 7/3/2012. Είναι μια επιστολή - κραυγή διαμαρτυρίας, από έναν από όλους αυτούς που αισθάνονται αδικημένοι, έναν από εμάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: