ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα από την ΣΤ' ΚΟΜΑΘ.

 Νέα επιτυχία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση εντοπίσθηκαν τέσσερα άτομα σε ορεινή περιοχή του Ν. Χαλκιδικής που συμμετείχαν σε οργανωμένη επιχείρηση παράνομης θήρας.

Συγκεκριμένα οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης εδώ και λίγες μέρες είχαν εντοπίσει κατά τις συχνές περιπολιες που πραγματοποιούν έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό, με πολύπλοκο ηλεκτρολογικό σύστημα, καλώδια και άλλα εξαρτήματα, που θα λειτουργούσε ως παγίδα σε πιθανή διέλευση αγριόχοιρου. Δεν υπήρχε όμως όπλο τοποθετημένο. Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκε όπλο πάνω σε τρίποδα και αμέσως δύο Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες και ένας δασοφύλακας του Δασαρχείου Αρναίας προσέτρεξαν για τη σύλληψη των παρανόμων. Ακολούθησε μικροσυμπλοκή καθώς υπήρχε άρνηση για την παράδοση του όπλου.

Τελικά οι παράνομοι τράπηκαν σε φυγή, αλλά όλος ο μηχανισμός κατασχέθηκε μαζί με το όπλο (ένα 22άρι πολεμικό όπλο), σιγαστήρας, φακοί  μαζί με διόπτρες νυκτός και θερμική κάμερα.
Αμέσως υποβλήθκε μήνυση εναντίον των παρανόμων στο Αστυνομικό Τμήμα και η υπόθεση έχει πάρει την οδό της Δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλες φορές παράνομοι πολίτες μεταβαίνουν σε  διάφορες περιοχές με παράνομα τροποποιημένα όπλα, συχνά και με αυτοσχέδιες πολεμικές κατασκευές, με σκοπό την παράνομη θήρευση. Η συνεχής παρουσία της Ομοσπονδιακής ΘΗροφυλακής και των θηροφυλάκων των αναγνωρισμένων Κυνηγετικών Συλλόγων αποτρέπουν τη δράση αυτών των επιτήδειων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις γίνεται εντοπισμός και σύλληψη αυτών.
Πρόσφατα μάλιστα έγινε μήνυση κατά παρανόμου που επιχείρησε να θηρεύσει αγριόχοιρο με παράνομο τροποποιημένο πιστόλι.

 Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης δηλώνει ότι θα συνεχίσει με συνέπεια την προσπάθεια της για την προστασία της άγριας πανίδας, της αποτροπής της λαθροθηρίας και της υπαγωγής του κάθε παρανόμου ενώπιον της δικαιοσύνης. Παρόλο τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους και βασιζόμενη στην άρτια οργανωμένη θηροφυλακή, τη βούληση του Δ.Σ. και την υποστήριξη των Κυνηγετικών Συλλόγων, θα εξακολουθήσουμε με σταθερότητα και αποτελεσματικότητα τον κοινό αγώνα για την εξάλειψη του απαράδεκτου φαινομένου της λαθροθηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: