ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Όταν το θράσος μπερδεύεται με το θάρρος…είναι για γέλια!


Κάποιοι νομίζουν ότι με το να κοκορεύονται για τα «στραβοπατήματα» τους και δη, να δηλώνουν απερίφραστα ότι έχουν την παρανομία στο αίμα τους όχι κατά λάθος, αλλά κατά συνείδηση, η φωτογραφία τους θα βρει μια περίοπτη θέση στο λεύκωμα των πεσόντων!

 Κάποιοι άλλοι, έχουν την εντύπωση ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους και γύρω από τις καρέκλες που φέρνουν βόλτα, όπως οι καρχαρίες πριν εφορμήσουν.

Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου επισκέπτη, κι εσύ παπαγάλε του τάχα μεγάλου τιμωρού μου, σήμερα θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι…πάλι.

Αιτία του συγγραφικού μου ίστρου, έγινε ένα αναπάντεχο, απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκα και η ελαφρότητα από μέρους μου, να δώσω αξία σε άτομα που δεν πρέπει και να πάω να συναντήσω αυτοπρόσωπος αυτόν που μου είπε να «προσέχω» γιατί έχω κάνει πολλά, λέει, και δεν θα τα πάμε καλά.

Τα υλικά της συνταγής του γλυκού, άρχισαν να αναμειγνύονται χθες το απόγευμα όταν από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου κάποιος ήθελε να το παίξει και σκληρός και καθώς πρέπει αφού, από την μια με έντονο ύφος μου πρότεινε να σταματήσω να ανακατεύομαι με τις άρες και να προσέχω γιατί τα έχω κάνει πολλά και από την άλλη, δεν άντεχε να τον αποκαλώ «ρε»…μεγάλη βρισιά τι λες τώρα!!!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, βρέθηκα πάλι στο μάτι του κυκλώνα, μιας και, κατά τα λεγόμενά του(;), εγώ είμαι η αιτία που το δασαρχείο έσπασε στημένες άρες, έτοιμες προς χρήση, στην περιοχή της Απάνω Μεριάς. Μάλλον δεν έτυχε να μάθει για τον χάρτη με τα πόστα που κυκλοφόρησαν οι φιλοζωικές οργανώσεις στο νησί.

«Εγώ από το πρωί που ξυπνάω, μέχρι την ώρα που κοιμάμαι γουστάρω να είμαι παράνομος»
Είπε το παλικαράκι νομίζοντας ότι, ή θα τον θαυμάσω για το θάρρος του, ή, ότι έπρεπε να τον φοβηθώ που ήταν τόσο φιλαλήθης και μου είπε κατάμουτρα την ηλίθια συνήθεια του, μαζί με τα αισθήματα που τρέφει για το άτομο μου δηλαδή, ότι δεν με συμπαθεί.

Εγώ του θανατά. Τι λες ρε παιδί μου, δεν με συμπαθεί ο ένας και μοναδικός λεβέντης - παράνομος της Σύρας; Θα βάλω τα παπούτσια μου να κλαίνε!

Για να μην γίνομαι κουραστικός, έχω και κάτι ραμματάκια για τον άλλον ευυπόληπτο κύριο, η δραστηριότητα της άρας δεν με αφορά και δεν με αγγίζει καθόλου…μα καθόλου όμως! Θες τσολιά μου να βάλεις άρα; Με τις ευχές μου. Θες να βάλεις κουκουνάρα, που τώρα με τα κρύα θα είναι και πιο επίκαιρη; Καρφί δεν μου καίγεται. Μην νομίζεις όμως κιόλας, επειδή σου μίλησα ευγενικά, ότι σε φοβάμαι, ή ότι με κάτι τέτοια πετυχαίνεις κάτι υπέρ αυτού που λες ότι το αγαπάς και παθιάζεσαι μαζί του. Τουναντίον, λες μπράβο σε όλους αυτούς που κατά καιρούς μας βγάζουν «φανέλα» και μας ξεφτιλίζουν γύρω γύρω. Κουκιά όμως έφαγες, κουκιά μαρτυράς!

Αυτός που σε έβγαλε στο βουνό λεβέντη μου, θα καμαρώνει για το δημιούργημά του...να είσαι σίγουρος. Κρίμα σε όποιον κάτσει δίπλα σου να μάθει τι πάει να πει κυνήγι.

Ως εδώ όμως! Άλλες φλούδες δεν θα ανεχθώ από κανέναν σαν κι εσένα.

Ο άλλος τώρα! Έτερος Καππαδόκης. Αχ αυτός ο άλλος, είναι ευεργέτης μας μεγάλος που λέει και το τραγούδι, αφού όλα αυτός τα έκανε και κανένας άλλος.

Είχα την ατυχία να είναι μέσα στο μαγαζί που συναντήθηκα με τον πρώτο. Ως κομμένη κεφαλή, μπήκε στην κουβέντα χωρίς να του απευθυνθώ και, ομολογώ, έκανα το λάθος να ξεκινήσω έναν διάλογο - ο θεός να τον κάνει – μαζί του.

Οι ατάκες εκατέρωθεν ήταν απείρου κάλλους. Ανεπανάληπτες στιγμές συναδερφικής αλληλεγγύης και ανταλλαγής φιλοφρονήσεων!

«Έχε το νου σου μην τυχών και σου κόψουν το δικό σου το κεφάλι κάποια στιγμή και θα στο κόψω εγώ» είπε, όταν πέταξα εγώ την ατάκα ότι θα κόψω το κεφάλι αυτού που έκατσε και είπε στον πρώτο ότι έστειλα εγώ το δασαρχείο να κάνει «ντου».

Ντρέπομαι πραγματικά που κάποια στιγμή έκατσα να συνεργαστώ εγώ μαζί του. Ντρέπομαι που φάνηκα τόσο αφελής και μπόρεσε να με κάνει να κατέβω στο επίπεδο του, έστω και για λίγα λεπτά, και κάναμε ένα μαγαζί Βοσνία σκέτη. Ντρέπομαι που κάτι τέτοιοι μπορούν με τις ευλογιές των μελών και ανεβαίνουν τα σκαλιά της ιεραρχίας στις οργανώσεις μας και έχουν επιρροή σε κάποιους ανθρώπους και δη, νέους. Σιχαίνομαι που κάποιες φορές σφίξαμε τα χέρια και αποτάσσομαι της όποιας γνωριμίας και συναναστροφής μαζί του.

Το κερασάκι στο γλυκό, ήταν κάποιες ατάκες του, που ξέρω ότι περιμένεις να τις διαβάσεις με μεγάλη αγωνία, καλέ μου επισκέπτη κι εσύ βρε παπαγάλε, για να τρέξεις να τα χάψεις. Τι; θες και ονόματα; Έλα καημένε...! Διάβασε να σκάσεις από τα γέλια.


«Εγώ έφτιαξα το εκκλησάκι» Δούλεψες κι εσύ, οι υπόλοιποι όμως τίποτα; Κανένας;

«Έχεις γίνει κολλητός με τον Καλούδη και τον έχεις θεό, γράφεις κιόλας ότι θες να πληρώνεται από τον σύλλογο» Να μου βρεις το άρθρο που το αναφέρω, για να το θυμηθώ κι εγώ!

«Έβριζες την θηροφύλακα και τώρα την έχεις στα ύψη» Δεν το σχολιάζω, θα μπούμε σε προσωπικά και δεν είναι του τύπου μου!

Το καλύτερο το κράτησα για το τέλος Μανώλη και στο αφιερώνω:
«Έγινες κολλητός με τον Καραγιάννη και τα λέτε συνέχεια» Ίσως ο κ. Καραγιάννης να μπορούσε να πει δυο λόγια για τούτη την φωτοβολίδα και το ποιός του τηλεφωνεί, εγώ μπα!

«Έλα να κάνουμε εκλογές να δεις ποιος είμαι εγώ» Δώρο σου κάνω τις εκλογές, την καρέκλα και όλους αυτούς που νομίζουν ότι κάνουν καλό στον σύλλογο βάζοντας σε μέσα!

Φυσικά η επίθεση και οι θρυλικές ατάκες από την μεριά του, στράφηκαν τόσο σε προσωπικό, όσο και σε οικογενειακό επίπεδο αφήνωντας να λάμψει το ήθος του. Όμοιο με αυτό που περιγράφεται στο καταστατικό του συλλόγου για όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη του Δ.Σ. Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του!

Ελπίζω ο εισαγγελέας που θα τρέξεις να κλαφτείς για την αμαύρωση του προφίλ σου, να λάβει γνώση και για το «Εμένα να με φοβάσαι από δω και πέρα» που τόλμησες να ξεστομίσεις παρουσία κι άλλων, νομίζοντας ότι θα τα κάνω πάνω μου. Να τα λες όλα, όχι σαν την πρώτη φορά που "ξέχασες" τα μισά τζάμπα μάγκα!

Συγνώμη ζητώ από τον ιδιοκτήτη του καφέ, που έκανε Ιώβεια υπομονή μαζί μας, από εσένα καλέ μου επισκέπτη που σε ζαλίζω για ακόμα μια φορά με άτομα που δεν έχουν τίποτα καλό να προσφέρουν στο κυνήγι και από σένα παπαγάλε, που θα σε βάλω στον κόπο να τυπώσεις την ανάρτηση και να την πας πεσκέσι.

Αηδίασα πια!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω ότι δεν αξίζει κανείς να ασχολείται με τα (κόπρανα) γιατί δυστυχώς θα βρωμάει και αυτός μετά. Αλλά θα σου πω 2 πράγματα αγαπητέ μου και αφελή μπλόκερ. Για 2 χρόνια τώρα ο λύκος είναι έξω από το μαντρί και μένει πεινασμένος, οι εκλογές είναι κοντά και όπως μαθαίνω ετοιμάζετε για δυναμική επιστροφή αυτός και τα τσιράκια του οπότε καταλαβαίνεις και εσύ ότι θα πάμε πάλι τον σύλλογο 20 χρόνια πίσω. Τα συμφέροντα βλέπεις είναι πολλά άμα είναι ο λύκος μέσα στο μαντρί . ελέγχει τα πάντα , που και ποτέ κινητέ ο θηροφύλακας ,που και ποσά πουλιά έχουν πέσει, έχει άμεση πρόσβαση στο εκτροφείο και στο περιεχόμενο αυτού, ελέγχει τα οικονομικά του συλλόγου, μπορεί βρε αδελφέ να κάνει κανένα λάθος ο ταμίας, άνθρωπος είναι, να το διορθώσει ο λύκος. Αν τρώει και κανένα πρόβατο που και που? Χαλάλι του, μετρημένα είναι? Έξαλλου λύκος είναι δικαιολογείτε. Έτσι λοιπόν αποφάσισε ότι για να μπει πάλι στο μαντρί πρέπει να βγάλει τα εμπόδια από την πόρτα και στα ματιά του εσύ φαντάζεις ως ογκόλιθος που του φράζεις τον δρόμο. Έπρεπε λοιπόν να κάνει κάτι για να δείξει στην αγέλη του ότι είναι ακόμα ο αρχηγός, έβγαλε λοιπόν τα δόντια του και στα έδειξε ,όπως κάνει πάντα αλώστε σε τέτοιες περιπτώσεις. Ίσως σε θεωρούσε βασικό αντίπαλο για τις εκλογές και θέλησε να σε βγάλει από την μέση μια ώρα αρχύτερα . Δυο χρόνια τώρα είδαμε ένα άλλο σύλλογο με τα καλά του και τα κακά του είδαμε νέους ανθρώπους με άλλες ιδέες να προσπαθούν για το καλύτερο, είδαμε επιτελούς το εκτροφείο να έχει αρκετά πουλιά, είδαμε στραβά, είδαμε και ίσια. Από ότι έχω ακούσει από τον κόσμο αλλά και έμενα προσωπικά αυτός ο νέος σύλλογος αρέσει περισσότερο από τον παλιό. Δυστυχώς όμως ο κόσμος δεν κατεβαίνει στις εκλογές να το αποδείξει αυτό και με την ψήφο του, σε αντίθεση με τον λύκο που κατεβάζοντας όλη την αγέλη του, βγαίνει στο συμβούλιο κάθε φορά πανηγυρίζοντας που τον ψήφισαν οι ελάχιστοι όμοιοι του από τους υπόλοιπους τους υπερτριπλάσιους που τον απαξίωσαν και δεν κάνανε τον κόπο να πάνε να ψηφίσουν. Λυπάμαι πραγματικά που θα ξαναγυρίσει ο σύλλογος στα πέτρινα χρόνια λυπάμαι για όλα τα μέλη που κοιτάμε με απαξίωση και αδιαφορία την όλη κατάσταση. Λυπάμαι όμως και όλους αυτούς που επιλέγουν να ζουν μες την παρανομία βγάζοντας έτσι όλα τα ψυχολογικά τους βιώματα κρυμμένοι πίσω από την ταυτότητα του κυνηγού.

kaliakouda είπε...

Καλή σου μέρα Αγνωστε επισκέπτη.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η ρήση που λέει "ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ" είναι σωστή!

Σε μικρογραφία ο σύλλογος είναι μια μικρή Ελλάδα, όπου όλοι βρίζουν τα κόμματα εξουσίας, όλοι ψάχνουν αυτόν που θα έχει ιδέες και όραμα για να την πάει μπροστά, αλλά κάθε 4 χρόνια ψηφίζουν αυτούς που τους σπρώχνουν στην οικονομική καταστροφή. Έτσι κι εδώ, χρόνια και χρόνια Ήλιος μακαρόνια!

Αυτοί που στο μυαλό τους έχουν προσωπικά οφέλη και όχι το κοινό καλό, βρίσκουν τρόπους να κρατούν το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων τους σε φόρμα και σε συνδιασμό με την απαξίωση που δείχνουν τα υπόλοιπα μέλη, κάνουν την δουλειά τους μια χαρά και φιγουράρουν ως πρώτοι, βουλιάζοντας κάθε μέρα το κυνήγι στον πάτο του βούρκου που έχουν μάθει να ζουν.

Οι γενικές συνελεύσεις είναι για κλάματα, πόσο μάλλον τώρα με την παρούσα κατάσταση, πού ο καθένας ψάχνει λύσεις σε βιοποριστικά προβλήματα και το κυνήγι είναι δευτερεύουσας σημασίας. Μάλλον παλιά ήταν δευτερεύουσας, τώρα πλέον είναι τέρμα γαλαρία στο μυαλό του κοσμάκη!

Είμαστε υποκριτές φίλε μου. ΠΟΤΈ δεν μας ενδιέφερε το κυνήγι ως ιδέα, άλλα ως μέσο εκτόνωσης. Γι'αυτό και το αφήσαμε σε χέρια βρόμικα να το διαχειριστούν και να το προστατέψουν. Τώρα απολαμβάνουμε τους καρπούς των...κόπων μας και δεν θα έπρεπε να μιλάει κανένας μας.

Το γεγονός ότι ο εν λόγω κ..ύριος μπόρεσε να κρατηθεί εκτός του συλλόγου για μια θητεία, είναι ένα ρεκόρ για άτομο που το "ΕΚΛΕΓΕΣΘΕ" λειτουργεί πάνω του όπως το VIAGRA!

Τι να κάνουμε όμως τώρα; Έτσι είναι αυτά. Αν δεν θες εσύ, πάντα θέλει κάποιος άλλος. Αυτό ισχύει σε όλα τα πράγματα στην ζωή. Δεν θέλει κανένας άλλος, θέλει αυτός.

Εγώ προσπάθησα και θα προσπαθώ, αλλά δεν φτάνει ένας, δύο, τρείς. Θέλει συντονισμένη κίνηση από πολλούς για να πάμε παρακάτω μια ιδέα, έναν σύλλογο με ιστορία ισότιμη με αυτή του έθνους μας.

Τι σου λέω τώρα...

Εγώ μένω ενεργό μέλος, αλλά ως εκεί! Θα βαράω σφαλιάρες, θα τραβάω αφτιά, αλλά στα σκατά δεν ξανακολυμπάω γιατί, όπως γράφω και στο τέλος της ανάρτησης μου...Αηδίασα πιά!

Δεν φοβάμαι καμιά κουφάλα από δαύτους, απλά τους σιχαίνομαι.

Τα χρόνια, πέτρινα, ξύλινα, μαλαματένια, εμείς τα ορίζουμε και έρχεται η στιγμή να κοιμηθούμε εκεί που στρώσαμε. Καλά θα κάνουμε, λοιπόν, να κοιτάμε τα στρωσίδια πριν να έρθει η ώρα για ύπνο!

Αυτό που με ικανοποιεί, είναι ότι στο πίσω μέρος του μυαλού τους όπως φαίνεται, όλοι αυτοί, έχουν τον ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ και κοιτάνε πίσω τους!

Κάτι είναι κι αυτό...

Σ' ευχαριστώ που πέρασες από δω.

Ανώνυμος είπε...

Τον φοβο σου να εχουν φιλε μου Καλιακουδα!
Τουλαχιστον τωρα ξερουν οτι δεν ειναι μονοι τους παντα θα υπαρχει καποιος να τους κραζει.
αν καταλαβα καλα μιλατε για το ενα και μοναδικο αγκαθι του κ.σ Συρου
ακουστικε στα καφενεια οτι πριν λιγο καιρο προσπαθησε να τρομοκρατησει και την θηροφυλακα επειδη εκανε την δουλεια της(δεν ξερω αν αληθευει)
Εμαθα οτι προσπαθει να φτιαξει και συλλογο πουλοπιαστιδων (πως μια παρανομη δραστηριοτητα κανει συλλογο επισημο δεν μπορω να το καταλαβω)?
οσο για τις απειλες? οπως ειπε και ο αλλος συναδελφος ειναι παγια τακτικη του το εχει κανει σε πολλους αυτο, ως τωρα εβρισκε προσφορο εδαφος τωρα ομως επεσε σε τοιχο ,καιρος του ηταν να βρει τον δασκαλο του!