ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗΗ ρήση λέει ότι: καλύτερα να κάτσεις πίσω από μουλάρι, παρά δίπλα σε ηλίθιο!

Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου επισκέπτη, τα έχω «πάρει» κι αυτό είναι έκδηλο από την πρώτη κιόλας γραμμή.

Η ηλιθιότητα μερικών έχει αρχίσει να γίνεται πολύ επικίνδυνη και γι’ αυτό θεώρησα πρέπον να το κάνω γνωστό. Η παραπληροφόρηση γιγαντώνεται μέσα στα κυνηγετικά πηγαδάκια με απώτερο σκοπό τον αποπροσανατολισμό των μελών των συλλόγων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση τους και σαν φυσική επέκταση, το ξεβράκωμα του ίδιου του κυνηγίου έναντι όλων όσων καιροφυλακτούν να καταφέρουν άλλο ένα πλήγμα σε αυτό και τους κοινωνούς του. Για όσους δεν κατάλαβαν, εννοώ τους κυνηγούς.

Οι φήμες θέλουν το κόστος της κυνηγετικής άδειας, όταν αυτή εκδοθεί από τα κατά τόπους δασαρχεία, να κοστίζει από 45€ έως 50€. Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν και οι ομάδες οργανώνουν την από κοινού κάθοδο τους στις υπηρεσίες με πρόσχημα την εξοικονόμηση χρημάτων που πηγαίνουν στράφι, αφού όπως μου είπε κάποιος από δαύτους, τα χρήματα που αποδίδονται στις κυνηγετικές οργανώσεις δεν είναι ανταποδοτικά.

Παρέλειψε όμως, εκ παραδρομής φαντάζομαι, να μου πει ποιος κάνει απελευθερώσεις περδίκων στην γειτονιά του και μπορεί αυτός να τρώει πέρδικες κοκκινιστές. Ξέχασε να μου πει πιο τηλέφωνο ενοχλεί θορυβημένος όταν βλέπει χωματουργικά μηχανήματα να χαράζουν νέα θεμέλια σε κυνηγότοπους. Δεν θυμήθηκε, προφανώς, να περάσει ποτέ από το εκτροφείο μια βόλτα να βάλει ένα χεράκι και να δει που πάνε τα λεφτά του και ίσως, να έστειλε πέρσι με τον πατέρα του το βιβλιαράκι για θεώρηση. Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για την παρουσία του στις γενικές συνελεύσεις, παρά μόνο όταν ο κολλητός του ήταν υποψήφιος. Αποφάσισε δε να κυνηγάει πλέον νόμιμα, όχι γιατί κατάλαβε ότι το άλλο είναι λάθος, αλλά γιατί μια πιθανή σύλληψη του, θα είχε αντίκτυπο στην δουλειά του. Ακούς μυαλό 30 χρονών μ..άγκας;

Αίτημα, λοιπόν, όλων αυτών που σήκωσαν δικό τους μπαϊράκι, είναι η απομάκρυνση της ομοσπονδίας από το νησί και του ελεγκτικού οργάνου το οποίο, κάθε βράδυ τον Σεπτέμβρη, τους χαλάει τα «σχέδια» και τους παίρνει τα μηχανάκια. Εδώ θα συμφωνήσω κι εγώ. Θα πρέπει κανονικά να μετατεθεί εδώ ένα κωλόπαιδο του κερατά, να δω τι θα κάνουν τα μαγκάκια του γλυκού νερού!

Από την άλλη πλευρά, κι αυτό είναι το στενάχωρο της υπόθεσης, υπάρχει πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου, ο οποίος δεν διστάζει μπροστά στο όφελος λίγων ευρώ, να εγγράψει στις τάξεις του μέλη από όμορους συλλόγους, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και φειδώ. Δεν μπορεί να σκεφτεί ότι σήμερα κάποιοι μετακινήθηκαν εκεί και αύριο, με την ίδια ευκολία, μπορεί να συμβεί το ίδιο στον δικό του σύλλογο. Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για το τι επιτρέπει ή όχι ο νόμος και ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί. Καμία συναδερφική και γειτονική αλληλεγγύη. Κανενός το κεφάλι δεν μπορεί να σκεφτεί τις επιπτώσεις της αποδυνάμωσης ενός συλλόγου και ότι μπορεί να σημαίνει αυτό σε τοπικό επίπεδο.

Για να διώξω, λοιπόν, τα σύννεφα και για να πληροφορήσω ακόμα κι αυτούς που τους αρέσει να βαδίζουν στα σκοτάδια και να μεταφέρουν πληροφορίες ανυπόστατες, σας αναφέρω ενδεικτικά τις τιμές έκδοσης αδειών θήρας από μια δασική αρχή, στις οποίες ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η δαπάνη για την ατομική ασφάλιση, η οποία υπόκειται σε κοινοτική οδηγία και πρέπει να έχει συγκεκριμένες καλύψεις. Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου επισκέπτη κάτι άλλο δεν θα γίνει δεκτό από τον υπεύθυνο θήρας του δασαρχείου. Φυσικά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η παρουσία των ενδιαφερομένων και όχι αντιπροσώπων τους, ακόμα και αν πρόκειται για τον πατέρα, την μητέρα, ή, την γυναίκα τους.

Την ισχύουσα κατάσταση με τα ασφαλιστήρια θα την έχω σε λίγες μέρες, καθότι η γνωστή πολυνομία του ελληνικού κράτους, για άλλη μια φορά, δεν είναι ξεκάθαρη και επιτρέπει στον καθένα να ερμηνεύσει κατά το δοκούν τον νόμο. Καλό θα είναι πάντως οι ασφαλιστές να προσέξουν λίγο, όπως και οι δασικοί υπάλληλοι για τυχών παρατράγουδα.

Αναφέρω επίσης την ορθή διαδικασία αλλαγής συλλόγου για ένα μέλος, μήπως και μπορέσει να αποφύγει την κατακραυγή ο συνάδελφος και δεν βρεθεί υπόλογος, νέος άνθρωπος!!!  

 ΑΔΕΙΑ ΘΗΡΑΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΤΟΠΙΚΗ (€)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ(€)
ΓΕΝΙΚΗ(€)
Τέλη αδείας
10
30
60
Τέλη αδείας υπέρ Πράσινου Ταμείου-Ειδικός Φορέας Δασών (Το 90% Χ του ποσού της ετήσιας συνδρομής των Κ.Σ.)
54
54
54
Παράβολο χαρτοσήμου
15
15
15
ΟΓΑ (20% Χ παράβολο χαρτοσήμου)
3
3
3
ΣΥΝΟΛΟ
82€
102€
132€                          ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.


Η διαδικασία αλλαγής εγγραφής ενός μέλλους από έναν σύλλογο σε έναν άλλον είναι η εξής:

1. Αίτηση αιτούντος στον σύλλογο που ανήκει για διαγραφή στην οποία αναγράφει τους λόγους που την επιθυμεί και τον σύλλογο που θέλει να μεταφερθεί και την παίρνει αν είναι ταμιακώς εντάξει.

2. Αίτηση στον νέο σύλλογο που επιθυμεί να εγγραφεί.

3. Ο σύλλογος που πρόκειται να εγγράψει στις τάξεις του το μέλος, ενημερώνει τον προηγούμενο για την αίτηση του μέλους του και παράλληλα ζητά να ενημερωθεί για το αν συντρέχει λόγος να μην γίνει η αλλαγή, π.χ. καταδίκη για λαθροθηρία η οποία έχει στερήσει την κυνηγετική άδεια του μέλους, αν είναι υπόδικος για περίπτωση λαθροθηρίας κτλ.

4. Αφού ο πρότερος σύλλογος απαντήσει θετικά, τότε ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσα στα οποία πρέπει να υπάρχει και το αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας του στην έδρα του συλλόγου, καταθέτοντας μαζί και το παλιό βιβλιάριο θήρας λαμβάνοντας νέο από τον σύλλογο που θα εγγραφεί. Έτσι αποφεύγονται οι διπλοεγγραφές, ένα φαινόμενο το οποίο μηδενίζει τις τυχών ποινές που μπορεί να έχει κάποιος για αδικήματα περί θήρας, αφού του αφαιρείται το ένα βιβλιάριο θήρας κι εκείνος σαν άλλος Χουντίνι εμφανίζει άλλο.

Αν κάποιος γνωρίζει άλλη οδό, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε!!!
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το ποιο ενδιαφερον του κειμενου σου ειναι αυτο που σωστα επεσημανες.η παραπληροφορηση η οποια εχει φτασει στο αποκορηφομα της στο συγκεκριμενο θεμα.δεν ξερω υπαρχουν τοσο αφελης και καθηστερημενοι?αλλα ολα καποια στιγμη γυριζουν boomerag και τοτε να δουμε ποιος θα γελασει τελευταιος.