ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Η τρέλα της γραφειοκρατείας συνεχίζεται!

Η προτεινόμενη αλλαγή νομοθεσίας στην Ελλάδα, θα νομιμοποιήσει ως εκτροφείς σκύλων μόνο αυτούς που ασχολούνται με την μαζική και απρόσωπη εκτροφή κουταβιών και θα θέσει εκτός νόμους μεμονωμένους χομπίστες εκτροφείς που ανατρέφουν λίγες η και μόνο μία γέννα σκύλων στο σπίτι τους από ένα και μόνο θηλυκό. 

Παγκοσμίως εκτροφέας σκύλου θεωρείται αυτός που εκτρέφει υπεύθυνα και ελεγχόμενα ακόμα και μία μόνο γέννα. Με αυτό τον τρόπο έχουν σταθεί στα πόδια τους και διατηρούν την υψηλή ποιότητά τους πάρα πολλές φυλές. Η Ελληνική πρόταση με τις παράλογες απαιτήσεις περί χώρου, εγκαταστάσεων κλπ αποτελεί στην ουσία  απαγόρευση της οικιακής, χομπίστικης και υπεύθυνης εκτροφής. 

Αυτό θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία και θα ευνοήσει αποκλειστικά εκτροφείς που εκτρέφουν μαζικά, με μόνο κριτήριο το κέρδος. Η προτεινόμενη νομοθεσία βασίζεται σε εξωφρενική άγνοια περί των πρακτικών εκτροφής παγκοσμίως και ειδικά στις κυνολογικά αναπτυγμένες χώρες. Ουσιαστικά σχεδόν εξομοιώνει την εκτροφή σκύλων με την βιομηχανική εκτροφή παραγωγικών ζώων όπως βοοειδή, όρνιθες κλπ. 

Διαβάστε και σχολιάστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: