ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ένα γράμμα στον...αδερφό μου!

Η απουσία μου από τα ιντερνετικά κανάλια μα και τις σελίδες του αγαπημένου μας περιοδικού, είναι ένα γεγονός το οποίο ναι μεν είναι παλιό, αλλά με λυπεί κιόλας.

Που θα μου πάει όμως, θα τα φέρω βόλτα και θα επανέλθω επί των επάλξεων. Βέβαια μια σοφή Ελληνική παροιμία λέει ότι ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, αλλά…καψούρα είναι αυτή, δεν περνάει εύκολα!

Σήμερα θα κάνω ένα μικρό διάλλειμα, μια ανάπαυλα από τον συγγραφικό μου λήθαργο και θα προσπαθήσω να ευχαριστήσω έναν πιστό μου, ακούσιο, αναγνώστη…τον αδερφό μου!!!

Αυτόν που έφαγε τα λυσσιακά του από τότε που «γύρισα την πλάτη» μου στον σχολιασμό των δρώμενων του συλλόγου μας και άφησα να κυλήσει λίγο νερό στο αυλάκι, να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να λειανθούν γωνιές που το μόνο που κατάφερναν ήταν να μας ματώνουν.

Με αγωνία ρωτούσε τους περαστικούς: Μήπως είδατε τίποτα γραμμένο; Αφού ο καψερός, όχι υπολογιστή δεν νογάει να κουλαντρίσει, αλλά ούτε μολύβι!

Η απάντηση ίδια, μονότονη, του έσπαγε τα νεύρα: Μπα, τίποτα! Τώρα είναι όλα μια χαρά. Τώρα δεν βλέπει τίποτα ο σκάρτος. Τώρα όλα πάνε κατ’ ευχήν. Τώρα είναι οι «δικοί» του πάνω. Μια βαθειά ανάσα πήρε στην γενική συνέλευση ο φουκαράς μόλις με άκουσε να λέω ότι ο χρόνος αναμονής και χάριτος έλαβε τέλος.

Έλα, εδώ είμαστε…αναθάρρησε. Τώρα θα τους τα δώσει να τα φάνε. Του κάκου όμως περίμενε και γούρλωνε τα μάτια του, κάθε φορά που οι παπαγάλοι του, κάθονταν στον ώμο του για να ξαποστάσουν από το αέναο κυνήγι της πληροφορίας και του κουσελιού.

Τίποτα…ένα μεγάλο τίποτα!

Τι διάολο, μάτια δεν έχει αυτός; Αυτιά δεν έχει. Μόνο για άλλους ξενυχτούσε και καρτερούσε την στιγμή για να τους βάλει πόστα;

"Αδερφέ μου γεια σου.
Ήρθε αδελφέ μου το πλήρωμα του χρόνου! Ήρθε η στιγμή που καρτεράς ενάμιση χρόνο τώρα. Ιώβεια υπομονή, ούτε η Πηνελόπη τέτοια! Συγνώμη αδερφέ μου, μα τα μάζευα. Ένα ένα να τα λέω; Μια κι έξω να ξοφλάω.

Λοιπόν, πάρε καρέκλα αναπαυτική, τσιγάρο βαρύ σέρτικο, καφέ κι ένα υπογλώσσιο δίπλα στο πιατάκι να υπάρχει κι άκου αδελφούλη μου…να πάθεις!

Αυτοί, όταν ανάλαβαν μπήκαν με κέφι κι όρεξη. Ήθελαν να χαλάσουνε τον κόσμο. Νομίζανε οι καψεροί ότι έτσι άντε ξεμπλέκεις από κακιά δαιμόνια.

Πήρε ο πρόεδρος συμβουλές και γνώμες από άλλους και κάποιοι του είπαν πως θεριό πρέπει να καβαλήσει, τον σύλλογο σε απάνεμα λιμάνια να οδηγήσει.

Πρέπει λουράκια να τραβά να κόψει και κεφάλια, μα τι τα θες δεν άκουσε τα δόλια τα αλάνια. Προσπάθησε γροθιά γερή να δώσει στο μαχαίρι, μα ήταν βλέπεις κοφτερό για το δικό του χέρι. Τα λόγια έφευγαν βροχή μέσα από την γιάφκα και τρύπωναν μέσα σε αυτιά που δεν ήταν παρόντα!

Σε έχω φτιάξει, φαίνεσαι, στην Βάρη αστραποφέγγεις! Μα κράτα και μια πισινή και να με αποφεύγεις!

Πέρσι, λοιπόν, εγκαίνια έκαναν στο ξωκλήσι και κάλεσαν τους πρόεδρους, ως όφειλαν, να κόψουν την κορδέλα. «Άρατε τας πύλας» είπε ο Σεβασμιότατος και άστραψε ο κόσμος όλος από το στολίδι του βουνού, που αναστηλώθηκε από το πείσμα των μελών και τις προσφορές των πιστών! Αιτία όλων αυτών; Η ιδέα του Μιχάλη Παπαδάκη που έφερα στην γενική του 2008 στο εκτροφείο. Το θυμάσαι ναι; Πώς να μην το θυμάσαι, τόσος κόσμος ήρθε…εκείνη την μέρα μόνο! Γιατί την επόμενη λειτουργία που έκαναν αυτοί οι άσχετοι, στην εορτή του Αγίου Ευσταθίου, μπόρεσες και την καπέλωσες και δεν πάτησε κανένας. Εμείς κι εμείς που λέμε. Ούτε κι εσύ δεν ήρθες!

Καλά τους έκανες, τέτοιοι που είναι, τέτοια τους χρειάζονται! Ακούς εκεί, να θέλουν με το ζόρι να γιορτάσουμε όλοι μαζί την μέρα του προστάτη του κυνηγίου. Βρε ουστ από δω! Σχοινί κορδόνι το βρήκαμε; Να είναι οι κάμερες εκεί, να σου πω μάλιστα. Τι έτσι άντε θα τραβιόμαστε δις την ώρα και δεν θα υπάρχει ένας άνθρωπος να μας πει μπράβο;…ποτέ!

Άσε το άλλο, που τόλμησαν να δώσουν 50 ολόκληρα ευρώ επιπλέον για τα γουρουνόπουλα στο φούρνο και τα άλλα μεζεδάκια που πνίξαμε και δεν προτίμησαν να γίνουν ρεζίλι, όπως θα ‘θελες, φέρνοντας μακαρόνια με κιμά και τίποτα ληγμένα να φάμε. Που το βάζεις αυτό;

Άλλο! Μια στιγμή ρε αδερφέ να κοιτάξω το σημείωμά μου. Τα ‘χω γραμμένα, τόσα πολλά που είναι πια, που να τα χωρέσει το μυαλό μου.

Μάλιστα, μάλιστα.

Πήγαν οι ξεφτίλες και γέμισαν τις ποτίστρες στην Απάνω Μεριά, που κάποιος είχε βάλει στα γρήγορα, πάντα με τον φακό της κάμερας από πίσω, και νόμιζε ότι τα ντεπόζιτα είναι της Κανά και δεν αδειάζουν ποτέ! Άκου τι βλακείες κάνανε. Βρε άσε τα πουλιά στην ησυχία τους. Αστα βρε να πουν το νερό νεράκι, για να μάθουν! Τι θέλουν να τρέχουν εκεί κάτω μες τα κακοτράχαλα. Τι καλά δεν ήταν τόσα χρόνια τριγύρω στον δρόμο; Τα έβλεπαν οι ψηφοφόροι, τα τουφέκιζαν οι τεμπέληδες και φαίνονταν και πολλά! Άσε που οι περαστικοί έπιαναν και καμιά και την έβαζαν στο κλουβί στο σπίτι. Χαμένοι παιδί μου σου λέω. Και δεν φτάνει αυτό, ξαναπήγαν οι άχρηστοι την παραπάνω βδομάδα, να νερά πάλι μες στην ζέστη!

Βέβαια κάποιος τους ευγνωμονεί, γιατί πάει ο καλός σου και ανοίγει τα πλέγματα και πίνουν νερό τα ζωντανά του. Άς είναι, έπιασε τόπο τόσο κουβαλητό. Εσύ να υποθέσω δεν τον ξέρεις ε; Φυσικά, που να τον ξέρεις εσύ, τι δουλειά έχεις άλλωστε! Να μαντέψω ότι ούτε αυτόν που πήρε τα πλέγματα ξέρεις από τους βιοτόπους που σπάρθηκαν για τα πουλιά γνωρίζεις. Τι ρωτάω καλέ, έχεις εσύ σχέση με τέτοια;

Μετά, θέλανε να κόψουν και πίτα την πρωτοχρονιά! Ε ρε κούνια που σας κούναγε κακομοίρηδες. Κι εκεί έβαλες το θαυματουργό σου δαχτυλάκι κι απαξιώθηκε η εκδήλωση. Μπράβο, σου βγάζω το καπέλο! Βέβαια μάζεψαν πολλά δώρα και αυτοί που ήταν εκεί το καταχάρηκαν, γιατί έφυγαν με μια αγκαλιά δώρα ο καθένας! Σου ξέφυγε αυτό, δεν το ζύγισες καλά.

Το άλλο; Που πήγαν οι καταχραστές και έδωσαν 300€ σε δέκα δωροεπιταγές στην Ιερά Μητρόπολη για τους φτωχούς; Που πετάτε τα λεφτά μας ρεεεεε! Βρε αντί να κόψετε κανένα τιμολόγιο πλαστό, ξέρεις εσύ αδερφέ μου, να πληρωθείτε για τις ώρες που χαλάτε μέσα εκεί, πάτε και τα σκορπάτε γύρω γύρω; Τι είναι τούτοι ρε, χαλάνε την πιάτσα. Δεν κάνουν παιδί μου σου λέω, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ…!!!

Μετά, ήρθε η ώρα η κακιά. Βρέθηκαν, οι σέφτελοι, στο μάτι του κυκλώνα. Προσπάθησαν να μείνουν αμέτοχοι με τους πουλοπιάστες και έκαναν τον σύλλογο κυματοθραύστη ενός άδικου κύματος διαμαρτυριών, γιατί αυτός που έπρεπε να είναι παρόν…έλειπε! Ε δεν πάτε στα κομμάτια πια. Ρεζίλι μας κάνατε. Γιατί ρε δεν πήρατε σβάρνα όλες τις υπηρεσίες να γίνεται ξεφτίλα, όπως θα ήθελες αδερφέ μου, και να ζητάτε να κάνουν τα στραβά μάτια, όπως γίνονταν τόσα χρόνια; Που είναι ρε το τσαγανό σας; Τώρα που έπρεπε να παραβείτε τον νόμο, λουφάξατε στο καβούκι σας; Πως θα δείξετε ρε στους απ’ έξω ότι καλά κάνουν και μας χαρακτηρίζουν δολοφόνους κι ένα μάτσο παράνομους;
Πάει στο καλό κι αυτό.

Κοντεύω μην χάνεις γράμμα, έρχεται το καλό σε λίγο!

Να θυμηθώ που πήγαν κι έβαλαν ειδικό γραμματέα τον Καλούδη κι αφού το καταστατικό προβλέπει να πληρώνεται, αυτός δεν παίρνει δεκάρα τσακιστή; Κανονικά θα έπρεπε να έχουν αφήσει την χαρτούρα να τους πνίξει, όπως θα ‘θελες αδερφέ μου, να μην ξέρουν τι τους γίνεται και να ‘χουμε να λέμε για τον Μαυράκη που τρέχει για το μεροκάματο, εν μέσω κρίσης, πόσο άχρηστος γραμματέας είναι.

Δεν έφταναν όλα τα άλλα, πριν λίγες μέρες πήγαν και έβαλαν πινακίδες στα όρια του καταφυγίου μαζί με τον Χριστόφορο που το γνωρίζει σαν την παλάμη του. Ρε είσαστε σοβαροί; Πως θα κάνουμε τώρα ότι μπερδευτήκαμε; Πως θα παραβιάζουμε τον νόμο; Με ποιον τρόπο, σας ρωτώ, θα ανεβάζουμε την αδρεναλίνη μας; Με τα μηχανάκια που αφήνουμε στους γνωστούς να βαράνε μερόνυχτα μόνο; Ρε έχετε υπερβεί κάθε όριο, το καταλάβατε; Και θα πάνε να βάλουν κι άλλες λέει, ακούς αδερφέ μου; Δεν έφτασαν οι 10 που έβαλαν, θα κάνουν κι άλλες να τις βλέπουν όλοι.

Το κορυφαίο τώρα κολλητέ. Κρατήσου, πάρε και το υπογλώσσιο γιατί θα λιγοψυχήσεις. Πως σε σκέφτομαι τώρα που στα διαβάζουν, πως σε σκέφτομαι!

Υπογράψανε σύμβαση με την Δ’ ΚΟΣΕ και εκεί που πληρώναμε τι καλά και ξοδεύαμε τα χαρτζιλίκια του κοσμάκη τι ωραία, ανάλαβαν αυτοί, πληρώνουν αυτοί, εμείς δεν δώσαμε ευρώ τσακιστό, δούλεψε κι ένας άνθρωπος κι έζησε τα παιδιά του και τόλμησαν οι αναθεματισμένοι να βγάλουν 4700 πουλιά! Ακούς; Ακούω να λες.

 Δεν δώσαμε φράγκο αδερφούλη φέτος και κοντέψαμε να βάλουμε τις πέρδικες στα ρουθούνια μας. Άσε που θα πάρουν από 300 πουλιά 10 Κυκλαδονήσια. Πώς θα κάνουμε τώρα τα «κονέ» μας; πως θα μοιράζουμε τα αυγά και τα πουλάκια με τον ντενεκέ; Αχ έτσι μου ‘ρχετε να βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο. Πληρωμένα ΟΛΑ και 1700 πουλιά για μας. Νομιμοποίησαν και το εκτροφείο τελικά και δεν μπορεί να μας κουνήσει κανένας

Α ρε Σταθόπουλε με την κλίκα σου, αυτούς τους εξαίρετους επιστήμονες, τον Χατζηνίκο και τον Κιούση, μας χαντάκωσες!

Θα σκάσω σου λέω. Κάποιος μου είπε κιόλας ότι πέρσι, με έναν πρόχειρο υπολογισμό, είχαμε χαλάσει και γύρω στους 3 τόνους (!) τροφές επιπλέον απ’ ότι φέτος που είχαμε περισσότερους γεννήτορες. Ρε σε ζηλεύω, είσαι ακαταμάχητος. Είσαι έτη φωτός μπροστά, είσαι μέγιστος. Είσαι ο ένας και μοναδικός. Που να σε κάνουν αυτοί οι γελοίοι ρε. Κάνανε και οικονομία εν καιρώ κρίσης. Τι να πω ρε παιδιά.

Και δεν φτάνουν όλα αυτά, θα μας φέρουν και το ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ και ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ στις 5 Αυγούστου να μας ανοίξει τα ρημάδια μας και να μας δώσει δώρα. Άντε να χαθείτε ρε. Άντε να πάτε στα τσακίδια ρε. Ρε μας ρωτάτε εμάς αν θέλουμε να δούμε το φως το αληθινό; Ρε εμείς μπορεί να θέλουμε να ζούμε στα σκοτάδια, να έχουμε μια πέρδικα και να χαλάμε φαΐ όσο για έναν ελέφαντα, να παίρνουμε τα λεφτά του μαλάκα που δεν έχει να πάρει τσιγάρα και επιμένει να βγάζει άδεια και να τα τρώμε όπου θέλουμε. Κεχαγιάδες στις μασέλες μας σας βάλαμε ρε…ε;

Αδερφέ, να δεις σε λίγο που θα μας πουν ότι οι συνάδελφοι από την Μήλο που έβγαλαν φέτος 1000 πουλιά με δικά τους φράγκα, ότι είναι για παλαμάκια. Το περιμένω, αυτοί είναι ικανοί για όλα. Είναι επικίνδυνοι αυτοί ρεεεεε. Ρε αυτοί μας τραβάνε μπροστά ρεεεεε. Ρε αυτοί παραστρατούν και κάνουν το σωστό ρεεεεεεε.

Βοήθεια αδερφέ μου, χάνουμε τα κουτάλια μας!

Άσε που αυτός ο Μανώλης μπαινοβγαίνει στο όχημα της θηροφυλακής όποτε του γουστάρει! Ούτε ο υπεύθυνος του σώματος να ήταν βρε παιδί μου, γιατί αυτός μόνο έχει το δικαίωμα να το κάνει όποτε θέλει και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν...πρώην! 

Εκνευρίστηκες το ξέρω κι εγώ στη θέση σου το ίδιο θα έκανα. Ελπίζω βέβαια να κατάλαβες το ύφος μου και να μην με παρεξηγήσεις, αδερφέ μου. Να τα πω ήθελα, όπως τα λες κι εσύ από δω κι από κει. Να κάνουμε μια σούμα, ταμείο που λένε. Και στο κάτω κάτω της γραφής, αν παρεξηγηθείς μαζί μου, αδερφέ μου, με αυτούς που τα έκαναν όλα τούτα τι θα ‘πρεπε να κάνεις…πόλεμο;

Κάποιος από τους δικούς τους, τι γραφικός Θεέ μου, έκανε τον σταυρό του κι έλεγε: «Σταμάτη σ’ ευχαριστώ που τόλμησες σαν πρόεδρος κι έβαλες την υπογραφή σου και μπορέσαμε να δούμε, επί τέλους, το εκτροφείο να αποδίδει και να το λέμε εκτροφείο, γιατί μέχρι χθες απαγορεύονταν. Έμπαινε Γιώργο έμπαινε και καν τα όλα λίμπα. Έμπαινε Γιώργο έμπαινε και στα βαθειά κολύμπα!!!». Τι να εννοούσε άραγε δεν ξέρω.

Ευχαριστώ, τζάμπα, όραμα, εμπρός, εξέλιξη, κοινό καλό και συμφέρον…καταραμένες με τον απήγανο να είναι αδερφέ μου αυτές οι λέξεις…απεταξάμην τον σατανά!

Θα ζάλισα αδερφέ μου αυτόν που στα διαβάζει. Θα σας αφήσω τώρα να τα πείτε με ησυχία.
Σε φιλώ αδερφέ μου, ο αδερφός σου."


ΥΓ. στον αδερφό μου.
Τελικά αυτοί, αδερφέ μου, έχουν κάνει πολλά! Το λέω αυτό γιατί κάποιος άλλος, δικός μας, μου θύμισε ένα πρόσφατο αίσχος τους. Τον ποδοσφαιρικό αγώνα που διοργάνωσαν υπέρ κάποιου μέλους και ούτε λίγο ούτε πολύ, αδερφούλη μου, του μάζεψαν κάτι περισσότερο από 4.000€...!
 Τελικά ότι και να πω, ότι και να γράψω, λίγο είναι. Δίκιο έχεις που τους τα χώνεις, όλο κάνουν πράγματα αυτοί. Και δεν θέλουν και κανέναν να τους σπρώχνει. Ετοιμάζουν και μνημόσυνο στο εκκλησάκι, υπέρ αναπάυσεως των ψυχών όλων αυτών που έχουν βάλει ένα λιθαράκι για το συμφέρον του συλλόγου. Δεν πιστεύω να πας; ... Αηδίες και ξεράσματα!

ΥΓ.
Φίλε μου Σταμάτη,
 Το παρακάτω video είναι αφιερωμένο σε σένα κι έχει τίτλο "Ναι, περνώ και μόνη μου καλά".  
http://www.youtube.com/watch?v=-xHf5uY5lY0&feature=plcp 

6 σχόλια:

Θηρεύειν είπε...

Αααπαπα!!!! έγιναν τέτοια πράματα;;; κρύψε το γράμμα μην το διαβάσουν και άλλοι Σύλλογοι και τους μπουν τίποτα ιδέες και μας τρέχουν.

kaliakouda είπε...

Αυτό είναι γεγονός ότι δεν το είχα σκεφτεί!

Μωρέ καλά μου είχε πει κάποιος φίλος να μάθω να ελέγχω τον αυθορμητισμό μου.

Κοίτα τώρα πόσος κόσμος αγωνιά εξ αιτίας μου!

Σ' ευχαριστώ που πέρασες από εδώ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΧΑΛΑΣΑΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙ ΧΡΟΝΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ Ο ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΣΟΣ ΣΑΣ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΟΠΟΣ ΤΟΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙΛΑΤΙΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΙΣΤΕΨΑΤΕ ΤΙΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΥΠΙΡΕΤΙΣΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΝΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΙΡΟΣΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ 800 ΝΤΡΟΠΙ ΣΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ . ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΙΝ ΜΑΣΑΤΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕΛΙΔΑ ΑΦΙΣΤΕ ΤΟ ΣΚΟΤΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΧΟΡΙΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

...Κ ΕΓΩ ΑΠΟΡΟΥΣΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ Κ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ...ΜΠΑΙΝΩ-ΒΓΑΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΑ...Κ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΨΟΥΡΑ ΣΟΥ ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ Μ ΑΥΤΑ...ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΞΕΡΩ!!ΞΑΠΟΣΤΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ...ΜΟΝΟ!!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ.... ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΞΑΛΑΦΡΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ Σ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ...ΣΩΣΤΑ?ΣΩΣΤΑ!!...ΕΙΠΑΜΕ ΣΕ ΞΕΡΩ ΑΠ ΕΞΩ Κ ΑΝΑΚΑΤΩΤΑ...

...ΝΑΙ Η ΙΩΒΕΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΥ ΣΟΥ...ΣΚΑΣ ΓΑΙΔΑΡΟ ΕΣΥ!!!

ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ!!ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΣΕΣ!!ΠΡΟΧΩΡΑ Κ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ...ΝΑΙ??

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝΩ ΚΑΤΩ.
ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ((ΘΥΓΜΕΝΟ)) ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΛΑΛΗΣΕ ΜΕΣΩ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ
ΑΧΧΧΧ ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΟ??
ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΖΕΣΤΗ ? ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΖΕΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ((ΚΑΛΕΣ)) ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΝΕΠΗΣΤΡΕΠΤΗ (ΕΛΠΙΖΩ) ΠΟΥ ΟΡΓΩΝΑΝ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΑΝ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΛΩΝ

kaliakouda είπε...

Ποιος τους χ...αριζει χρονο σε ολους αυτους φιλε μου, ανωνυμε επισκεπτη.

Θελουν δεν θελουν, ο συλλογος εχει περασει σε αλλη εποχη. Εκει οπου τα μελη πλεον ξυπνησαν και ζητουν πραγματα.

Εκει που η διαφανεια εχει τον πρωτο λογο. Εκει που τα μελη κοπιαζουν και στο τελος απολαμβανυν τους καρπους των κοπων τους, που δεν γινονται βορα των αγριων θηριων.

Επιβραβευση δικη μου ειναι η παραδοχη πολλων οτι ο συλλογος ειχε πεσει σε ληθαργο και τωρα ειναι ξυπνιος, εχει πολλα να επιδειξει, εχει παει πολλα βηματα παρακατω!

Τιμωρια ολων αυτων, το περιθωριο στο οποιο ζουν μονιμα πια εδω και καιρο, κατι που θα επρεπε να τους εχει κανει λιγο περισσοτερο προσεκτικους οταν μιλανε για αφανεια και απευθυνονται σε καποιον που το ονομα του εχει κανει τον γυρω της πατριδας μας, αποσπωντας, κατα καιρους, πολλα παλαμακια, σφυριγματα επευφημιας και θαυμασμου, αντιθετα με το δικο τους που δεν το θυμουνται ακομα και οι συγγενεις τους.

Τι μπορει να περιμενει ομως καποιος, απο ατομα τα οποια εχουν την καρεκλα πιστο τους φιλο ακομα και στο βουνο και δεν χανουν ευκαιρια να δειξουν το ηθος τους, χρησιμοποιωντας εκφρασεις που τις εχουν ξεπερασει, ακομα και οι παλιοι του συναδελφοι, οι οποιοι εμαθαν πια να συνδικαλιζονται ευγενεστερα, σοφοτερα και εμπεριστατωμενα.

Το σιγουρο ειναι οτι ο δικος μου μουσικος σκοπος, περιμενει ολους οσους απο δαυτους δοκιμασουν να ξαναγυρισουν απο τον τοπο των νεκρων και θα χορεψουν, θελουν δεν θελουν, με την δικη μου μουσικη υποκρουση!!!

Σευχαριστω πολυ που περασες απο εδω και υπενθυμισε στο παλικαρακι σε παρακαλω, οταν το δεις, το πώς εκανε οταν καποιοι "φιλοι" του, το παραγκωνισαν και τον εκαναν απο, εστω και κατα λαθος, νουμερο 1 του συλλογου σε αγνοουμενο ενος ναυαγιου που δεν προλαβε να λυσει καβους. Καλως ορισες και στο καλο ενα πραγμα!!!

ΥΓ.
Στην γιορτη του, ως ονουπω, θα του κανω δωρο ένα σημειοματαριο κι ένα στυλο, να μας γραψει τι αναθεμα εχει κανει για τον συλλογο και πια η παρακαταθηκη που αφησε για ολους αυτους που ειναι μελη του αρχαιοτερου συλλογου της Ελλαδας.
Μια παροιμια λεει: Πες μου τον φιλο σου, να σου πω ποιος εισαι! Δες ποιος εχει κανει "like" πρωτος στην καλογραμμενη αναρτηση και θα καταλαβεις πολλα πραγματα. Για τον επομενο, πιτσιρικας είναι θα μαθει καποια στιγμη να αποφευγει τις κακοτοπιες, να μυριζει τους βοθρους από μακρια και να βαζει το ονομα του κατω απο ονοματα που εχουν κυρος ή τουλαχιστον δεν τον διασυρουν ηθικα!